Els blaugranes agafen avantatge

Un Barça consistent i sòlid ha aconseguit una brillant victòria en el primer partit del play-off semifinal de la lliga ACB. El Joventut ha pretès posar el llistó molt alt pel que fa a la seva intensitat defensiva, però l’encert en el tir dels locals, sobretot de tres, vorejant el cinquanta per cent, 13 de 28, ha fet impossible qualsevol resistència.

Precipitació en el primer quart

El matx començava de forma molt diferent, ja que els dos equips jugaven de manera força precipitada i això provocava que es fes una mala selecció de tir. Qui colpejava primer eren els locals que marxaven de cinc punts, després de gairebé cinc minuts de joc, 7-2, amb tres punts de Nick Calathes, un tir lliure i una cistella, i una cistella tant de Nikola Mirotic com de Cory Higgins.

El marge local creixeria un pèl més, després d’un triple de Sertac Sanli, bon partit del turc, 10-4. Marge que mantindria Higgins en el següent atac local, 12-6. Fins aquí arribava l’encert local, ja que en els darrers 2.49 del primer quart fallarien tot el que provaven. Entre un triple de Pau Ribas i dos tirs lliures de Brandon Paul deixaven l’escarransit 12-11 amb el qual acabava el primer capítol.

Bon segon quart dels blaugranes

Les coses han canviat en el segon quart. Els locals molt més encertats han obert forat al marcador ben aviat. Amb un Rolands Smits molt actiu a la pintura visitant, una cistella de Brandon Davies, dues del letó, la segona després de capturar el rebot ofensiu i dos tirs lliures transformats per Rokas Jokubaitis, eleven el marge local als set punts, 20-13. Anota Ante Tomic, fallant l’addicional, abans que arribi el primer triple d’Àlex Abrines que augmenta la renda local fins als vuit punts, 23-15, obligant Carles Duran a demanar un temps mort.

 

Un triple de Derek Willis dona una mica de respir als forasters que ho estaven passant malament. Però la resposta blaugrana també és un triple, Jokubaitis, per deixar les coses iguals. Després d’una cistella de Davies, arriba una doble jugada de Sanli. Primer li posa un tap al dominicà Andrés Feliz i a continuació converteix el seu segon triple de la nit pel 31-20.

Abans que saltin les alarmes a la banqueta verda i negra, un parell de cistelles visitants sense resposta local alleugereixen la càrrega. Però de nou el turc torna a anotar després d’una assistència de Sergi Martínez. Un triple de Ribas rebaixa fins als set punts la renda local obligant a Sarunas Jasikevicius a demanar un temps mort. Quan el partit es reprèn les coses milloren pels locals. Triples d’Abrines i Sanli, el tercer del partit, fan arribar la renda local als dotze punts, 39-27. Els visitants aguantaran l’embranzida local gràcies als tirs lliures convertits per Ribas i Guillem Vives, mentre que per part blaugrana només arriba un punt de tir lliure, Mirotic, pel 40-31 amb el qual s’arriba al descans.

L’encert dels locals deixa el partit decidit

A l’inici de la segona meitat, l’encert en el triple de Joel Parra, n’anotarà un parell en els dos primers atacs dels forasters, no intimida als locals que aconseguiran un parcial 13-6, un parell de cistelles amb rebot ofensiu de Nigel Hayes-Davis, dos triples de Mirotic i un, el seu quart de la nit, de Sanli, que deixen als forasters al llindar del col·lapse, 53-37.

Un nou triple de Ribas torna a donar oxigen als seus, però els locals no deixen de pressionar. El pivot de Philadelphia anota una cistella i posteriorment un tir lliure pel 56-42. El marge local continuarà creixent després de cistelles de Mirotic, Davies i Higgins, 62-44. Avantatge que encara augmentarà més, ja que en el tram final del tercer període gràcies a les cistelles anotades per Davies, Sanli i un triple final d’Higgins deixaran el 69-48 amb el qual s’arriba al darrer quart.

Els visitants maquillen el resultat en el tram final

El matx sembla decidit quan comencen els darrers 10 minuts del partit. I més quan anota Jokubaitis per fer pujar la renda local als 23 punts, 71-48. Marge que mantindrà Smits des de la línia. Tres tirs lliures de Paul redueixen a 20 punts l’avantatge local, però entre Jokubaitis i Davies tornen a augmentar-lo ara fins als 22 punts, 77-55.

Ara la defensa local es relaxa una mica, fet que aprofiten els visitants per anotar un parell de cops fins que dos triples, el primer de Nico Laprovittola, inèdit fins al moment, de fet seran els seus únic punts avui, i el segon de Sergi Martínez facin tornar l’avantatge als 22 punts, 83-61.

Un triple de Vives, respost per Smits amb cistella i un posterior tir lliure mantenen la renda, 86-64 quan el matx entra en els seus darrers tres minuts. Temps que aprofitaran els forasters per maquillar un pèl el resultat aprofitant la relaxació d’uns locals que no tornaran a anotar fins que a 57 segons per la fi, Hayes-Davis ho faci de tres. Una cistella de Paul tancarà el partit amb el 89-72 final. El segon partit de la sèrie, es jugarà en el mateix Palau Blaugrana el diumenge 5 de juny.

@PBBMeritxell

Estadística