Els blaugranes perden el factor pista

Decebedora derrota del Barça que el deixa sense avantatge en el play-off de quarts de final. Ara mateix, els de Saras Jasikevicius, no tenen cap xarxa de seguretat i estan obligats a guanyar com a mínim un dels dos partits que s’han de disputar a l’Audi Dome de Munic si no volen quedar-se sense el desitjat bitllet per anar a Belgrad.

Els alemanys aprofiten l’encert en el triple per agafar avantatge

Ja des del salt inicial s’ha vist que les coses no anirien gaire fines pels locals. Per acabar-ho d’adobar, el primer triple bavarès arribava molt aviat. Nihad Dedovic era qui l’anotava. De fet, els alemanys marxaven 0-5 abans que Àlex Abrines transformés també un triple, que serien els seus únics punts en joc, per reduir el marge visitant. Quan Nikola Mirotic convertia un segon triple local, servia per reduir a la meitat el marge que havien aconseguit els bavaresos, 6-9. Era un avís de què passaria, gairebé, durant els quaranta minuts de joc, amb el Barça lluitant inútilment contra ombres que mantenien el seu avantatge amb facilitat.

Entre Nico Laprovittola i Nick Calathes retallen el marge foraster a la mínima expressió, 10-11. Una bona acció defensiva local desferma una protesta d’Andrea Trinchieri que acaba amb tir lliure transformat per Mirotic per falta tècnica al tècnic dels alemanys. Una cistella del base de Morón avança als locals per primer cop des del salt inicial. Avantatge que desfà un triple d’Andreas Obst, 13-14. Laprovittola anota de tres per posar als locals al davant per darrer cop en el matx, 16-14.

Malauradament, l’argentí ha de deixar la pista perquè comet la segona falta personal. Es fallen un parell de triples i com els forasters continuen anotant, el tècnic lituà ha de demanar un temps mort. La pausa serveix de poc perquè qui anota de tres és Ognjen Jaramaz. Dante Exum, avui poc efectiu, anota abans que entre Deshaun Thomas i Dedovic, curiosament dos exblaugranes, fallin un tir lliure cadascú pel 18-23 al final del primer capítol.

Els blaugranes no milloren en el segon quart

La cistella al pal baix que anota Nigel Hayes-Davis sembla un bon presagi, però no passarà d’aquí perquè Thomas transformarà dos triples de forma consecutiva que fan arribar el marge alemany als onze punts, 20-31. La defensa blaugrana és un desgavell i en atac les coses no es fan prou bé. Jasikevicius ha de demanar un altre temps mort perquè no ho veu gens clar. Poc després, veient que les coses continuen sense arreglar-se, 20-33, arrisca molt i fa tornar a Laprovittola tot i les seves dues faltes.

La situació comença a ser complicada per uns locals que no anoten res en gairebé tres minuts de joc. Per fi arriba una cistella de Mirotic, però falla l’addicional. Qui si anota cistella i un tir lliure afegit és Laprovittola, així i tot els de Trinchieri continuen dominant de deu punts, 25-35. Un segon triple d’Obst cau com una llosa sobre el Palau. I com les desgràcies no venen mai soles, arriba la tercera falta de Laprovittola que el fa tornar, òbviament, a la banqueta.

Continuen els errors dels locals, faltes en atac, es perd el control del rebot defensiu i només s’anota de tant en tant. Mirotic transforma dos tirs lliures i Calatehs anota dues cistelles, però els rivals ni s’immuten, 31-42. A una nova pilota perduda pels locals és castigada per Thomas qui anota un triple que eleva el marge visitant a uns preocupants 16 punts, 31-47. Dues cistelles més del de Caselberry tanquen el segon capítol amb les locals perdent de tretze punts, 35-48. Molt hauran de canviar les coses si els blaugranes volen redreçar el rumb del partit.

La revifada local queda en no res

I de fet, l’inici de la segona part sembla marcar un canvi de tendència. Els locals estan molt més intensos al darrere, on es millora el rebot defensiu, però la mala notícia és que la millora defensiva no té contraprestació en atac, on es continua patint molt per anotar. Un triple de Kyle Kuric, respost també per un tir de tres de l’inevitable Thomas, deixen les coses iguals, 38-51. Anoten Mirotic i Davies, aquest des de la línia per baixar dels deu punts per sota, 42-51.

Per una estona, l’equip sembla revifar. Un nou triple de Kuric encén la flama. El segueix Mirotic des de la línia, 47-53. Però el Palau es manté encès fins que un triple de Thomas el refreda. Mirotic i Davies escullen un mal moment per fallar un tir lliure. Un triple de Calathes, torna a revifar el foc culer, 52-58. Desavantatge de sis punts que manté Abrines des de la línia. Tota la bona feina feta en aquest quart se n’anirà en orris en els darrers 35 segons. S’ajunten dos factors perquè això passi. Primer un increïble encert d’Obst, dos triples consecutius, el segon sobre la botzina de final de període i el segon, un atac poc efectiu, 56-67 a manca dels darrers 10 minuts de partit.

Trist darrer període d’un Barça desencertat

L’inici del darrer període és molt decebedor. Els locals, molt exigits, fallen en atac, mentre Thomas continua fent mal des de més enllà del 6.75. Una cistella amb addicional de Mirotic vol refer la situació, però les coses no acaben de millorar. Temps mort a 6.22 per la fi amb les locals perdent de tretze punts, 59-72. Tres tirs lliures anotats per Kuric més un triple de Laprovittola, revitalitzen als locals, 65-72, obligant a Trinchieri a demanar temps mort. Una cistella massa fàcil anotada per Othello Hunter és resposta amb una esmaixada per Davies. Arriba la inevitable falta tècnica assenyalada a en Saras que Vladimir Lucic transforma.

Ja en el tram final del matx, amb totes les urgències del món, Davies falla un tir lliure i Calathes no anota cap dels dos que prova. Un triple de Nick Weiler-Babb acaba amb les poques esperances que els quedaven als culers, 68-83 a 3.06 per la fi. Anota Hayes-Davis amb resposta de Zan Mark Sisko.

Queden 2.08 i el matx està decidit. Una esmaixada de Davies i una cistella amb addicional de Laprovittola són un brindis al sol. Una pilota perduda per Mirotic és el punt final. Després de dos tirs lliures transformats per Lucic, en Saras abaixa el teló canviant als cinc jugadors de pista.

El partit arriba al seu final sense que passi res més. Ara, com hem dit al començament, els blaugranes estan obligats a guanyar un dels dos partits que s’han de jugar a Munic si no volen quedar-se sense opcions d’anar a la final a quatre.

@PBBMeritxell

Estadística