L’efectivitat blaugrana supera al Girona

Tot i que el partit havia quedat mig decidit al cap de cinc minuts, a partir d’aleshores amb 3-0 al marcador, l’equip local ha caigut en la trampa de permetre que els gironins, tercers per la cua a la classificació, arribessin a creure possible, no ja, guanyar, si almenys plantar-li cara al líder de l’OK Lliga. De fet, en alguns moments de la primera part i també al començament de la segona, els homes dirigits pel duet Ramon Benito i Marc Comalat, han estat capaços de dominar el ritme de joc. Això els ha permès reduir l’avantatge local, que els blaugranes han castigat amb dos gols més per acabar de tancar un matx en el qual hi ha hagut més joc del que ha semblat pel resultat final.

Tres gols blaugranes en els primers cinc minuts de partit

Com hem dit, el partit començava des de molt aviat amb un Barça encertat en les rematades. De fet, el segon remat entre els tres pals significava el primer gol local. Ha estat una jugada per darrere la porteria amb Joao Rodrigues de protagonista. El d’Oeiras ha fet un passi a l’àrea per on apareix Helder Nunes qui amb una rematada creuada a l’escaire contrari, l’esquerre, supera des de molt a prop al veteraníssim Jaume Llaverola. Estem en el minut 1.33 quan puja l’1-0 al lluminós.

Sense temps per reaccionar, els gironins reben el segon gol. Una jugada conduïda per Nunes per l’esquerra de l’atac local, acaba amb un passi a Joao Rodrigues. El portuguès triangula amb Pau Bargalló qui remata des de molt a prop, tornant a superar a Llaverola, en el minut 2.16 de joc. Els dos gols trenquen per l’espinada el possible pla de joc que tenien els gironins.

Tot i els dos matiners gols dels locals, els visitants reaccionen intentant fer el que tenien previst. Però de nou els castiga l’efectivitat local. Uns dos minuts més tard arriba el tercer gol barcelonista. Ara és una recuperació a mitja pista de Bargalló qui queda sol. Després d’una ràpida cursa, quan arriba davant Llaverola, el de Sant Sadurní, aixeca la bola i pica superant per la dreta al porter visitant. És el minut 4.58 quan el 3-0 puja a l’electrònic.

El Girona reacciona amb més possessió

És un resultat que tot i no poder considerar-se decisiu, deixa el partit molt ben encarat pels locals. A partir d’aquí, les coses canviaran un pèl. Els locals continuen dominant el joc, però perden la determinació mostrada en aquests cinc primers minuts de joc. Amb els visitants tenint més possessió, segurament en aquest sentit té a veure el fet que just després del tercer gol, els tècnics dels forasters hagin demanat un temps mort, ja no sovintegen les arribades davant Llaverola.

Ara el joc és menys punyent per part blaugrana, amb un Girona que intenta defensar-se amb la bola controlada. Tot i això, l’atac local té ocasions que ara són resoltes per un atent Llaverola. Cal destacar la bona actitud defensiva dels locals que malgrat l’augment de possessió visitant, no han permès gaire rematades a un Girona que ha intentat, i en molts moments ha aconseguit que el joc es fes lluny de la seva àrea. Sense que es torni a moure el marcador s’arriba al descans.

Els visitants tenen esma per reduir el desavantatge

La segona meitat comença sota els mateixos paràmetres que s’ha vist després del 3-0. El Girona buscant defensar-se lluny de la zona perillosa i un Barça poc incisiu al que ja li va bé com van les coses. En el minut 27.05, el panorama rep una sotragada. Una errada defensiva dels blaugranes deixa sol en una zona elativament a prop de la porteria a Marc Vázquez, qui aprofitant el fet que ningú l’estigui marcant xutarà de cullera sorprenent Sergi Fernández. És el 3-1.

El gol dels visitants desperta als blaugranes. Immediatament, hi ha una rematada d’Ignacio Alabart que supera Llaverola, però la bola acaba estavellant-se en el pal dret de la porteria gironina. Ara és quan la intensitat local desborda la defensa forastera. Després de rematades d’Helder Nunes, d’Alabart i de Sergi Llorca, arriba la desena falta dels visitants en el minut 37.29. L’encarregat d’executar-la és Joao Rodrigues qui no pot superar Llaverola. Trenta-un segons més tard arribarà el quart gol blaugrana. Nil Roca recupera una pilota en la línia de mitja pista. Combina amb Bargalló que està a la seva dreta. El de Sant Sadurni li torna la pilota a prop del pal esquerre de la porteria gironina i amb xut de baix a dalt, supera a Llaverola en el minut 38 de partit, 4-1.

Els locals tornen a despertar

I no tarda en arribar un nou gol local. Una jugada per la dreta de Sergi Panadero, acaba amb el de Vic entrant a l’àrea fins a quedar-se en perpendicular davant Llaverola, al qui supera amb un xut a la seva esquerra. És el minut 38.13 quan puja al marcador el 5-1. Poc després d’un temps mort demanat per la banqueta gironina, es produeix un clar penal sobre Sergi Llorca que Nunes envia fora a l’esquerra de la porteria rival.

En el minut 43.03 es produeix un canvi a la porteria visitant, Pau Fernández substitueix a Jaume Llaverola. El partit canvia poc. Domini blaugrana i alguna arribada sense massa perill del Girona. En el minut 45.17 hi ha un nou temps mort dels visitants. Poc després Nil Roca veu una targeta blava per una falta a mitja pista. Raül Pelicano és l’encarregat d’executar-la en el minut 45.41. El seu xut directe supera per l’esquerra a Sergi Fernández pel 5-2. I com ha passat amb el 3-1, el gol rebut revifa l’atac blaugrana.

Les arribades de Bargalló porten força perill fins que en el minut 48.14, ell mateix culmina una jugada de Joao Rodrigues qui després de recuperar una pilota a mitja pista amb un passi deixa sol al de Sant Sadurní davant Fernández superant-lo amb un toc de qualitat per sota. És el 6-2. Trenta segons més tard, una jugada per la dreta també de Bargalló acaba amb passi a la seva dreta on està Alabart qui remata creuat, el 7-2 definitiu.

@PBBMeritxell