Una bona segona part dona la victòria al Barça

Després d’un partit amb dues parts ben diferenciades, els blaugranes han superat al San Pablo Burgos no sense alguna dificultat, sobretot en la primera meitat. Els homes de Saras Jasikevicius semblava que continuaven en terres germàniques, on van jugar un lamentable partit divendres passat. Els errors locals es multiplicaven en uns primers vint minuts per oblidar. En canvi, en la segona part, l’equip local ha jugat amb més grapa tant en defensa com en atac. Liderats per Àlex Abrines i Rokas Jokubaitis, s’ha recuperat el senderi i l’encert i a partir d’aquí la victòria no s’ha escapat.

Malgrat no fer un bon partit, els locals dominen al final del primer període

Com hem dit les coses no començaven bé tot i l’ambient de festa que hi havia en un Palau força ple per celebrar el cinquantè aniversari del coliseu barcelonista. Els locals sortien a pista molt tous en defensa i això permetia un 0-4 inicial. Un triple d’Abrines calmava els nervis locals, tot i que els homes de Paco Olmos, també anotaven de tres, ara per part de Jarell Eddie.

Els blaugranes fallarien fins a tres intents de triple, però per sort per ells els burgalesos no ho aprofitaven per obrir forat al marcador. Tot i que l’encert local continuava sota mínims, amb 5-7 al lluminós, un parcial 8-0 pels blaugranes, cistella de Jokubaitis, triple i cistella amb addicional de Nico Laprovittola, dona el primer avís de com aniran les coses. Nick Calathes manté els sis de marge abans que des de la línia, tant Tarik Philip com l’exblaugrana Alex Renfroe, retallin el marge local fins als dos punts, 15-13. Resultat amb el qual s’acaba el primer capítol.

Un Barça força ensopit permet que els visitants acabin dominant la primera meitat

Ja en el segon les coses continuaran igualades per culpa de la tova defensa local. Brandon Davies anotarà fins a quatre tirs lliures, entremig un triple de Calathes, però els visitants empataran després d’una cistella amb addicional d’un altre exblaugrana, Marc Garcia, 22-22. Un triple de Laprovittola dona tres punts de renda pels blaugranes que quedaran en res per culpa dels errors en atac d’un Barça que a hores d’ara està jugant un matx desconcertant.

Ara mateix, el rebot defensiu local és un veritable drama fins al punt que els forasters s’avancen al lluminós de cinc punts, 25-30. Entre Davies i Kuric refan la situació tot i que el d’Indiana falla un addicional pel 29-30. Resultat que no es mourà abans del final del primer temps perquè els dos equips rivalitzen en errors en el tram final de la primera part.

Els millors minuts dels locals del partit els donen catorze punts de renda al final del tercer quart

El fluix joc local de la primera part canvia radicalment al principi de la segona. Una esmaixada de Davies després d’una espectacular assistència de Calathes, és el toc de corneta que necessitava l’equip. Els locals estaran encertats des de la línia anotant fins a sis tirs lliures de forma consecutiva, dos de Davies i quatre d’Abrines pel 37-34.

Amb els burgalesos una mica sorpresos del canvi d’actitud local, arriben dos triples més, Abrines i Laprovittola per fer pujar el marge local fins als set punts, 43-36. Paco Olmos talla el matx immediatament. L’estratagema li funciona d’entrada perquè els seus aprofiten un parell de tirs lliures fallats per Davies per refer-se al marcador, però el talent local desfarà les bones sensacions burgaleses. Seran els millors minuts dels locals en el matx.

Un triple d’Abrines, seguit d’una cistella després de rebot ofensiu de Sertac Sanli, una espectacular esmaixada del mallorquí després de rebot ofensiu en un triple fallat pel de Morón i una cistella de Kuric, amplien la ferida visitant fins als quinze punts, 55-40.

La revifada visitant es limitarà a un parcial 0-5, amb triple anotat per Philip, que no deixa de ser una anècdota perquè les cistelles que anoten primer Sanli al pal baix i més tard Jokubaitis, amb errada en el tir addicional fan pujar al marcador el 59-45 amb el qual s’arriba al darrer capítol.

Els blaugranes controlen amb solvència el darrer període

Els locals que a base de talent han superat l’ensopiment generalitzat que s’havia viscut en els primers vint minuts de partit, continuen amb confiança a l’inici del darrer acte del matx. Anota Rolands Smits abans que Sanli transformi un triple. Amb el control del rebot defensiu recuperat pels locals, un parell de cistelles de Jokubaitis, fan pujar el marge fins als dinou punts, 68-49. Avantatge que es mantindrà després que Sergi Martínez passi per la línia i que Calathes anoti una cistella, 72-53.

Els homes de Paco Olmos treuen profit del fet que els locals hagin superat les quatre faltes per anotar des de la línia. Pierre Oriola falla un parell de tirs lliures, sense que el marge català pateixi. Entre un triple de Sergi Martínez i una cistella d’Oriola, gairebé es manté el marge local, 77-59 a 2.29 per la fi.

Xavi Rabaseda, un altre exblaugrana, transforma un triple, però el mateix fa Michael Caicedo pel 80-64. Una cistella de Nigel Hayes-Davis, la primera que anota en el partit, fa tornar els 18 punts de renda local, 82-64. Renda que rebaixarà una cistella de Marc Garcia, el millor dels visitants avui. Hayes-Davis reincideix, però un triple final d’Eddie deixa el definitiu 84-69 al marcador.

@PBBMeritxell

Estadística