Bon inici de play-offs d’un Barça encertat en atac

La contundència de l’atac blaugrana ha estat determinant perquè l’equip local comenci dominant el play-off de quarts de final de l’OK Lliga. Una contundència que s’ha evidenciat en els moments en els quals el matx estava més igualat, perquè el marcador final no reflecteix el bon partit que ha fet un ambiciós Caldes.

Els homes d’Edu Candami, fidels al seu estil, han plantejat un partit obert amb ganes de controlar el joc, fet que han aconseguit en diverses fases dels 50 minuts de joc. Per la seva part els homes dirigits per Edu Castro, han seguit al peu de la lletra el pla de joc establert, assolint que al final la seva qualitat s’acabés imposant.

Els blaugranes no tarden massa a inaugurar el marcador

El matx començava amb els visitants plantant cara, res de nou perquè era el que s’esperava. De fet, estaven desenvolupant la mateixa idea que els locals, joc de passada, res de tancar-se al darrere i intentar ser creatius. Amb el joc força igualat, de fet els dos equips havien tingut les primeres oportunitats amb resposta dels porters, Aitor Egurrola i Gerard Camps, arribava el primer gol blaugrana. Ha estat una llarga jugada local que acabava amb Matías Pascual arribant a l’angle superior esquerre de l’àrea visitant, des d’allà fa un passi enrere cap al centre on és Helder Nunes qui amb un xut fort i ras supera a Camps. És el minut 4.24 quan l’1-0 puja al lluminós.

El gol deixa per uns moments tocat al Caldes i això ho aprofiten els locals per engrandir la ferida visitant. Una jugada per banda esquerra de l’atac local acaba amb un passi de Joao Rodrigues a Matías Pascual que es troba en l’angle superior dret de l’àrea forastera. El de San Juan de la Frontera aprofita que està sol, per aixecar i picar superant per la seva esquerra a Camps. És el 2-0, anotat en el minut 6.21. El que dèiem, la contundència. Immediatament després del gol, el tècnic dels visitants demana un temps mort.

Reacció visitant

Candami no vol que es repeteixi la baixada de tensió i en aquest sentit el temps mort serà providencial. Tot i el clar resultat, els forasters es refan i tornen a plantar cara fent el seu joc de possessió. El joc s’iguala altre cop i les coses es normalitzen. Això si, de mica en mica, la qualitat local permet que les arribades a la porteria dels blaugranes siguin més nombroses que les dels forasters. Tot i això, el partit es força igualat, amb les defenses treballant bé per no concedir ocasions clares de gol.

El joc del Barça a hores d’ara, és un pèl més espès de l’habitual i això és mèrit del plantejament d’un rival que no es rendeix. Quan el joc visitant està començant a aconseguir alguna rematada, apareix de nou la contundència local.

Estem en el darrer minut de la primera part. Joao Rodrigues es queda sol davant el porter, però la seva rematada no pot impactar clarament amb la bola. La jugada continua amb la defensa visitant mal col·locada, fins que la pilota la controla Matías Pascual. L’argentí puja per la banda dreta de la línia lateral l’àrea des d’on fa un xut creuat en trajectòria ascendent que supera a Camps. És el minut 24.40 quan el 3-0 puja a l’electrònic.

La reacció visitant serà immediata. En els quaranta segons que li queden al primer temps, els forasters es bolquen a l’àrea local. Després d’una primera rematada, la bola queda solta recollint-la Cristian Rodríguez qui fa un xut ràpid i ras que supera per la seva dreta a l’Aitor Egurrola. Restaven dos segons a la primera part quan el Caldes retalla l’avantatge local. Òbviament, no hi ha temps per res més, arribant-se al descans amb el 3-1 al marcador.

Els locals dominen clarament a l’inici de la segona meitat

Els locals, escarmentats pel gol foraster, surten a la segona meitat amb ganes de gresca. El domini blaugrana serà aclaparador. El joc local produeix el suficient per posar en problemes tant a la feina defensiva del Caldes com al porter, fins que una combinació entre Helder Nunes i Joao Rodrigues acaba amb un passi al cor de l’àrea on Pau Bargalló rematarà completament sol superant a Camps. És el 4-1 aconseguit en el minut 28.18.

Entre la sortida blaugrana i aquest gol, els homes de Candami queden força tocats. Poc després arribarà la jugada del partit. És una combinació per la dreta de l’atac local entre Joao Rodrigues i Matías Pascual. El de San Juan, situat perpendicular al centre de la porteria, fa un eslàlom en el qual va superant fins a tres jugadors rivals arribant finament davant mateix de Camps. Amb un toc suau fa passar la bola per sobre del porter, anotant el 5-1 que posa dempeus a la graderia. És el minut 30.36.

El partit sembla decidit. Candami ha de demanar un temps mort obligat perquè les coses no li van bé als seus jugadors. De nou, es refà el Caldes que torna a jugar com ho estava fent en la primera meitat. Marcos Blanqué té una gran oportunitat, però es troba a Egurrola que soluciona la situació. Poc després, en el minut 37.45 serà el mateix Blanqué qui faci el 5-2 en una jugada aïllada i en solitari per banda dreta del seu atac que finalitza amb un tir a mitja alçada que supera Egurrola.

Els blaugranes deixen sense arguments al rival

A 9.46 pel final del matx, els àrbitres assenyalen la novena falta local, mentre que els visitants en tenen sis. Curiosament, fins al final del matx no s’assenyalarà cap més falta. El partit és controlat per un Barça contundent i efectiu sense concedir ocasions al rival. A 6.34 per la fi, Edu Castro demana un temps mort que a més aprofita per canviar els quatre jugadors de pista. Poc després una pujada per banda dreta de Pau Bargalló acaba amb un passi a l’esquerra on és Helder Nunes. El de Barcelos envia la bola al cantó dret on es troba Joao Rodrigues. El d’Oeiras xuta i entre el pal i el porter, l’esfèrica acaba ultrapassant la línia de gol. És el minut 44.09 quan al marcador puja el 6-2.

El matx continua dominat pels locals fins que a 4.34 per la fi, Candami demana un temps mort. Quatre segons més tard, en la sacada d’un booling a l’angle superior esquerre de l’àrea visitant, Pau Bargalló fa arribar la bola a Joao Rodrigues que està situat en la perpendicular de la porteria rival. El seu xut per la dreta del porter, el supera pel 7-2 anotat en el minut 45.30.

El matx que està decidit, continua sent dominat pels de casa. Una jugada forastera arriba a trepitjar l’àrea on Helder Nunes toca la bola amb el patí. El penal és executat en el minut 46.50 per Rodríguez. Egurrola atura el llançament, però la bola torna a dominis del jugador visitant que aprofita per aixecar la bola i amb qualitat fer-la passar per damunt les guardes del porter blaugrana. És el minut 47.55 quan puja el definitiu 7-3 al lluminós.

Sense que passi res més, el matx arriba al final amb el Barça dominant 1-0 l’eliminatòria. El segon partit es disputarà al pavelló de la Torre Roja de Caldes el dissabte 21 de maig.

@PBBMeritxell