Els blaugranes, de forma brillant, tornen a ser els campions de Copa

El Barça ha guanyat la seva vint-i-quatrena Copa al superar amb molta claredat al Reus Deportiu. Els homes d’Edu Castro que no han començat bé, han aconseguit gràcies a la seva disciplina defensiva superar els mals moments inicials i a partir d’aquí, de mica en mica, han fet seu el control del matx fins a reduir al no-res els atacs d’uns roigs i negres que, tot i intentar-ho, no han pogut superar el treball col·lectiu de l’equip blaugrana.

Els roigs i negres comencen dominant

Com hem dit, les coses han començat malament per als avui locals. Els homes de Jordi Garcia sortien a tomba oberta intentant sorprendre els barcelonistes i el cert és que d’entrada ho han assolit. Dirigits per Sergi Aragonés, els del Baix Camp han tancat per uns moments als blaugranes a la seva àrea. Sergi Fernández, havia de multiplicar-se per treure les rematades que li arribaven.

Fruit de la pressió, Pau Bargalló cometia un error que li costava car. Una empenta sobre David Gelmà, és castigada amb penal. Era el minut 4.16 quan arribava la primera oportunitat pels reusencs a pilota aturada. El mateix Gelmà és l’encarregat d’executar aquesta pena màxima. El seu tir és aturat per Sergi Fernández que també desvia la segona rematada del reusenc. Deu segons més tard, Edu Castro, el tècnic blaugrana, demana un temps mort perquè les coses no van bé.

A partir d’aquí, el partit canviarà. Els barcelonistes comencen a jugar amb més intensitat, sobretot després de pèrdua de pilota, i ara els del Baix Camp ja no arriben com ho feien al principi del matx. Matías Pascual té una gran oportunitat davant Càndid Ballart que el porter atura. El mateix li passa a Gelmà que tampoc pot superar a Sergi Fernández en una ocasió claríssima.

Fruit de la pressió blaugrana, arriba una falta dins de l’àrea de Marc Julià que fa caure a terra a Joao Rodrigues. Els àrbitres assenyalen el clar penal. L’encarregat d’executar-lo és el jugador portuguès. El xut del d’Oeiras surt fora, però ell mateix recull el rebot a la tanca i per sota supera al porter de Manlleu. És el minut 7.07 quan l’1-0 puja al lluminós. No cal dir que el gol blaugrana cau com un gerro d’aigua freda sobre els jugadors reusencs. Jordi Garcia demana temps mort de forma immediata.

A partir de l’1-0, les coses canvien

El matx canvia poc. Els blaugranes continuen fent una forta pressió en la sortida de bola dels rivals i això provoca que la construcció de joc dels roigs i negres no sigui massa efectiva. De fet, el control del joc és blaugrana amb alguna arribada esporàdica que Sergi Fernández desfà amb seguretat. En el minut 15.49, Jordi Garcia, que no ho veu gens clar, torna a demanar temps mort.

Gairebé un minut més tard, arriba el segon gol culer. És una jugada per l’esquerra conduïda per Helder Nunes. El de Barcelos fa un passi a la dreta on es troba Pau Bargalló. El de Sant Sadurní xuta obligant a Ballart a fer una aturada complicada que deixa la bola solta al bell mig de l’àrea reusenca, on hi és Matías Pascual. El de San Juan recull la bola per fer un tir que supera per alt a Ballart. És el minut 16.55 quan puja a l’electrònic el 2-0.

Dos minuts més tard, els àrbitres assenyalen penal en contra del Barça perquè Pau Bargalló ha tocat la bola amb el patí dins de l’àrea. L’encarregat d’executar-lo és Joan Salvat. El seu tir és desviat pel porter blaugrana amb el casc. Tot i aquesta oportunitat pels roigs i negres, el domini del partit és totalment blaugrana que ofega la creació de joc del rival.

Després d’una oportunitat per cada equip, ja en el tram final del primer temps, arribarà el tercer gol blaugrana. És una jugada individual de Matías Pascual qui condueix la bola pel centre de la pista. Fa un gir cap a l’esquerra que cap jugador reusenc segueix. Un cop superada la línia frontal d’una àrea que no arriba a trepitjar, fa un xut a l’escaire dret de la porteria defensada per Ballart que el de Manlleu no pot aturar. És el 3-0 que puja al marcador quan queden 13 segons per la mitja part. De nou Jordi Garcia demana temps mort, ara per ordenar una jugada impossible que acaba en no res.

Els reusencs ho tornen a intentar

La segona part comença amb Aitor Egurrola substituint a Sergi Fernández sota els pals de la porteria barcelonista. Com havia passat a l’inici del matx, el Reus surt per totes. En atac intenta sorprendre els blaugranes i això els fa poder rematar un parell de cops que el pop resolt sense problemes. En defensa els roigs i negres canvien la defensa. Ara defensen en zona, fins que hi ha un salt per aturar al jugador blaugrana que trenqui, passant aleshores a defensar en individual. El canvi defensiu no evita que se succeeixin les rematades d’uns blaugranes que cada cop se senten més còmodes.

En el minut 32.37 els àrbitres assenyalen la novena falta al Reus. Poc després arriba un nou gol dels avui locals. És una jugada per l’esquerra conduïda per Nil Roca. El d’Arenys de Munt, molt pressionat contra la tanca rep l’ajuda de Pau Bargalló, qui finalment s’emporta la bola. El de Sant Sadurní fa una brillant passada per sota de les seves cames que deixa a Nil Roca sòl davant Ballart. El d’Arenys fa passar la bola per sobre el porter acabant dins la porteria. És el 4-0 aconseguit en el minut 32.55 que deixa el matx pràcticament decidit.

A partir del quart gol blaugrana, el matx queda resolt

De nou, Jordi Garcia demana temps mort perquè el gol blaugrana ha deixat als seus jugadors estabornits. A partir d’aquí, els homes d’Edu Castro faran atacs llargs esgotant en molts casos el temps de possessió per evitar riscos innecessaris. Això no vol dir que renunciïn als atacs sinó que l’ofensiva és menys directa. Sergi Panadero tindrà un parell d’ocasions que Ballart desbarata.

En el minut 37.51 arriba la desena falta reusenca. Pau Bargalló executa el tir directe, però el seu xut surt fora. Sota el control blaugrana, els reusencs a poc a poc s’adonen que no poden amb la forta defensa blaugrana que els deixa sense massa opcions de xutar i quan això passa es troben amb el pop que està gaudint dels seus darrers minuts en una copa.

Ara mateix el control és totalment blaugrana perquè els rivals comencen a notar el cansament i a més continuen sense poder superar una defensa impecable. El partit entra en una fase en la qual no hi ha arribades i tant un equip com l’altre donen el resultat com a bo. De fet, passaran poques coses fins que la botzina proclami al Barça com a nou campió de Copa.

@FCBhoquei