Mal partit d’un Barça ineficaç en atac

En un partit força fluix, el Barça ha perdut davant l’Unicaja de manera inapel·lable. La causa de la derrota cal buscar-la en un cert cansament mental que s’ha traduït en una fluixa defensa, lluny del seu rendiment habitual i un atac inofensiu que no ha arribat en cap quart als 20 punts. Entre això i el fet que tan Dario Brizuela com Jaime Fernández eren capaços d’aconseguir el control del matx, han configurat una derrota que, això si, té poca repercussió a la classificació.

Els triples de Brizuela fan mal

Les primeres jugades del matx han estat indicatives del que acabaria passant. Un rebot ofensiu i cistella de Rubèn Guerrero i un triple posterior de Brizuela avançaven als forasters 0-5. Reaccionaven els blaugranes de la mà de Nikola Mirotic qui primer transformava el seu únic triple del partit i a continuació feia una esmaixada per empatar a 5. Quatre punts de Brandon Davies, qui avui tornava a les pistes després de la seva lesió, servien per completar un parcial 9-0 que semblava ser l’inici d’una bona ratxa blaugrana.

Res més lluny de la veritat perquè el possible reguitzell de punts s’ha acabat molt aviat i els visitants empataven a 9 després d’un parell de triples fallats pels locals. El pivot de Philadelphia tornava a avançar als seus, abans que dos triples consecutius de Brizuela donessin, altre cop, quatre punts de marge als visitants. Tot i un temps mort demanat per Sarunas Jasikevicius la renda andalusa creix fins als sis punts. És Nigel Hayes-Davis qui la retalla en finalitzar, amb certs problemes, un contraatac, 13-17.

Una lleugera millora en la defensa local, que ara es tanca bé el rebot defensiu, permet completar un parcial 7-0, amb cistella de Kyle Kuric i triple de Pierre Oriola, qui també tornava avui, per posar als locals comandant el marcador, 18-17. Dos tirs lliures transformats per Tim Abromaitis posen el punt final a l’anotació d’un primer quart que finalitza amb una pilota perduda per part de Nico Laprovittola, 18-19.

Els malaguenys dominen el segon quart

A l’inici del segon període, una cistella de Sertac Sanli torna a capgirar el marcador, abans que un altre parcial 0-4 posi altre cop al davant als malaguenys. El pivot turc empata des de la línia, però els homes d’Ibon Navarro aconseguiran un parcial 0-6 en poder aprofitar que en atac, els locals no estan gens encertats. Mirotic anota gràcies a un cop de palmell, però en Saras no troba el cinc a pista que el partit necessita.

Amb l’atac local empantanegat, és el moment de buscar al pal baix a Mirotic. Això fa Nick Calathes un parell de cops amb Davies aportant un tir lliure per reduir el marge foraster als tres punts, 30-33. Marge que manté el de Pogdorica des de la línia. Per sort, tot i els problemes pels quals passa el rebot defensiu culer, el marcador, 32-35, no es mourà abans de la mitja part.

Millora estèril dels locals

 

La segona part comença fatal pels blaugranes. Triple fallat per Sanli i pilota perduda per Calathes. Per sort, el rebot defensiu millora i un tap del pivot turc sobre Fernández evita una més que possible cistella. Mirotic anota un sol tir lliure abans que un parcial 0-5, amb cistella i addicional de Brizuela, donin set punts d’avantatge a l’equip andalús. Entre Mirotic, cistella al pal baix i dos tirs lliures, i Rokas Jokubaitis deixen en la mínima expressió la renda visitant, 39-40.

Ara la defensa local ha millorat les seves prestacions, però una pilota perduda per Davies permet el 39-42. Entre una cistella de Hayes-Davis i un tir lliure anotat pel pivot de Philadelphia, el matx s’empata a 42 quan queden 4.12 per acabar el tercer capítol. Quan sembla que l’equip blaugrana ho té millor, un triple d’Abromaitis i dos tirs lliures transformats per Carlos Suárez desfan les bones sensacions al tornar a obrir forat al lluminós, 42-47. Forat que vol apaivagar Sanli, però que un nou triple de Brizuela amplia. Una cistella miraculosa de Kuric després d’un inversemblant rebot ofensiu deixen el 46-50 amb el qual s’arriba al desenllaç.

Els blaugranes no redrecen el rumb

Tot i que la defensa blaugrana torna a afluixar, les cistelles de Kuric, Davies i Jokubaitis mantenen les coses iguals, 52-56 abans que un triple de Fernández compliqui més les coses. Saras demana un temps mort que serveix perquè els andalusos gràcies a cistelles anotades per Jonathan Barreiro i Matt Mooney, ampliïn el seu avantatge fins als onze punts, 52-63. En Saras reincideix al demanar un temps mort perquè ara mateix el joc local és un desgavell. Quan el joc es reprèn, Nico Laprovittola perd una pilota que acabarà en triple de Brizuela pel 52-65.

Queden poc més de quatre minuts de partit i la victòria local és una quimera. Anota Mirotic i Hayes-Davis transforma dos tirs lliures. En la sacada de fons, els blaugranes recuperen la pilota i el base de Morón anota per donar falses esperances als locals, 58-66 a 3.23 per la fi. A una cistella de Fernández li segueix un tir fallat per Hayes-Davis. Un triple de Laprovittola redueix el marge foraster a set punts, 61-68, però no deixa de ser foc d’artifici, com ho demostra la passivitat de la defensa blaugrana que permet un rebot ofensiu de Dejan Kravic que acaba en cistella fàcil a 1.45 per la fi.

Amb nou punts per sota al marcador, el tècnic lituà demana temps mort. Altre cop es repeteix la història. La primera jugada després de la pausa acaba amb pilota perduda, ara de Jokubaitis. Queden 1.10 per la fi i en Saras sap que tota resistència és inútil. Fa un canvi massiu. Entre els que entren estan els joves Michael Caicedo i James Nnaji. Després d’un triple transformat per Brizuela, Caicedo transforma dos tirs lliures pel definitiu 63-73.

@PBBMeritxell

Estadística