El Barça retroba les bones sensacions

El mateix dia en el qual es complia el 25è aniversari de la derrota davant l’Olympiakos en la cinquena final de la Copa d’Europa jugada pel Barça, l’equip ara dirigit per Sarunas Jasikevicius s’ha retrobat amb la victòria en un moment clau de la temporada. A tres dies de jugar el primer de dos partits a l’Audi Dome, que seran, segur, cabdals en la qualificació de la temporada.

Visitava el Palau Blaugrana, ni més ni menys que el tercer classificat a l’ACB, el Tenerife de Txus Vidorreta. Sense dubte una magnífica pedra de toc per saber com està l’equip després de tres derrotes consecutives, dues en la competició domèstica, i una de molt dolorosa en el segon partit del play-off de quarts de final de l’Eurolliga davant el Bayern alemany. I de fet, tot i que s’ha patit, l’equip ha sabut superar alguns problemes en atac, sobretot en el tir exterior (8 de 29), per acabar guanyant el matx gràcies a la bona defensa feta en una segona part en la qual s’ha vist a un Barça molt més intens.

Els locals es refan del bon inici foraster

El matx començava amb un intent mal escollit de triple per part de Nigel Hayes-Davis, els grocs no ho aprofitaven i era Nick Calathes qui avançava als locals. Avantatge que mantindria Nikola Mirotic després de rebot ofensiu, però que durarà poc perquè els visitants capgiren el resultat després d’un parcial 0-7 amb triple de Sasu Salin, per marxar de cinc punts, 4-9.

Per part local no hi ha manera d’anotar de tres, fallant tot el que proven. Un parell de bones defenses permeten als blaugranes redreçar el rumb. Una cistella de Nico Laprovittola, dues esmaixades, Dante Exum i Sertac Sanli, i una cistella de Rokas Jokubaitis configuren un parcial 8-0 que torna a posar als blaugranes al davant en el lluminós, 12-9. El matx arriba al final del primer capítol després que Giorgi Shermadini converteixi dos tirs lliures pel 12-11.

Un parcial 0-10 dona avantatge als illencs

El segon quart comença amb el Barça dominant el rebot defensiu i això permet agafar avantatge al marcador gràcies a una cistella amb addicional de Brandon Davies i un triple anotat per Jokubaitis, el primer transformat pels locals després de nou intents. Vidorreta demana temps mort per canviar les coses. La juguesca li surt bé, perquè dos triples consecutius, Kyle Wiltjer i Salin, ajusten el marcador fins al 18-17.

Ara és el tècnic lituà qui talla el matx. Però les coses no li surten com en el cas del tècnic foraster, sinó que tot el contrari. El rebot defensiu es deixa de controlar i això només és un símptoma de tot el que està passant. El parcial illenc arriba al 0-10 pel 18-21.

Un triple de Kyle Kuric dona fe de vida de l’atac blaugrana per empatar el matx a 21. El joc interior dels visitants continua fent mal i entre Fran Guerra i Giorgi Shermadini fan arribar la seva renda als quatre punts, 21-25. El matx s’iguala encara més després de cistella de Mirotic i triple d’Àlex Abrines pel 26-27, responent a una cistella de Marcelinho Huertas. Quan arriba el descans el marcador no s’ha mogut.

La defensa permet la recuperació blaugrana

Les coses no comencen bé pels locals a l’inici del segon temps. Es fallen fins a tres triples i el primer punt arriba des de la línia amb Calathes fallant un tir lliure, 28-33. Quan la situació comença a ser preocupant, qui apareix per trencar el gel és Davies qui esmaixa després de rebot ofensiu. Després que Mirotic falli un tir lliure qui agafa el timó del vaixell és Laprovittola. El de Morón transforma triple i cistella abans que Jokubaitis també anoti un triple que serveix per avançar, altre cop, als locals, 38-37.

L’embranzida blaugrana dura una estona més amb el base argentí de cap d’operacions. Anota dos tirs lliures Mirotic, Laprovittola anota de tres i Exum aporta una cistella per completar un parcial 15-4 que deixa als grocs al llindar del KO tècnic, 45-37. En un moment força delicat pels visitants, el triple que anota Dejan Todorovic serveix per tallar la ratxa local. Una nova cistella de Laprovittola manté els set punts de renda abans que un error de Rolands Smits acabi amb falta antiesportiva que permet a Shermadini anotar cistella i addicional i a Todorovic aconseguir també un tir addicional que falla pel 47-45 amb el qual s’arriba als darrers 10 minuts de joc.

Els locals superen amb nota la darrera embranzida forastera

El darrer capítol comença bé pels locals. Cistella de Hayes-Davis i triple i addicional de Kuric pel 53-47 que és el màxim avantatge local en el partit. Tot i els 21 punts que porta anotats Shermadini, els locals poden augmentar la seva renda gràcies a l’encert de Davies, qui culmina un contraatac amb una esmaixada, i un triple de Kuric, 58-49. Anota el georgià i fa el mateix Davies amb una nova esmaixada pel 60-51.

Els grocs continuen buscant el joc interior i això els permet rebaixar a cinc punts el marge català. Una cistella amb addicional de Hayes-Davis és aigua de maig per un Barça que ara mateix té molta pressió. Millora el rebot defensiu i això serà clau.

Calathes fa arribar la renda local als vuit punts, 65-57 quan queden 3.47 per jugar-se. Quatre punts dels visitants ajusten de nou el marcador, sent Davies amb una esmaixada qui ara calma les coses pels locals, 67-61 a 1.25 per la fi.

Quan sembla que tot està decidit, els visitants es refan en aprofitar una pilota perduda per Calathes. Entre Sergio Rodríguez i Bruno Fitipaldo deixen el marge català en tan sols dos punts, 67-65 a 31 segons per la fi. Saras demana temps mort. La jugada local acaba amb esmaixada de Davies pel definitiu 69-65. Queden tretze segons que els forasters no aprofiten perquè el llançament triple de Todorovic no entra. El rebot és per Exum que rep falta a dues dècimes per la fi. No hi ha temps per res més.

@PBBMeritxell

Estadística