El Barça supera amb nota la prova del Flens Arena

Valuosa victòria d’un Barça seriós i molt concentrat que surt del Flens Arena de Flensburg com a favorit per aconseguir arribar a la cita de Colònia. És veritat que la feina no està completada, però aquest triomf deixa molt a bast arribar a la final a quatre que s’ha de disputar el proper mes de juny. El matx ha estat com s’esperava, dur i complicat, però l’excel·lent defensa que han fet durant els 60 minuts de joc i l’encert en atac, amb un Youssef Ben Ali fantàstic, han permès sortir del partit d’anada de quarts de final amb moltes possibilitats d’obtenir un altre dels objectius de la temporada.

Bon inici blaugrana

Els forasters han estat força bé a l’inici de l’enfrontament. Amb bona defensa i un Gonzalo Pérez de Vargas incommensurable superaven amb claredat la posada en escena alemanya. La bona feina del pivot tunisià, encertat en tot el partit, ben secundat per Aleix Gómez i Dika Mem obrien el partit amb 0-3 que deixava el pavelló local mut i sorprès.

L’únic que pot superar al porter de Toledo era l’extrem esquerre Emil Jakobsen, de fet seria el jugador més perillós en els 60 minuts dels locals, però dues exclusions gairebé consecutives de Johannes Golla i Simon Hald Jensen facilitaven que els gols de Timothey N’Guessan, i altre cop tant Aleix Gómez com Dika Mem elevessin el marge català fins a l’1-6. Avantatge que es mantindria gràcies a l’encert de Ben Ali, després d’un gol local des dels 7 metres de Jacobsen, 2-7.

El tècnic local, Maik Machulla, no trobava solucions ni en atac ni en defensa, i el marge català continuava creixent, 2-9, altre cop amb Gómez i Mem de golejadors. El temps mort que demana Machulla serveix per refer un pèl la moral dels alemanys, després d’un gol de Jacobsen. Benjamin Buric ha de substituir a Kevin Möller, el porter exblaugrana. El que primer fa Buric és aturar-li un set metres a Aleix Gómez, però la magnífica defensa catalana recupera la pilota perquè Ben Ali faci el 3-10.

Els set gols d’avantatge es mantindran després d’un nou gol de Mem, 4-11. La defensa local millora sent capaç de provocar un parell de perdudes de pilotes dels blaugranes que els homes de Machulla aprofiten per disminuir el desavantatge amb gols anotats per Lasse Svan i Garan Sogard, 6-11.

Tot i la millora local, els blaugranes dominen amb claredat

Entre Haniel Langaro i Blaz Janc poden superar l’ara agressiva defensa local per tornar als set de renda, 7-14. Avantatge que es mantindrà després d’un gol de Melvyn Richardson. Cal destacar la bona feina defensiva dels barcelonistes que mantenen el tipus tot i els intents desesperats d’uns locals sense continuïtat. Machulla ordena una defensa mixta sobre Mem i per aquí les coses milloren pels locals fins al punt que el marge foraster es reduieix, 10-15, després dels gols que anoten Sogard i Jacobsen, aquest des dels set metres.

Ara els que tenen problemes en atac són els catalans que no troben qui superi el treball defensiu local. Producte de la millora defensiva local baixa la renda forastera a tan sols quatre gols, 11-15 després del gol anotat per Svan des de l’extrem dret. L’obligat temps mort que demana Carlos Ortega, serveix per recuperar el senderi en atac. Ángel Fernández fa el setzè gol blaugrana. Després que Jacobsen transformi un set metres arribaran dos gols blaugranes anotats per Ben Ali des dels sis metres i Janc en culminar una ràpida contra, 13-18 al final dels primers 30 minuts.

Els forasters comencen endollats a l’inici de la segona meitat

La segona part comença amb el pivot local Golla anotant. La resposta catalana arriba de la mà de Luka Cindric fent el 14-19. Una aturada de Gonzalo permet que el marge culer creixi després que Aleix Gómez transformi un set metres, 14-20. La bona defensa blaugrana no permet posicions fàcils de tir als alemanys i això fa que els gols que anoten Aleix Gómez i Ben Ali elevin l’avantatge català elevin fins als set gols, 15-22. Marge que podria haver estat de vuit si no fos perquè DIka Mem troba el pal en lloc de la xarxa.

Entre Ben Ali, infalible el tunisià avui, i Aleix Gómez mantenen la renda de set gols, 17-24 quan superem el minut deu de la segona meitat. Durant uns minuts, cap dels dos equips anota fins que Jacobsen des de l’extrem esquerre supera a Gonzalo. Aquest gol és l’inici d’una petita embranzida local que reduirà el marge del rival fins als cinc gols amb Golla i Jacobsen de golejadors, 19-24.

Amb l’ambient molt escalfat un gol de Cindric refreda la situació. Però els locals insisteixen amb Jacobsen anotant dos gols més pel 21-25 en el minut 13 de la segona part. Carlos Ortega demana un obligat temps mort que no calmarà la situació tot i una aturada de Gonzalo. Ni Langaro ni N’Guessan anoten mentre que Jacobsen continua fent mal, 22-25. Dika Mem anota des dels sis metres, pel 22-26. La defensa blaugrana pateix molt, però resisteix com pot. Anoten els locals, abans que Aitor Ariño, inèdit fins al moment, aparegui per fer el 23-27. Tornen a anotar els homes de Machulla, però la resposta és un magnífic gol de Richardson, pel 24-28.

El Barça culmina el seu gran partit amb quatre gols de renda

Estem en els darrers 10 minuts de partit. El setge a la porteria de Gonzalo és angoixant. Anota Svan i en l’atac visitant, Richardson atrapa una pilota blocada per la defensa alemanya per fer un miracle en forma de gol, 25-29 en el minut 23.07 de la segona meitat. Estan sent, sense dubte, els millors minuts de la temporada del lateral francès.

Machulla demana temps mort. La jugada acaba amb aturada de Gonzalo. El gol que anota Ben Ali, és el 25-30 a poc més de cinc minuts pel final. Anota Jim Gottfridsson, però fa el mateix Dika Mem quan queden 4.24 per la fi. Cap dels dos equips defalleix, fins que una pilota perduda per Mem permet que Sogard anoti el 28-31. El lateral francès es refà del seu error anotant-ne un de molt important. Fa el mateix Sogard i a 58 segons per la fi.

El tècnic dels catalans demana temps mort. La jugada acabarà amb un gran gol de N’Guessan que deixa el definitiu 29-33 al marcador, perquè malgrat un temps mort demanat per Machulla a 31 segons per la botzina de vaixell, coses de la ciutat de Flensburg, la jugada local acaba amb un fly d’extrem a extrem que culmina Jacobsen, però havent trepitjat l’àrea blaugrana, per tant, el gol no puja al marcador. Podien haver estat més, però els quatre gols de renda semblen un bon botí pel partit de tornada que la setmana vinent es jugarà al Palau Blaugrana. Per cert, que tothom estigui avisat.

@FCBhandbol

Estadística