Victòria blaugrana per arribar a Belgrad

Una gran segona part ha permès al Barça aconseguir el segon dels objectius de la temporada, classificar-se per la final a quatre que enguany s’ha de disputar a Belgrad. Per arribar a aquest feliç final, l’equip blaugrana ha necessitat la millor versió de Nico Laprovittola, esplèndid el partit de l’argentí, que ha estat ben acompanyat per Nikola Mirotic i amb un Àlex Abrines que ha tardat a entrar en escena, però que quan ho ha fet ha estat molt important com ho demostren els set rebots atrapats, màxim rebotador de l’equip avui, i els vuit punts, amb dos triples, que ha anotat.

La pressió ambiental pot amb els blaugranes tot i el seu bon inici

El matx començava bé pels blaugranes en un Palau totalment bolcat com és habitual en les grans cites. Molt aviat els catalans obrien un petit forat al marcador després d’una cistella de Brandon Davies, un triple de Laprovittola i una cistella de Mirotic, 7-2. Els dos equips estaven intensos en les seves respectives defenses amb els locals dominant el seu rebot defensiu. Una cistella coast to coast de Davies mantenia els cinc punts de renda, 9-4, tot just abans que els homes de Saras Jasikevicius entressin en crisi.

Ha fet la sensació que la càrrega emocional que hi havia al coliseu barcelonista els passés factura. Ha estat Ognjen Jaramaz qui, convertint el primer triple alemany de la tarda-nit, començava a esquerdar la confiança dels locals. Amb els blaugranes fallant tirs oberts i perdent alguna pilota, les coses s’han torçat. Un parcial 0-11 obria una escletxa important al marcador pels forasters. Saras mou i remou el cinc a pista sense trobar solucions als problemes que li està generant l’equip bavarès. De fet, el tècnic lituà ha de demanar un temps mort per recapitular.

La situació millorarà gràcies a una cistella al pal baix de Rolands Smits i a un triple de Rokas Jokubaitis seguit de dos tirs lliures transformats per Mirotic que tanquen, gairebé del tot, la ferida, 16-17. Marge que es mantindrà al final del primer capítol després dos tirs lliures anotats per Jaramaz i de l’única cistella que avui anotarà Dante Exum, 18-19.

Els alemanys controlen el segon període

Després de dos tirs lliures anotats per Augustine Rubit, un triple de Mirotic empata el matx a 21. El joc dels locals continua tenint llacunes, però per sort en defensa es treballa bé i no es concedeixen tirs fàcils als alemanys. Amb Jaramaz fent de Vladimir Lucic, un nou triple de Laprovittola serveix per posar als seus al davant, 24-23. Els locals perden el control del rebot defensiu per culpa de la feina que fa Othello Hunter, mentre que en atac s’encaparren a tirar, sense massa punteria, de tres. Un parell de contres bavareses serveixen per tornar a capgirar el marcador, 24-27.

A 4.21 per la fi entra a pista per primer cop Abrines. El seu primer llançament és un triple que empata el matx a 27. Un empat que es mantindrà després de cistelles de Mirotic i Jokubaitis. Ja en el tram final del primer temps, dos triples germànics, Nick Weiler-Babb i Jaramaz donen sis punts de renda als visitants quan els dos equips marxen als vestidors, 31-37.

El matx s’iguala a l’inici del tercer quart

Els blaugranes que necessiten com el pa que es menja fer un bon tercer període surten a pista endollats en defensa. En atac, entre Calathes que fa de Calathes, triple i assistència màgica per Mirotic, més una cistella posterior del montenegrí, capgiren el marcador, 38-37. Situació que espanta Andrea Trinchieri, el tècnic italià dels teutons qui ha de demanar de manera urgent un temps mort.

Un nou triple de Laprovittola, acabaria el partit anotant-ne 5 de 7 intents, augmenta a dos punts el marge català, 41-39. Avantatge que desapareixerà per un triple de Jaramaz qui continua sent la referència ofensiva dels visitants. El de Morón anota dos tirs lliures mentre que una cistella posterior de Mirotic, porta la renda blaugrana als tres punts, 45-42. Ara qui empata pels visitants és Andreas Obst, tot just abans d’un moment màgic.

Nico Laprovittola es carrega l’equip a l’esquena

Laprovittola s’inventa una jugada de quatre punts al rebre personal en un triple impossible que converteix. La jugada és tan enrevessada que els àrbitres la revisen fins que davant la incredulitat de Trinchieri confirmen la validesa del triple, 49-45. La inversemblant jugada deixa tocat al Bayern fins al punt que no anotarà durant una estona gràcies a la bona defensa catalana que continua fent una gran feina. L’atac local aprofitarà el moment per ampliar el marge.

Una cistella de Calathes i dos tirs lliures del base argentí fan arribar la renda local als vuit punts, 53-45. L’únic triple en el partit de Deshaun Thomas dona aire als seus, però rep la resposta en forma de triple d’un Laprovittola sense pietat. Des de la línia Davies anota i fa el mateix el de Morón pel 60-50. Jaramaz fa els seus darrers punts per mitigar una mica el dolor alemany, 60-52. Resultat que no es mourà abans de la botzina de final de període malgrat l’intent d’Exum.

Els blaugranes no donen opcions a l’inici del darrer quart

Un triple fallat per Abrines precedeix a un d’anotat per Mirotic que posa el Blaugrana dempeus, 63-52. De nou s’esglaia Trinchieri qui demana un temps mort. En l’atac alemany després de cistella i addicional de Hunter, li cau la falta tècnica gairebé habitual de cada partit al tècnic lituà. Anota el tir Weiler-Babb però el pivot falla des de la línia pel 63-55.

El triple que a continuació anota Calathes arriba en el millor moment, 66-55 a 7.10 per la fi. Amb els locals dominant el seu rebot defensiu, una assistència d’Abrines permet cistella fàcil de Laprovittola. Davies manté les coses fallant un addicional abans que en Saras aturi el matx en resposta a una cistella de Lucic, 70-59.

Tot i la resistència d’Othello Hunter, la victòria no se’ls escapa als locals

Hunter és a hores d’ara la referència alemanya, tant en atac com en defensa. El de Winston-Salem es resisteix a entregar la cullera fent un espectacular tap per evitar una cistella segura de Davies i a continuació transformant un triple pel 70-62. Anota al pal baix Mirotic i Hunter torna a anotar de tres, 72-65.

El matx que no està tancat ni de bon tros, entra en una fase de desencert dels dos equips que afavoreix als locals. Qui primer anota, és Abrines des de la línia pel 76-65 a 2.34. Trinchieri, inquiet, demana un temps mort.

L’atac alemany no se’n surt, mentre que Laprovittola fa el 78-67 a 1.24. La cistella del de Morón és pràcticament definitiva. I més quan Thomas falla dos dels tres tirs lliures que prova.

Amb el Palau dempeus i entregat, Laprovittola culmina el seu partidàs amb un nou triple pel 81-68 a 49 segons. Dos tirs lliures de Lucic i una cistella de Thomas són el punt final d’un matx que deixa al Barça classificat per la final a quatre de Belgrad.

@PBBMeritxell

Estadística