Victòria necessària

L’equip blaugrana ha superat la prova del cotó que suposava el segon partit del play-off semifinal de l’OK Lliga. La derrota en el primer partit de la sèrie l’havia col·locat en una situació molt complicada. El repte era majúscul perquè una nova ensopegada hagués complicat poder disputar el títol de lliga.

Així les coses, els homes d’Edu Castro, que tenien les coses clares des de l’inici han desplegat una intensitat al seu joc que l’ha fet dominar gairebé els cinquanta minuts del partit. Tot i això, la victòria no ha estat fàcil perquè els reusencs, conscients que tenien una gran oportunitat de deixar l’eliminatòria molt encarrilada, han intentat dominar el joc, però aquest cop, els locals avisats, no ho han permès.

Els locals no tarden massa a posar-se al davant al marcador

El matx començava igualat amb arribades a les dues porteries, les locals protagonitzades per Matías Pascual, amb bona resposta dels respectius porters, Sergi Fernández a la blaugrana i Martí Zapater, qui repetia titularitat, a la forastera. A mesura que el domini local s’intensifica es comprova que el ritme de joc local és avui més alt.

Edu Castro comença aviat la rotació de jugadors, amb entrada de Nil Roca i Ignacio Alabart quan tan sols s’han disputat poc més de 5 minuts de joc. Precisament, Alabart serà un dels protagonistes del primer gol del partit. Una jugada local acaba amb el d’A Coruña darrere la porteria visitant, Joao Rodrigues fent una diagonal s’escapa del seu marcador, rep el passi d’Alabart i el seu tir enverinat al primer pal acaba en gol després de tocar el patí de Zapater. És el minut 6.51 quan puja al marcador l’1-0.

Jordi Garcia, el tècnic visitant demana immediatament temps mort. Poc després el d’Oeiras disposarà d’una claríssima ocasió de gol en escapar-se de la defensa, però no pot amb Zapater. El ritme del matx continua sent molt alt. En el minut 8.35 Nil Roca veu una targeta blava. Fancesco Compagno és l’encarregat de fer el llançament que no pot superar a un magnífic Sergi Fernández. Els locals resistiran amb solvència els dos minuts en els quals tenen un jugador menys a pista i fins i tot disposaran d’una clara oportunitat per marcar, però Sergi Llorca tampoc pot amb Zapater.

Els blaugranes es refan després de l’empat foraster

En ple domini blaugrana arribarà el gol de l’empat. Una ràpida contra conduïda entre Sergi Aragonès i Diego Rojas acaba amb un passi a Joan Salvat qui amb un xut creuat a l’escaire supera a Sergi Fernández. És l’1-1 que puja al lluminós en el minut 15.04. Tot i rebre el gol, els locals continuen dominant el partit, això si amb una certa precipitació, producte de la necessitat de victòria. Malgrat tots els condicionants, els locals continuen insistint i producte de la seva empenta arriba el segon gol. És una jugada de Matías Pascual qui fa un dels seus eslàloms desfent-se de tots els jugadors rivals que li surten al pas, fins que des de la dreta farà un xut a la mitja volta que supera a Zapater. És el minut 16.17 quan el 2-1 puja a l’electrònic.

Ara és Edu Castro qui després del gol demana temps mort. El matx no canvia gens, amb els blaugranes dominant el joc amb una molt bona feina defensiva. Uns tres minuts després del segon gol local, arriba el tercer. És una jugada conduïda per Pau Bargalló que es col·loca, com a ell li agrada, darrere la porteria rival. Des de la dreta combina amb Nil Roca que li torna la bola deixant-lo sol a la dreta el porter al qual supera amb un xut a l’escaire esquerre de la porteria reusenca. És el minut 19.39 quan el 3-1 puja al marcador. Aquest gol fa força mal a un Reus al qual avui no li surten les coses com en el primer partit. El matx arribarà al descans després d’una molt clara oportunitat de Diego Rojas que Sergi Fernández atura.

Els visitants tornen a empatar

L’inici de la segona meitat és molt igualat. Amb oportunitats pels dos equips, com una de Sergi Llorca i una altra de David Gelmà, encara més clara, que el porter de Calvià pot salvar. En el minut 30.03 els locals cometen la seva novena falta, mentre que els visitants en duen vuit. Poc després, una jugada conduïda per Marc Julià acaba amb un passi a Compagno que es troba tot sol uns metres més endavant. Sense que cap jugador blaugrana li surti al pas, el de Bassano aprofita l’avinentesa per fer una rematada de cullera que supera Sergi Fernández per l’escaire esquerre. És el minut 30.23 quan el 3-2 puja al marcador.

No obstant el gol rebut, els blaugranes no s’aparten del seu pla de joc i continuen dominant el ritme del partit. En el minut 32.59 Edu Castro demana un altre temps mort. Poc després el Reus comet la seva novena falta. En el minut 34.42 són els blaugranes els que fan la desena falta. L’encarregat de la seva execució és Marc Julià qui surt a pista expressament pel llançament. Un primer intent és aturat pel de Calvià, però els àrbitres el fan repetir perquè segons ells el porter local s’ha mogut abans que Julià fes el llançament. En la repetició, l’exblaugrana xuta de forma directa superant a Sergi Fernández per sota. 3-3.

La insistència local té premi

Aquest gol podria haver destarotat als locals, fet que no succeirà. De fet, continuen jugant de la mateixa manera fins que poc després, en el minut 36.14 arriba la desena falta visitant. Bargalló entra per Helder Nunes per executar el llançament directe. El xut del de Sant Sadurní deixa la bola morta davant la porteria després que Zapater l’hagi fregat amb les guardes. Joao Rodrigues arriba el primer a on és l’esfèrica que acabarà dins la porteria empentada pel portuguès. És el 4-3.

El matx continua sota les mateixes premisses amb un Barça que domina el joc sense concedir oportunitats a uns reusencs que no volen deixar escapar la seva oportunitat. En el minut 45.06 Jordi Garcia demana un temps mort. Conscient que el partit està força complicat pels seus interessos opta per fer sortir a pista a Raúl Marín que no havia jugat ni un minut en aquesta sèrie tot i estar inscrit a l’acte dels partits. La sortida del golejador no canvia res del que està passant a pista.

Els locals continuen insistint. Producte de la feina local arriba una targeta blava per Marc Julià. És el minut 48.49. El llançament va a càrrec de Bargalló qui envia la bola a l’escaire esquerre de la porteria que defensa Zapater. És el definitiu 5-3. Jordi Garcia decideix jugar sense porter el que queda de matx. A 19 segons per la fi una falta dels visitants és castigada amb xut directe que també executa Bargalló, però aquest cop sense èxit, ja que Zapater qui ha tornat a la pista, l’atura amb solvència. Els darrers intents de marcar dels visitants són infructuosos i el matx s’acaba sense que es torni a moure el marcador.

@PBBMeritxell