Victòria blaugrana tot preparant la final-four

Una extraordinària segona part, en la qual el Barça ha anotat 61 punts, ha permès aconseguir una victòria en la sempre complicada visita al Nou Congost. Els manresans recolzats pel seu enfervorit públic, han fet uns primers 20 minuts magnífics. Sent fidels al seu estil basat en una agressiva defensa i al fet de sortir cames ajudeu-me un cop capturat el rebot defensiu.

Els blaugranes necessitaven executar les coses amb el seu propi estil, un pèl més reposat, allargant el matx el màxim possible i sent, sobretot, efectius en atac. El Manresa que ha gaudit força en una primera meitat que li ha sortit prou bé, ha començat a patir quan ja a la segona han arribat els triples d’uns visitants que han demostrat estar preparats pels reptes que els esperen.

Els manresans dominen malgrat el bon inici visitant

L’inici de matx blaugrana ha estat bo. Tot i fallar un parell de triples, les cistelles inicials de Sertac Sanli, Nikola Mirotic, aquesta de tres, Dante Exum en una contra coast to coast i Nick Calathes, obrien un primer forat. Els locals només havien transformat una única cistella de la mà de l’exblaugrana Brancou Badio, 2-9.

Un tap de Chima Moneke a Mirotic, és l’inici de la recuperació d’uns locals que aprofiten el desconcert que provoca el seu ritme frenètic. Fins a tres jugades de cistella amb addicional, tots transformats pels homes de Pedro Martínez configuren un parcial 11-0 que capgira el marcador, 13-9.

Saras Jasikevicius ha de demanar temps mort per aturar l’allau manresana. Gràcies a l’aturada reaccionen els culers amb un parcial 0-6, triple d’Àlex Abrines, un tir lliure de Rokas Jokubaitis i dos de Nico Laprovittola, que torna a posar al davant als visitants, 13-15.

Quan sembla que el matx està controlat pels blaugranes arribarà un parcial, ara de 8-0 pels locals. Dues cistelles d’Ismael Bako, una amb errada a l’addicional, i dues cistelles finals, la primera del jove Toni Naspler i la segona del finès Elias Valtonen que donen sis punts de renda pels de casa quan s’arriba a la fi del primer capítol, 21-15.

Els locals no acaben d’obrir forat al marcador

Les coses continuen sense funcionar pels blaugranes a l’inici del segon període. Es perd el control del rebot defensiu i es fallen un parell de triples. La bona notícia és que els manresans no ho aprofiten per ampliar la renda que tenen al marcador. Àlex Abrines sí que anota, però també comet la seva tercera falta personal que l’envia a la banqueta.

Els visitants, que continuen fallant en el tir de tres, se les empesquen per mantenir les coses més o menys sota control. Anota Calathes abans que Rolands Smits transformi un triple, el tercer anotat pels visitants fins al moment, pel 26-22.

Els locals continuen imprimint molta velocitat al seu joc i això fa anar de corcoll a un Barça que no troba, en atac, bones posicions de tir. Amb els locals dominant de vuit punts, 30-22, Jokubaitis anota un tir lliure, abans que una nova jugada de cistella i addicional, aquest cop de Juanpi Vaulet, torni a obrir un forat de deu punts al lluminós, 33-23. Un segon triple de Smits és una benedicció.

Una cistella de Calathes i un tir lliure de Mirotic redueixen el marge abans que un triple de Moneke el faci arribar fins als nou punts, 38-29. Un temps mort demanat per Jasikevicius atura la sagnia culer. Gràcies als tirs lliures transformats per Mirotic i més tard per Laprovittola, deixen el desavantatge blaugrana en cinc punts, 38-33, abans que Moneke anoti la darrera cistella del primer temps pel 40-33 que hi ha al marcador tot just abans del descans.

Laprovittola trenca el partit

El partit patirà un gir copernicà ja des del començament de la segona meitat. D’entrada, els blaugranes tornen a dominar el rebot defensiu i a partir d’aquí les coses milloraran força. Cinc punts consecutius de Nigel Hayes-Davis, triple i contraatac i un triple del de Morón capgiren el marcador en un tres i no res. Els locals resistiran l’embranzida blaugrana aprofitant un parell d’atacs mal destres dels visitants i a les cistelles anotades per Moneke, Badio i Vaulet que tornen a avançar als de casa, 46-41. Una espectacular esmaixada de Smits la respon Moneke des del tir lliure.

Al bell mig del garbuix que a hores d’ara hi ha a pista, apareix un Laprovittola tocat per la mà dels déus. El de Morón es carrega l’equip a l’esquena en atac anotant tretze punts de forma consecutiva, dos triples, cinc tirs lliures i un contraatac, que serveixen per trencar l’espinada a uns locals que no troben cap antídot al desplegament de l’argentí, 54-56.

Els forasters ara fan una defensa de manual. Això els permet augmentar la seva renda gràcies a un triple de Jokubaitis, a dos tirs lliures de Sergi Martínez i a dos tirs lliures més del jove lituà per fer arribar el seu avantatge als nou punts, 54-63. Vaulet té esma per retallar un pèl la renda blaugrana amb una cistella que arriba tot just abans que soni la botzina de fi de quart, 56-63.

Els blaugranes no permeten que el Manresa es refaci

Els blaugranes que ja fa estona que oloren sang, es posen el vestit de feina per acabar el treball. Després de dos tirs lliures transformats pel base lituà, una esmaixada i un triple de Sanli continuen obrint forat al lluminós, 58-70. Els forasters no en tenen prou, per això en Saras fa tornar a Mirotic a pista. El montenegrí no falla. Un triple seu seguit d’una cistella amb addicional fallat per Hayes-Davis incrementa el marge, 60-75 obligant el tècnic local a demanar temps mort.

La pausa no soluciona els problemes manresans que ara noten que el matx se’ls està fent molt llarg. Triple de Mirotic i cistella de Calathes per fer arribar la renda blaugrana als vint punts, 60-80. Queden 5.31 per la fi. Després de l’única cistella en joc de Luke Maye, és en Saras qui demana un temps mort.

Els seus jugadors perden per un moment la punteria en el tir de tres. Apareix Brandon Davies, inèdit fins al moment, qui transforma un parell de cistelles per augmentar l’avantatge foraster. Dante Exum anotarà un parell de cistelles i farà arribar la renda blaugrana al seu punt màxim avui, 23 punts, 65-88 quan queden ta sols 3.04 per jugar-se.

Amb el matx decidit i la feina feta, els visitants relaxen un pèl el seu treball defensiu. Això permet que els locals maquillin una mica el resultat aconseguint un parcial final de 15-6, amb els sis punts dels forasters anotats dos per Davies, i quatre per Exum, esmaixada i dos tirs lliures, pel definitiu 80-94 amb el qual conclou l’enfrontament.

@FCBbasket

Estadística