La defensa blaugrana clau en la victòria

El Barça s’ha emportat la primera i important victòria en el play-off de quarts de final de l’Eurolliga després d’un partit força igualat. Per aconseguir aquest triomf, els locals han necessitat la seva millor versió defensiva igualant el nivell demostrat per la dura i enganxosa defensa germànica. De fet, els homes d’Andrea Trinchieri han plantejat un partit molt aspre, amb molta intensitat al darrere que ha sorprès uns locals que molt aviat s’han adonat que avui cada cistella seria un tresor. A partir de la millora defensiva les coses els hi han anat millor. Això si, no han pogut baixar el pistó al darrere perquè els bavaresos, amb un Vladimir Lucic espectacular, ho han intentat fins al darrer segon del matx.

Els locals responen el bon inici alemany

Els primers minuts de l’enfrontament han estat un avís de com anirien les coses. Els locals estaven endollats en el tir exterior, dos triples de tres intents, anotats per Nikola MIrotic i Sertac Sanli que gairebé anul·laven els que havien anotat els visitants, amb cinc punts de Lucic, triple i cistella, més els dos punts aportats per Leon Radosevic.

Un triple posterior del mateix Radosevic donava quatre punts de renda als alemanys, 6-10. Avantatge que augmentaria tot i les cistelles que anotaven Nick Calathes i Mirotic, després d’un triple inversemblant d’Othello Hunter, 10-17. Avantatge que mantindran els visitants malgrat un triple de Nico Laprovittola, perquè Darrun Hilliard també anota de tres. L’avantatge foraster arribarà als nou punts quan el de Morón falla dos tirs lliures.

A hores d’ara, els locals ja són conscients que si volen guanyar aquest important matx, necessiten millorar en defensa. Un triple de Dante Exum alleugera la ferida, deixant el desavantatge en sis punts. Finalment, la defensa local millora i això permet que Brandon Davies que és l’únic que entra amb garanties a dins de la pintura rival faci de les seves. Primer treu dos tirs lliures que anota i posteriorment una cistella inversemblant sobre la botzina pel 20-22 que hi ha al marcador al final dels primers deu minuts de partit. Després de com han anat les coses, els dos punts per sota és un bon resultat per uns blaugranes molt exigits.

L’atac blaugrana, liderat per Brandon Davies, obre forat al marcador

Una esmaixada del mateix Davies i una cistella amb addicional d’Exum encén el llum d’alarma a la banqueta alemanya que demana temps mort. Després que anoti l’australià el tir addicional, els dos equips rivalitzen en bones defenses que no permeten cap punt en gairebé dos minuts de partit fins que Lucic torni a aparèixer amb un triple per empatar a 25.

Davies continua fent mal gràcies al seu joc de peus a la pintura. Una cistella del de Philadelphia acompanyada de cistella i addicional de Laprovittola i dos tirs lliures de Mirotic eleven el marge català al seu punt màxim fins al moment, 32-25.

Set punts de marge que es mantenen després d’un alley-hoop afortunat de Rolands Smits a passi de Calathes. Quatre punts més de Davies, tot i fallar un addicional, fan arribar l’avantatge local als nou punts, 40-31. Marge que augmentarà després de cistella de Lucic i un triple del base de Morón pel 43-33 amb el qual s’arriba al descans.

Els visitants ho intenten, però no se’n surten

Comença bé la segona meitat pels locals. Sanli anota per fer arribar el marge als dotze punts, 45-33. Però els bavaresos no estan disposats a afluixar. Un parcial 0-8, amb triples de l’inevitable Lucic i d’Ognjen Jaramaz, retallen l’avantatge local fins als quatre punts, 45-41 obligant el tècnic lituà a tallar el matx. L’atac local no es recupera i el que és pitjor, es perd el control del rebot defensiu.

Els alemanys continuen descomptant punts, 45-43, entre altes raons perquè l’equip blaugrana no troba ara escletxes en la defensa germànica. En aquesta situació cal tenir respostes individuals. Qui apareix al rescat seran primer Rokas Jokubaitis i posteriorment Mirotic anotant un triple cadascú per fer pujar l’avantatge local als sis punts, 51-45 a 4.04 per la fi del tercer capítol.

Després que Davies anoti un tir lliure arriba un triple d’Hilliard que torna a ajustar el marcador, 52-49. Una cistella de Nigel Hayes-Davis, inèdit en atac fins al moment, seguit d’un parell d’atacs en els quals anota Davies, cistella amb addicional fallat i dos tirs lliures transformats, que serveixen per fer augmentar la renda blaugrana fins als nou punts, 58-49. Anota Hilliard, però primer Calathes amb assistència de Smits seguida d’una cistella del sempre incisiu Exum permeten arribar al darrer període amb els locals dominant d’onze punts, 62-51.

Nova remuntada forastera que els blaugranes tallen a temps

Les coses no poden anar millor quan comença el darrer quart. La defensa blaugrana treballa bé, el rebot defensiu torna a estar sota control i a més Smits anota un triple, 65-51. Tot són males notícies per Trinchieri que, com en el segon quart, es veu obligat a demanar un temps mort molt aviat. A 8.31 per la fi, Hilliard pateix una lesió que l’obligarà marxar als vestidors pel que queda de partit. Exum fa una espectacular esmaixada que posa dempeus a un Blaugrana entregat a l’australià.

Tot i els catorze punts de renda local, els bavaresos no afluixen, triple de Nick Weiler-Babb, 67-56. L’atac blaugrana passa per moments de foscor que obliguen el tècnic lituà a demanar temps mort. Però qui primer anota és l’equip visitant gràcies a un parell de triples, Hunter i Lucic, que tornen a ajustar el matx, 67-62.

De nou l’atac local s’empantanega i de nou apareix Jokubaitis qui fa arribar el marge als set punts, 69-62. Després d’una cistella de Lucic amb errada en l’addicional, un parcial 6-0, amb cistelles de Jokubaitis, qui falla també l’addicional, Mirotic i Exum fan arribar el marge blaugrana als onze punts, 75-64, quan queden 2.50 de partit.

Ara qui pateix és l’atac alemany que ho passa força malament per superar la bona defensa blaugrana. El tècnic lituà fa els seus habituals canvis en atac i defensa. Una recuperació defensiva de Davies acaba amb tirs lliures transformats pel de Philadelphia pel 77-66. Un tir lliure de Jaramaz tanca l’anotació del matx perquè l’atac local acaba amb triple fallat per Calathes i amb pilota recuperada pels blaugranes poc abans que soni la botzina de final de partit.

@PBBMeritxell

Estadística