Dolorosa desfeta

Decebedora derrota la patida pel Barça en el cinquè i decisiu partit del play-off semifinal de l’OK Lliga. El matx ha estat impossible pels blaugranes que no han sabut, no han pogut aprofitar les ocasions a pilota aturada, mentre que els rivals si que ho han fet. Aquí ha estat la diferència. Cal dir que tot i que el control del joc ha estat majoritàriament blaugrana, no ha servit per res per culpa de la bona feina defensiva dels roigs i negres que un cop i un altre tallaven el darrer passi.

Els locals han jugat massa precipitats, buscant en comptades ocasions el segon pal, i en la majoria dels casos sense trobar-lo per culpa de la defensa visitant que com hem dit ha estat una de les claus del resultat final. Sense oblidar que quan els locals han pogut rematar amb certa perillositat es trobaven a un esplèndid Càndid Ballart que ha acabat frustrant a uns blaugranes que a mida que passaven els minuts s’anaven desesperant més i més. La derrota ha significat que Aitor Egurrola hagi disputat el seu darrer partit com a jugador professional, un últim partit que no ha acabat com la llegenda blaugrana es mereixia.

Tot i el domini local, els que s’avancen són els visitants

El matx començava amb els dos equips intentant dominar el joc. Les dues defenses evitaven arribades a les dues porteries. Finalment, qui imposava el seu ritme era l’equip local que ha començat a jugar com ho fa habitualment. Els reusencs eren un pèl més directes, però la defensa local, a bon nivell en els cinquanta minuts de joc, evitava mal majors. El domini blaugrana era constant, però molt poc productiu perquè la defensa contrària tapava perfectament les línies de passi.

Sense que haguessin gaire arribades dels forasters a la porteria defensada per Egurrola, arriba el primer gol visitant després d’una innocent falta castigada pels àrbitres amb targeta blava. El llançament l’ha executat Marc Julià pel 0-1 en el minut 15.17. El partit ha canviat poc després del gol visitant. De fet, els locals han continuat jugant de forma precipitada igual que abans del gol. Els visitants han mantingut, com era d’esperar, la disciplina defensiva sense permetre alegries a uns locals un pèl desconcertats. En realitat, la intenció dels homes de Jordi Garcia era aprofitar les seves oportunitats i jugar amb l’evident nerviosisme local. El resultat favorable li anava com oli al llum al seu pla de joc.

Els blaugranes després d’empatar, no s’avancen en fallar una falta directa

El domini, com era previsible, continuava sent local, però poc perillós. Tot i el que estava passant, finalment els locals tenien el premi de superar a Ballart. Ha estat una recuperació de Pau Bargalló gairebé a mitja pista que el de Sant Sadurní ha aprofitat per arribar a prop de la porteria defensada per Ballart. Veient que un defensor li arriba per l’esquerra ha continuat la cursa per darrere a porteria i un cop superat el pal dret, gira cap a la seva esquerra per aixecar i picar la bola per sobre les guardes de Ballart. És el minut 20.11 quan el matx queda empatat a 1.

Un minut més tard una rematada de Matías Pascual impacta en el travesser de la porteria reusenca. En el minut 22.02 el Reus arriba a la novena falta. Les ocasions continuen sent blaugranes això si poc clares. A 5 segons 8 dècimes per la fi, s’assenyala la desena falta a l’equip visitant. L’encarregat d’executar-la és Bargalló. El seu llançament suau i per alt és aturat per Ballart. Aquí, el Barça comença a perdre el partit i l’eliminatòria. Sense temps per més s’arriba al descans.

Amb penes i fatigues, els blaugranes prenen la iniciativa dos cops

L’inici de la segona part serà molt similar al que s’ha vist en la primera meitat. Domini local amb el Reus defensant força bé. Una jugada de Bargalló per darrere la porteria acaba amb un passi a Ignacio Alabart que es troba al cor de l’àrea, qui remata de manera suau per sota a la dreta de Ballart superant-lo. És el minut 28.49 quan el 2-1 puja al marcador.

A partir d’aquí, un cop fet el més difícil, remuntar el gol inicial dels visitants, la mala sort s’acarnissa amb els locals. Una bola teòricament sense perill, s’enverina per la pressió visitant i la poca encertada defensa blaugrana, fins que d’una manera rocambolesca i gairebé sense voler, la bola és tocada per Joan Salvat, qui està d’esquena a la porteria, el suficient per fer-la ultrapassar la línia de gol. És el minut 30.23 quan el 2-2 puja al lluminós.

Aquest gol fa molt de mal a uns locals que finalment reaccionen de la millor manera. És una altra jugada de Bargalló qui desplaçant-se des de l’esquerra de l’atac local combina amb Alabart situat a la dreta. El gallec li torna la bola al de Sant Sadurní que s’havia quedat lliure de marca pel centre mateix de l’àrea rival. Aixeca la bola i amb un toc suau la pica superant per l’esquerre de Ballart. És el 3-2 en el minut 33.14.

Els locals no poden mantenir l’avantatge

Aquesta segona avantatge durarà encara menys que la primera. 39 segons després del gol, Joao Rodrigues fa una innecessària falta que segons el criteri arbitral mereix targeta blava. El llançament és executat altre cop per Julià qui torna a superar, amb un xut similar al primer, a Egurrola. És el minut 33.50 quan puja a l’electrònic l’empat a 3.

Altre cop s’ha esfumat l’avantatge blaugrana i com era d’esperar, aquest fet provoca un increment de la precipitació local en la qual cada jugador fa la guerra pel seu compte. Els xuts d’Helder Nunes i Nil Roca no poden superar a un encertat Ballart. En el minut 36.27 arriba la novena falta local amb el que significa. Pràcticament en la mateixa jugada Julià veu targeta blava. L’encarregat d’executar-la és Joao Rodrigues. El d’Oeiras ho fa tot bé, movent a Ballart i quan el té a terra, incomprensiblement, xuta fora sortint la bola a uns centímetres del pal esquerre.

El partit ara es converteix en un neguit pels locals que són conscients que necessiten marcar per l’amenaça de la seva desena falta. El domini local és tant intens com infructuós amb un nivell de nerviosisme propi de la dramàtica situació que s’està vivint, sobretot pels locals, que tenen d’amunt seu tota la pressió.

El quart gol foraster deixa sense final a un Barça molt pressionat

Com era previsible no tarda a arribar la desena falta blaugrana. Queden 5.49 per jugar-se. Edu Castro decideix canviar de porter. Sergi Fernández entra per Egurrola. El canvi a la porteria serveix de poc perquè Julià torna a marcar. El 3-4 és la culminació d’una sèrie de despropòsits d’uns locals que han permès arribar a una situació límit. Egurrola torna a pista.

En el tram final del partit les coses continuen anant pels blaugranes pel mateix camí, atacs precipitats, xuts sense posició i el que és pitjor una certa desorganització. Els dos temps morts que demanarà el tècnic local serveixen de ben poc. A la desesperada, els locals jugaran els darrers 71 segons de partit sense porter i encara sort que els reusencs no encerten les dues ocasions que tenen d’anotar a porteria buida. En ple desgavell, el matx s’acaba sense que els cinc jugadors que envolten la porteria reusenca ressolin res.

 

Una manera molt trista d’acabar la seva carrera per un inconsolable Aitor Egurrola que deixa les pistes de forma molt amarga i injusta. Molt emotiva l’abraçada entre l’Aitor i Nil Roca, l’altre que l’any que ve no estarà a les files blaugranes. Aitor i Nil, gràcies per tot. Sempre als nostres cors!!!!

@PBBMeritxell