Una gran defensa dona al Barça una victòria de prestigi

El Barça arribava a aquesta nova competició europea, la Golden Cup que vol ser l’alternativa dels clubs a la coneguda Copa d’Europa, com aquell que va a una revàlida per tal de saber quin és el seu veritable nivell. Després del desgavell que va suposar la desfeta davant el Benfica en l’edició anterior de la Copa d’Europa en un format exprés per culpa de la COVID, calia recuperar sensacions i sobretot posar a prova el que s’està fent. I avui, davant l’actual campió europeu, els homes d’Edu Castro han fet un gran partit, tant en defensa com en atac, amb una intensitat que ha igualat la dels jugadors rivals. Ha estat un cop de puny sobre la taula, reivindicant la seva condició de dominador històric de la competició europea. En definitiva, ha estat dir al món de l’hoquei, que som el Barça.

Domini blaugrana tot i els durs marcatges

Com era d’esperar el matx ha estat dur i complicat. D’entrada els homes de Paolo Freitas plantejaven uns marcatges molt enganxosos intentant intimidar en els duels individuals, sobretot pel joc agressiu dels dos argentins, Matías Platero i Gonzalo Romero “Nolito”. Aquest cop, els blaugranes estaven preparats. Els homes d’Edu Castro, responien als atacs dels portuguesos intentant fer el seu joc habitual amb la idea de controlar el partit.

El ritme era alt i els blaugranes responien bé les escomeses del rival. A poc a poc, s’ha anat imposant el ritme blaugrana que tenia la virtut de provocar cert perill a l’àrea d’Angelo Girao i a més mantenir la bola lluny de la porteria pròpia. El domini blaugrana s’ha intensificat fins al punt que una jugada per l’esquerra de Nil Roca acaba amb una passada al cor de l’àrea per on apareix Sergi Llorca guanyant la posició tot i la presència d’un defensor local i amb una rematada rasa supera per l’esquerra Girao.

En un minut arriben dos gols del Barça

És el minut 12.03 quan puja al lluminós el 0-1. El gol rebut ha estat un xoc pels portuguesos que durant uns moments han quedat tocats, fins al punt que poc després, una recuperació a prop de mitja pista de Pau Bargalló acaba amb el de Sant Sadurní arribant tot sol davant Girao, a qui supera amb un toc suau per la dreta. És el minut 13.07, quan arriba el 0-2. Immediatament Freitas demana temps mort. Els dos gols rebuts han convertit el partit en un malson.

Després del temps mort, els jugadors portuguesos s’han esperonat, intentant buscar com més aviat millor els tres pals defensats pel porter de Calvià, però s’han trobat amb una defensa molt estudiada que evitava que el perill arribés a provocar ensurts al seu porter. S’han endurit els contactes, insistim en això perquè els argentins de l’Sporting han forçat la màquina amb el vistiplau dels àrbitres que, incomprensiblement, acumulaven faltes als homes d’Edu Castro.

A mesura que els temps s’anava esmicolant, la defensa blaugrana s’ha fet encara més ferma sense deixar cap escletxa a un rival que tot el que provava no li servia de gaire. Amb aquesta bona defensa, els blaugranes han estat capaços d’arribar a la fi dels primers 25 minuts sense passar massa angúnies. El nombre de faltes era de cinc assenyalades a l’Sporting per vuit als catalans.

Tot i la pressió portuguesa, els blaugranes mantenen l’avantatge

La segona part ha començat amb un Sporting molt incisiu, però la defensa blaugrana continuava treballant força bé. I de fet, el domini en aquesta fase del matx ha estat altern, fins que una jugada per l’esquerre de Matías Pascual acaba amb un passi enrere cap a Helder Nunes qui està completament sol a uns cinc metres per davant de la línia de mitja pista. El de Barcelos aprofita el fet per etzibar un xut creuat que sorprèn Girao que no s’esperava el tret del seu compatriota. És el minut 30.06 quan puja el 0-3 a l’electrònic.

En el minut 30.54, els àrbitres assenyalen la novena falta als blaugranes, mentre que l’Sporting en té 7. Exactament, 10 segons més tard, en el minut 31.04, arriba una estranya desena falta dels blaugranes. El llançament directe és executat pel català Ferran Font qui fa una obra d’art superant a Sergi Fernández per la seva dreta. 1-3. Tot i el gol rebut, són els blaugranes els que tornen a dominar el partit. Producte del domini, arriba una jugada de Sergi Llorca dins de l’àrea rival que acaba en penal. És el minut 34.40 quan Nunes executa el llançament que s’ha de repetir perquè Girao s’havia avançat. El segon xut també és aturat per Girao.

El quart gol deixa el partit decidit

A partir d’aquí, serà l’Sporting qui domini el joc perquè comproven que passen els minuts i no poden amb la gran defensa blaugrana. A manca de 13.34 Freitas demana un temps mort. Onze segons després, en el 36.37, Matías Platero rep una targeta blava. L’execució la fa de forma meravellosa Pau Bargalló qui amb un xut entre les cames envia la bola a l’escaire dret de la porteria de Girao. És l’1-4 que deixa als portuguesos estabornits fins al punt que seran els homes d’Edu Castro els que disposaran de clares ocasions per augmentar la renda.

L’única esperança dels portuguesos recau en les faltes que continuen creixent per part blaugrana, ja en son 14, mentre que l’Sporting només en porta vuit. A 3.15 per la fi arriba la quinzena falta blaugrana. De nou, l’encarregat d’executar-la és Ferran Font. Aquest cop, Sergi Fernández li guanya la partida al vigatà. Tots els atacs dels portuguesos són aturats per la defensa blaugrana que ha fet un partit perfecte. De mica en mica es van esgotant els segons amb els homes de Freitas cada cop més frustrats. El partit s’acaba sense que es mogui el clar 1-4 que hi havia al marcador.

@FCBhoquei