El Barça tanca la fase regular al Blaugrana amb una clara victòria

Victòria còmoda del Barça davant un Bilbao Basket que només ha plantat cara a l’inici del partit. Els blaugranes que havien començat a mig gas, amb el consegüent enuig d’en Saras Jasikevicius, s’han avançat en el tram final del segon període i a partir d’aquí tot ha estat bufar i fer ampolles. Ja en el darrer quart del matx, els locals, un pèl relaxats, s’han limitat a mantenir l’avantatge assolit prèviament.

Inici decebedor

Com hem dit les coses no començaven gaire bé pels locals. El primer atac acabava amb pilota perduda per Nico Laprovittola al fer una passada impossible. Tot i que Nigel Hayes-Davis empatava el matx a 2, un parell de triples d’Andrew Goudelock, aprofitant que la defensa local estava despistada, obrien el forat que arribava a ser de vuit punts, tot i una cistella del de Morón, 4-12.

Molt enfadat, Saras demana un temps mort per solucionar el problema que està generant la poca intensitat dels seus homes en els dos cantons de la pista. Quan el joc es reprèn l’única aportació local són triples fallats que permeten que el marge foraster arribi als deu punts, 4-14. Per fi anota algú per part blaugrana, Nikola Mirotic des de la línia, abans que Sertac Sanli transformi cistella i addicional pel 9-14. El mateix pivot turc manté les coses després d’un cop de palmell, 11-16. Amb la defensa blaugrana millorant i força, un triple de Rokas Jokubaitis, redueix el marge visitant als dos punts, 14-16. Marge que quedarà en no res després de dos punts de tir lliure de Pierre Oriola, pel 16-16 amb el qual finalitza el primer capítol.

Els locals milloren en el tram final del segon quart

Tot i una cistella de Goudelock, dos triples locals, Cory Higgins i Jokubaitis, posen als locals per primer cop en el matx al davant en el marcador, 22-18. Els rivals no es donen per vençuts i gràcies a dues jugades amb tir addicional, Jeff Whitey i el mateix Goudelock, empataran a 24 tot i una cistella d’Àlex Abrines. Empat que es manté després de cistella de Laprovittola que havia aconseguit capturar el rebot ofensiu i d’una passada estratosfèrica de Calathes per una cistella de Rolands Smits, 28-28.

Els forasters no acaben d’aprofitar les facilitats que concedeixen els locals, en forma de pilota perduda i triple fallat, perquè tot i avançar-se de quatre punts, ho han fet després d’anotar només la meitat dels quatre tirs lliures dels quals han disposat. Un triple de Laprovittola retalla el marge foraster, mentre els bilbaïns continuen fallant un tir lliure que és el precedent d’un parcial 12-2 que deixarà als visitants força tocats.

Els visitants no tenen esma per aturar l’embranzida blaugrana. Cistelles de Calathes, Mirotic, i un triple del base de Morón després de recuperar la pilota en la sacada de fons bilbaïna. El tècnic català dels bascos demana temps que no li serveix de res, ja que els seus homes queden bloquejats en atac mentre els locals van fent, dos tirs lliures de Mirotic i un de Sergi Martínez pel 41-33. Després d’una cistella d’Àngel Delgado, en Saras demana temps mort. Queden 16 segons per la mitja part. La jugada dissenyada acaba amb un espectacular alley-hoop de Smits a passi de Calathes. 43-35 al final del primer temps.

Domini aclaparador del tercer període

Smits continuarà en ratxa en la represa. Triple, tap sobre Delgado i assistència a Mirotic per un triple del montenegrí, El parcial local arriba als 18-2 pel 49-35 que hi ha al marcador quan Mumbrú demana un temps mort. La tornada a pista dels blaugranes ha estat prou intimidadora per a deixar als bilbaïns al llindar de la derrota.

Els locals que s’adonen de les dificultats per les quals està passant l’equip rival, no afluixa. Mirotic continua carregant el rebot ofensiu, a més anota un triple i Sergi Martínez aporta un parell de tirs lliures, 56-39. Higgins s’afegeix a la festa amb un segon triple seu, abans que Àlex Reyes transformi un altre triple pel 59-44. Mumbrú prova una defensa en zona 2-3 que Mirotic destrossa amb una esmaixada, 61-46.

Ara els locals es troben força còmodes a pista. Abrines converteix un triple, Mirotic fa mal al pal baix i Jokubaitis també anota de tres pel 69-48. Els bilbaïns continuen defensant en zona, proposta defensiva que superaran primer Sanli i en les acaballes del tercer període Calathes pel 73-50 que deixa el matx, pràcticament, decidit a manca dels darrers deu minuts de joc.

Amb el partit decidit, arriba la relaxació

Amb els forasters refugiats en la mateixa defensa zonal que feien en la part final del segon quart, tot són males notícies pels locals a l’inici de l’últim període. Pilota perduda i triple fallat per Calathes. El rebot defensiu no es controla i a més Abrines falla un triple. Aquest reguitzell de petits desastres dels locals permet un parcial 0-5 pels visitants que els refà la moral. Però les sensacions canviaran a partir d’un rebot defensiu capturat pel base de Casselberry, qui tot seguit li fa una assistència a Oriola pel 75-55 a 7.52 per la fi.

Superada la fase de desconcert local i amb la situació novament sota control, arriben dos triples blaugranes, Jokubaitis i Sergi Martínez, pel 81-57 a 4.47. Amb la victòria assegurada, els locals es relaxen una mica, fet que els visitants tampoc aprofitaran per retallar l’avantatge blaugrana, ja que la seva única anotació en aquest tram de partit és un tir lliure de Delgado. Hayes-Davis anota també un sol tir lliure. Qui si anota els dos tirs lliures és l’exblaugrana Ludde Hakanson abans que Sanli després de rebot ofensiu anoti la darrera cistella local. Dos tirs lliures transformats pel jove Tomeu Rigo són el punt final del matx que finalitza amb un clar 84-62 al lluminós.

@PBBMeritxell

Estadística