El Barça guanya sense brillantor per ser primer de grup

Després de la brillant victòria davant l’Sporting, s’esperava un partit plàcid pels blaugranes davant l’equip del nord de França el SCRA Saint-Omer. I així ha estat en els primers 25 minuts de joc. Però tot ha canviat a la segona part, ja que els homes dirigits per Fabien Savreux han intentat, i aconseguit, posar en dificultats a uns blaugranes que veient com anaven les coses han evidenciat una certa autocomplaença que els ha acabat produint un esglai que el gol de Pau Bargalló ha superat.

Domini català amb poc encert

Com hem dit, des de la sacada inicial, el domini blaugrana ha estat aclaparador. Les arribades sovintejaven la porteria que defensava el portuguès Pedro Chambell, però els homes d’Edu Castro no estaven fins a l’hora de superar al porter rival. A més a més, a mesura que Chambell anava fent aturades es trobava cada cop més còmode i això feia que els catalans no acabessin de trobar escletxes a la porteria.

Per part francesa, eren poques les arribades davant un atent Egurrola, la majoria de les quals eren protagonitzades bàsicament per Leo Savreux, un jove de vint anys, fill de l’entrenador, que és sens dubte el jugador de més talent de l’equip del Pas de Calais. El tècnic gal demana un temps mort en el minut 7.08. Dos minuts més tard, en el 9.10 arriba l’1-0. La jugada es desenvolupa per la dreta de l’atac blaugrana, on Nil Roca combina amb Pau Bargalló. El de Sant Sadurní abans d’arribar a la tanca, li torna la bola i el d’Arenys de Munt remata de primeres per la dreta del porter. És l’1-0. El gol canvia molt poc el panorama.

Després del primer gol, les coses són més fàcils pels blaugranes

El joc continua sent dominat àmpliament pels catalans, però sense espurna. Això ho detecta Edu Castro qui en el minut 12.50 demana un temps mort. Tot i això, el joc no varia gaire. El partit continua dominat per uns blaugranes que continuen tenint força problemes per superar a un Chambell que cada cop està més crescut.

En el minut 19.40 arriba el segon gol blaugrana. Bargalló condueix la bola pel bell mig de la pista, fa una passada avançada a la posició on es troba Matías Pascual. El de San Juan rematarà de mitja volta superant per la dreta a Chambell. El segon gol blaugrana fa mal a un Saint-Omer que no té suficients arguments per posar en veritable perill a Egurrola. Hi ha un cert desencís en l’equip francès.

A 7 segons 6 dècimes per la fi de la primera meitat arriba el 3-0. És una jugada dels blaugranes per l’esquerra conduïda per Matías Pascual qui fa un passi cap enrere a Bargalló, el de Sant Sadurní patina cap al centre de l’àrea i sense massa oposició fa un xut per sobre les guardes que supera a Chambell. No hi ha temps per més i els dos equips marxen als vestidors amb el 3-0 al lluminós.

El Saint-Omer no es dona per vençut

Si s’esperava un partit plàcid a l’inici del matx, imagineu que s’espera d’aquesta segona part ja amb 3 gols de renda pels catalans. Doncs no ha estat així ni de conya. És cert que el domini del partit continuava a les mans dels homes d’Edu Castro, però en cap moment el del Pas de Calais han renunciat a atacar. Destacant, sobretot, un brillant Savreux. Ara les rematades franceses són més nombroses que en la primera meitat, obligant Egurrola a fer alguna que altra aturada de mèrit.

En el minut 29.31, els francesos han comés la seva novena falta, mentre que els avui locals en tenien set. El matx s’ha anat complicant per uns blaugranes als quals els costava trobar la guspira per acabar de decidir el partit. En el minut 34.39 arribava la desena falta francesa. L’encarregat d’executar-la ha estat el jove Kyllian Gil. El seu llançament ha acabat sortint fora. Després d’una aturada d’Egurrola, Edu Castro demanava temps mort, era el minut 37.01.

Un gol de Bargalló desactiva la reacció francesa

Vint-i-quatre segons més tard, en el 37.25, els blaugranes cometien la seva desena falta. L’encarregat del llançament és Marçal Cuenca, un exblaugrana. De xut directe fa pujar el 3-1 al marcador. El gol francès ha regirat la situació perquè els blaugranes no acabaven de tancar el matx i en el cas hipotètic d’un segon gol francès, la situació podria ser alarmant.

El tècnic francès ordena el canvi de porter. Albert Masoliver substitueix a Chambell. Hi ha un parell de rematades dels avui locals que el porter català atura sense problemes. Poc després, en el minut 42.05 en una jugada francesa que acaba amb pilota recuperada per Pascual, li fa un passi a Nunes. El de Barcelos la passa a la seva esquerra on en lloc d’un company es troba Fabien Barengo. El francès aprofita l’avinentesa i que està dins de l’àrea, per fer un xut que supera a Egurrola per alt. És el 3-2.

El gol rebut destarota als blaugranes que per uns moments perden el control del partit, fins al punt que Egurrola s’ha de lluir en un parell d’ocasions de molt perill. No s’acabaran d’encendre els llums d’alarma perquè uns dos minuts després del gol francès, Bargalló recupera la bola a mitja pista, arriba en solitari davant Masoliver al que superarà amb un aixeca i pica per la seva dreta. És el minut 44.32 quan el 4-2 puja l’electrònic. Aquest quart gol deixa als rivals sense cap esperança i el matx acaba sense que Egurrola torni a intervenir. La victòria situa a l’equip blaugrana com primer classificat del grup B i el dijous 14 s’enfrontarà al segon classificat del grup A, que serà o Benfica o Caldes.

@FCBhoquei