El Barça es complica la vida

El Barça ha perdut l’avantatge de pista davant un Joventut que en gairebé totes les facetes del joc ha estat superior. Ha atacat millor, ha llançat millor, ha defensat millor i a més en l’únic departament on els blaugranes han dominat, el rebot, tant ofensiu com defensiu, no han estat capaços d’aprofitar-ho.

Així les coses, la visita al Municipal de Badalona es presenta complicada, ja que l’equip barcelonista està obligat, com a mínim a guanyar un partit per recuperar el factor pista. Situació complicada, però no impossible.

Mal inici local

Ja des del salt inicial s’ha vist que avui les coses no serien fàcils. Nico Laprovittola fallava el seu primer intent de triple, acabaria el matx amb 0 de 3, malgrat l’errada, els locals es posarien al davant després d’un triple de Sertac Sanli. Però l’avantatge els duraria ben poc, ja que veurien com els seus errors en atac permetien als forasters capgirar el marcador amb un parcial 0-8. Entre Nikola Mirotic i Nick Calathes rebaixen la renda visitant, 7-8. Després d’una nova cistella verda i negra, el tècnic lituà no tarda a demanar un temps mort. Anoten els visitants un punt de tir lliure abans que una assistència de Brandon Davies permeti a Mirotic anotar al pal baix.

Remuntada blaugrana

Un triple de Guillem Vives torna a augmentar la renda visitant, 9-14, però un parell de triples de Dante Exum rebaixen a la mínima expressió el marge rival, 15-16. Una cistella de Mirotic posarà als blaugranes altre cop al davant abans que un segon triple de Vives torni a capgirar el marcador. Malgrat ser-hi als millors minuts dels blaugranes de tot el matx, els locals seran capaços de tornar a remuntar.

Cistella amb addicional fallat d’Àlex Abrines, seguida d’una nova cistella del mallorquí, 21-19. Malgrat dos tirs lliures fallats per Exum, el rebot és blaugrana i la jugada acabarà amb cistella i addicional transformat per Sanli, 24-19, conformant un parcial 12-3 que sembla deixar als visitants un pèl tocats. Però els de la costa seran capaços de reaccionar. Després de dos tirs lliures anotats per Exum, s’acumulen les errades locals i l’encert foraster per fer un parcial 0-6 amb el qual culmina el primer capítol amb avantatge visitant, 26-27.

Frec a frec en el segon quart

L’embranzida local continua a l’inici del segon període. Anoten Exum, Rokas Jokubaitis i un triple d’Abrines per augmentar una renda que arribarà als set punts després d’un tir lliure badaloní i una cistella de Calathes, 35-28. Tot sembla rutllar pels locals, però els forasters tornen a reaccionar desfent l’avantatge local amb un parcial 0-6.

Un triple de Mirotic aixeca el Palau, abans que Ferran Bassas també anoti de tres per refredar la situació. Una cistella després de rebot ofensiu de Nigel Hayes-Davis, la respon altre cop de tres Bassas per l’empat a 40. En els darrers 3 minuts de la primera meitat els dos equips intercanviaran errades en el tir, anotant-se una única cistella, Simon Birgander, que torna a donar avantatge als visitants al final dels primers 20 minuts de joc, 40-42.

Els locals fan un tercer període per oblidar

L’inici del tercer quart, serà demolidor pels locals. A una cistella de Mirotic per empatar a 42, la seguiran un reguitzell d’errades de l’atac blaugrana que permetran un nou parcial foraster de 0-8 que obliga a un desesperat Saras Jasikevicius a demanar un temps mort. Anota Calathes, però apareix Joel Parra anotant sis punts de forma consecutiva, triple més cistella amb addicional, que donen als forasters un avantatge de dotze punts, 44-56.

La situació és extremadament complexa per uns locals que no estan gens còmodes a pista. Dos tirs lliures anotats per Abrines obtenen la resposta en forma de triple de Bassas que augmenta la renda forastera als tretze punts, 46-59. Ara l’atac blaugrana sembla funcionar amb regularitat, anoten Sanli, amb dues cistelles, i dos tirs lliures de Laprovittola, però com la defensa local no està funcionant només es rebaixen tres punts del marge foraster perquè Jokubaitis tan sols anota un tir lliure, 53-63 a 41 segons per la fi del tercer capítol. De nou els badalonins treuen profit al final del quart perquè Tomic anota i encara sort que falla l’addicional pel 53-65 amb el qual s’arriba al darrer acte.

Intents infructuosos de remuntada

Als locals els hi queden deu minuts per fer el que no han fet fins ara. Els primers compassos de l’últim període són prometedors. Anota de contraatac Exum. Tot i que Albert Ventura anota un triple, Hayes-Davis afegirà una cistella i un triple de forma consecutiva abans d’una cistella de Calathes que rebaixa fins als vuit punts el marge rival, 62-70. Carles Duran, el tècnic visitant demana un temps mort. Els locals fallaran fins a tres triples, això no obstant, el marge foraster no creix, 64-72 després de cistella d’Abrines.

Una pilota perduda per Calathes permet que Derek Willis anoti cistella i addicional per començar a decidir el signe del partit, 64-77. Un triple del base de Casselberry deixa l’avantatge en 10 punts a manca de 4.27. Ara qui no fa la feina és la defensa local que permet cistelles massa fàcils. Anota el de Morón des de la línia abans que faci el mateix Hayes-Davis pel 71-79 a manca de 3 minuts.

Poc després amb 71-81 Jasikevicius demana temps mort. Un rebot ofensiu verd i negre fa que el marge torni a superar els deu punts, 71-83. Ja amb el partit decidit, Laprovittola i Hayes-Davis només transformen un tir lliure cadascú pel 73-83 a 1.15. Temps que aprofitaran els locals perquè Laprovittola anoti la seva única cistella en joc mentre que Calathes anotarà dues cistelles totalment intranscendents perquè el matx fa estona que està decidit. Ara els toca als blaugranes solucionar el problema lluny del Palau.

@PBBMeritxell

Estadística