El Barça recupera l’avantatge de pista

Després d’un partit molt tàctic, força travat i amb poques ocasions clares de gol, el Barça ha guanyat recuperant d’aquesta manera el factor pista en aquest play-off semifinal de l’OK Lliga. L’equip blaugrana arribava al Municipal d’Esports de Reus molt pressionat per la necessitat imperiosa d’aconseguir una victòria després de la derrota patida en el primer partit de la sèrie.

En aquestes circumstàncies, els homes d’Edu Castro han jugat un partit diferent de com ens tenen acostumats. Sense deixar res a la improvisació es tractava de no cometre errors que permetessin contres fàcils dels rivals i alhora aprofitar alguna de les ocasions que tindrien en atac per tal de portar al límit als roigs i negres. A l’hora de la veritat tot ha sortit tal com estava previst en el pla de joc.

Els blaugranes dominen a l’inici del matx

El matx començava tal com es preveia molt control i pocs atacs. Qui primer domina el joc és l’equip blaugrana buscant avançar-se en el marcador per portar la iniciativa. Això si sense fer bogeries que poguessin pagar-se molt cares. De mica en mica, els locals equilibren el matx, però sense arribades davant la porteria que defensa Sergi Fernández. Tot i l’evident domini visitant, ha de ser el de Calvià qui aturi una perillosa arribada de Diego Rojas.

Pels dos equips és molt important dominar al marcador, però les respectives defenses no ho posen fàcil. En el minut 17.07 Ignacio Alabart es queda sol davant Càndid Ballart, el porter reusenc, malgrat ser una bona oportunitat no s’ho acaba de creure i no pot superar al de Manlleu. Poc després, en el 17.32 Edu Castro demana un temps mort. Més tard, qui disposa d’una clara oportunitat de marcar és Joao Rodrigues a passi d’Helder Nunes, però Ballart reacciona a temps. Els blaugranes fan molt bé les transicions atac-defensa per tal de no deixar escletxes al darrere.

Un gol de Pau Bargalló dona avantatge als forasters

El matx comença a agafar color local perquè els minuts van passant i els obliga a augmentar el seu ritme de joc. Producte de la pressió local es produeix una jugada en la qual Pau Bargalló fa una clara falta sobre Sergi Aragonès que els àrbitres sancionen amb falta directa a 1.45 pel descans. Abans que Marc Julià l’executi, Edu Castro demana un temps mort. Julià xuta directe desviant amb la guarda de la mà dreta Sergi Fernández.

Poc després, a 50 segons per la mitja part un fort xut des de banda esquerra de Matías Pascual es desviat amb el casc per Ballart. El fort impacte li produeix una ferida al front que l’obliga a deixar la pista. El substitut és Martí Zapater. En el minut 24.28 una contra conduïda per Bargalló finalitza amb un xut de Matías Pascual que Zapater atura. La bola queda solta, sent Bargalló qui la controla. El seu xut supera a Zapater sent el 0-1. Sense temps per res més arriba el descans.

Malgrat el domini reusenc a l’inici de la segona meitat, els visitants augmenten el seu avantatge

Com era d’esperar, el gol anotat pels visitants desferma l’atac dels locals que ara pressionen força a uns blaugranes que donaran una lliçó de com es defèn. La pressió tant a la pista com a la grada és brutal, però els visitants la ressolen de forma perfecta. De fet, gràcies a la seva actitud defensiva deixen al Reus sense cap ocasió de gol. En contrapartida ells tampoc en generen.

Fins que una jugada per la dreta d’Alabart acaba amb un passi a la banda contrària per on puja Helder Nunes. El de Barcelos intenta xutar, però David Gelmà ho evita. La bola que ha quedat solta és recuperada pel blaugrana que continua la jugada passant per darrere la porteria defensada per Zapater. El porter es mou massa lentament i això ho aprofita Nunes per fer passar la bola per sobre la línia de gol. És el minut 39.47 quan el 0-2 puja al lluminós.

El segon gol d’Helder Nunes, deixa el partit decidit

Immediatament, Jordi Garcia demana temps mort. Tot i les instruccions les coses canvien poc perquè els forasters continuen donant el seu particular màster de com es defèn. Els atacs dels blaugranes ara són llargs jugant perfetament amb el resultat i el rellotge. Poc després arriba el tercer gol blaugrana. Bargalló domina la bola a la punta dreta del seu atac. Nunes apareix per fer un bloqueig i continuació que el de Sant Sadurni aprofita per filtrar-li un passi que el deixa sol davant Zapater. El portuguès aixeca i pica superant amb suavitat al porter local. És el minut 42.30 quan el 0-3 puja a l’electrònic.

Aquest tercer gol blaugrana té un efecte demolidor tant a la pista com a la grada. Jordi Garcia ordena als seus homes defensar en zona, fet que afavoreix encara més a uns blaugranes que es van passant la bola mentre el temps s’esmicola. A manca de 4.30 Sergi Fernández fa una obra d’art en una aturada a un xut ras d’Aragonès a mà canviada amb el de Calvià d’esquenes. A mesura que passen els minuts la desesperació creix a les files locals que no poden ni tornar a rematar amb perill. El matx s’acabarà sense que es torni a moure el marcador.

@PBBMeritxell & FCBhoquei