El Barça supera al Flensburg en un partit força igualat

El Barça ha aconseguit el passi a la final a quatre de Colònia després d’un partit on la calculadora ha estat present els seixanta minuts de joc. L’avantatge que duia l’equip català de quatre gols del partit d’anada disputat al Flens Arena, tot i ser important, no era definitiu i això, sens dubte, ha influït en l’ànim local perquè en cap moment s’ha produït una embranzida al marcador.

De fet, els locals no han acabat de decidir el matx i l’eliminatòria fins al tram final del partit. En el primer temps, els alemanys han estat capaços de controlar el ritme de joc, ja que no podien forçar la màquina degut als problemes físics que els perjudicaven i força. Per la seva part, els blaugranes han anat amb peus de plom i això, al cap i la fi, els ha permès controlar el partit fins al punt d’endur-se’n la victòria i de retruc el passi a la final a quatre.

Els alemanys imposen el seu joc lent a la primera meitat

El matx començava amb domini local. Luka Cindric qui oficiava de mestre de cerimònies anotava el primer gol que responia Johannes Golla des dels sis metres. Era Youssef Ben Ali qui tornava a avançar als locals també des del límit de l’àrea. Després d’un set metres anotat per Hampus Wanne, els gols de Dika Mem, Ben Alí i Aleix Gómez, els dos últims de contraatac, avancen als locals fins al 5-2.

El ritme de joc està sent força lent perquè els teutons allarguen els seus atacs per conservar les poques forces que els queden. Amb les dues defenses fent una molt bona feina, Machulla demana un temps mort.

Tot i el gol des dels set metres que anota Mem, Aleix Gómez està exclòs, els forasters no poden permetre que els catalans obrin forat al marcador i per això s’escarrassen en anotar. Ho faran Goran Sogard, Mads Mensah Larsen i Jim Gottfridsson per l’empat a sis. Malgrat això, un gol des de l’extrem esquerre d’Ángel Fernández tornarà a avançar als locals. L’avantatge s’ampliarà amb un nou gol de Ben Alí, per cert quina eliminatòria de quarts de final la feta pel nacionalitzat catarí.

El matx es torna a empatar després de dos gols més de Wanne, el primer des dels set metres. A menys de quatre minuts per la mitja part, anota un gran gol en circulació Blaz Janc. Després del gol de Lasse Svan, una meritòria aturada de Benjamin Buric en una rematada enverinada d’Aleix Gómez permet que els teutons s’avancin després d’un nou gol de Golla. A 17 segons pel descans Mem anota per deixar empatat el mat a 10 al final dels primers 30 minuts de partit.

Els locals milloren en atac en el segon temps

La segona part comença sense canvis a les porteries. Wanne avança als forasters, però un gol de Cindric seguit d’un contraatac d’Aitor Ariño torna a posar als blaugranes al davant, 12-11. Avantatge que es mantindrà després d’un altre gol de Cindric. El partit que ara té un ritme més alt es converteix en un intercanvi de gols que afavoreix al Barça que malgrat tot està caminant sobre un filferro. Pels locals anoten Ben Alí, Dika Mem des dels set metres i Thiagus Petrus culminant una contra, 16-15.

Als forasters se’ls comença a acabar el temps. Després d’un altre gol des dels set metres de Mem superant a Kevin Möller qui ha entrat per aquest llançament, les coses continuen igualades perquè Gotfridsson fa el 17-17. El marge català creix fins als dos gols després dels anotats per Haniel Langaro i Mem, 19-17. Després d’un gol de Golla, Machulla decideix canviar de porter, Möller, l’exblaugrana substitueix a Buric. Un gol de Langaro fa arribar altre cop la renda als dos gols, 20-18.

Els blaugranes no donen cap opció als alemanys

El Barça entra en una fase de desencert en atac, es fallen fins a cinc xuts, tres per part de Langaro i dos per part de Cindric, que permeten que un gol de Svan empati el partit a 20 quan queden per jugar-se poc més de 9 minuts. El tècnic blaugrana, Carlos Ortega, demana temps mort. Després d’un gol anotat per Janc, el mateix jugador eslovè fa una bona acció defensiva que permet anotar a Cindric, el 22-20. El marge de dos gols es mantindrà després de l’anotat per Janc quan queden menys de set minuts de partit.

Ara pels alemanys tot són presses. Els locals han d’assegurar els atacs. Domen Makuc no falla, i tampoc ho fa Ben Ali, a manca de 4.08, 25-23. A més el dur especialista defensiu dels teutons, Simon Hald, és exclòs quan queden per jugar-se 3.31. Tot i que Machulla demana un temps mort qui anota és Ariño aprofitant que els forasters estan jugant sense porter, 26-23. Torna Buric a pista, però ja és anecdòtic perquè queda molt poc temps i l’avantatge blaugrana, comptant els quatre que portava d’Alemanya, és insuperable per l’equip rival. Anota Svan i fa el mateix Aleix Gómez pel definitiu 27-24 amb el qual acaba el partit i l’eliminatòria.