Després de dominar tot el partit, el Barça s’imposa clarament en el primer partit a l’Audi Dome

A la primera oportunitat, el Barça ha recuperat el factor pista al vèncer en el primer partit jugat a l’Audi Arena de Munic. L’equip dirigit per Sarunas Jasikevicius ha fet un matx molt seriós, sobretot en defensa.

Conscients del fet que l’actitud defensiva seria clau si no volien posar en perill la seva classificació per la final a quatre de Belgrad. Fruit de la intensitat defensiva, es tancava gairebé de forma perfecta el rebot defensiu en la primera part. En atac han estat prou encertats per aconseguir un avantatge de 18 punts al final dels primers 20 minuts de joc.

La segona part ha estat un pèl diferent. Ha baixat el rendiment ofensiu, culpa també de l’enduriment de la defensa germànica, però els blaugranes amb el marcador a favor han sabut negociar la renda, jugant amb el rellotge i la pressió que anava en augment a les files locals, per entrar en el tram final del matx amb molt poques possibilitats pels bavaresos.

La sèrie es reprendrà el divendres vinent al mateix Audi Dome on els homes d’en Saras disposaran de la primera oportunitat per guanyar el passi definitiu a la final a quatre.

Bon inici dels blaugranes

Com hem dit, els blaugranes han sortit molt seriosos des del salt inicial. Parapetats en una defensa molt atenta, tancant el rebot a la seva pintura, els dos primers triples de Nico Laprovittola posaven als forasters al davant 0-6. De fet, han dominat en el marcador durant els quaranta minuts de joc. Responia també de tres Vladimir Lucic, però una cistella de Nick Calathes seguida d’un triple de Sertac Sanli feien arribar la renda catalana als vuit punts, 3-11. Marge que augmentaria encara més després d’un tercer triple del de Morón i quatre tirs lliures anotats per Mirotic, 5-18.

Un triple de Nick Weiler-Babb volia ser l’inici d’una revifada alemanya. Però altre cop Mirotic, molt atent en el joc interior, aconseguia transformar dos tirs lliures més pel 8-20. Després de quatre punts locals, tornava a ser el de Pogdorica qui encertava des de la línia pel 12-22. A partir d’aquí, els de Baviera intensificaven la seva defensa provocant que la producció catalana baixés en picat. De fet, els blaugranes es passaran gairebé 3 minuts sense anotar res de res fins que un cop de palmell de Rolands Smits fa el 17-24. En la darrera jugada del primer quart, serà Dante Exum qui anoti una cistella de les seves pel 17-26.

Un parcial 0-11 comença a decidir el partit

Els primers compassos del segon acte són propicis pels blaugranes que gràcies a Brandon Davies, tot i fallar un addicional, i Kyle Kuric eleven el marge al marcador fins al 17-30. Andrea Trinchieri, el tècnic dels locals ha de tallar el matx. Un triple d’Augustine Rubit retalla el marge visitant deixant-lo en deu punts, 20-30. Després d’una cistella d’Otello Hunter pels locals, els visitants faran una embranzida que els permet aconseguir un parcial 0-11, amb un parell de cistelles de Smits, la segona una esmaixada, cinc punts d’Exum, dos tirs lliures i un triple, i dos tirs lliures més per part de Mirotic.

Els locals, de cop i volta, es veuen dinou punts per sota, 22-41. Cal destacar la bona feina al darrere i al fet de dominar àmpliament el rebot defensiu. Ara els bavaresos han de remar a contracorrent i això sempre és complicat. Una assistència de Calathes permet a Mirotic mantenir la renda, i passa el mateix després de dos tirs lliures transformats per Smits, 26-45. El rebot defensiu blaugrana comença a trontollar, però els locals no són capaços d’anotar de tres i això per ells és un problema. Calathes manté l’avantatge, 28-47, abans que Smits faci el mateix i que Rubit anoti un sol tir lliure per deixar el 31-49 que hi ha al lluminós quan els dos equips marxen als vestidors.

Lleugera revifada bavaresa

Les coses no comencen bé pels visitants a l’inici del tercer capítol. Quatre punts inicials dels alemanys són respostos per Nigel Hayes-Davis i Kuric per mantenir el marge de divuit punts amunt. La defensa blaugrana els continua negant el tir de tres als alemanys i això els hi fa molt de mal. Calathes anota i fa el mateix Lucic, qui de mica en mica està acaparant el joc ofensiu del seu equip. Calathes torna a anotar per mantenir els divuit punts de renda.

Un nou temps mort alemany frena un pèl el bon moment de l’atac blaugrana que ara prova i falla des de més enllà del 7,25. Mirotic anota, gràcies a un cop de palmell, el 43-59. Però com els havia passat en el tram final del primer període, els visitants passaran per una crisi en atac en la qual no hi ha manera d’anotar. Per sort, on no arriba l’atac, és la defensa la que soluciona el problema en concedir només sis punts als locals en aquest tram de partit, amb Lucic de cap de cartell, que deixen el 49-59 amb el qual s’arriba al darrer capítol.

Els blaugranes controlen amb comoditat el tram final del partit

Els blaugranes no volen sorpreses i tornen a pista amb les idees clares. Qui prendrà la responsabilitat en atac serà Mirotic. El montenegrí assumeix el lideratge amb totes les conseqüències. Després d’un cop de palmell de Smits, el de Pogdorica anotarà onze punts, dos triples, dues cistelles i un addicional, de forma consecutiva que eleven altre cop el marge fins als setze punts, 56-72. Si a això li sumem que en defensa s’ha recuperat el control del rebot defensiu, tenim ja les claus del què estava passant a l’Audi Dome.

Un triple d’Ognjen Jaramaz, el quart dels bavaresos i últim del matx per ells, és més un accident que un canvi de tendència. Tornen a anotar els locals, però Kuric transforma un triple a 3.32 per la fi que deixa les coses prou clares, 61-75.

 

A partir d’aquí cap dels dos equips afluixa en defensa i no n’hi ha cap cistella fins que a 1.50 per la fi, anota Jaramaz, aprofitant que s’han reproduït els problemes en el rebot defensiu dels blaugranes, 63-75.

Ara els catalans tiren de manual, fent atacs llargs jugant amb el rellotge, l’avantatge i la pressió que senten els rivals. Jaramaz transformarà tres tirs lliures a 1.12 que seran els darrers punts del matx, ja que ell mateix fallarà un intent de triple que acaba a les mans de Davies. La darrera jugada blaugrana acaba amb triple fallat per Hayes-Davis, però el rebot és per Sergi Martínez poc abans que els locals abaixin els braços reconeixent la derrota.

@FCBbasket

Estadística