El Barça supera amb nota la forta defensa andorrana

Un Barça molt sòlid s’ha emportat la victòria en la seva visita al Principat d’Andorra. L’equip local, necessitat de victòries, ha plantejat un matx molt intens, amb defenses dures, per tal d’aprofitar el cansament dels blaugranes després del matx de divendres passat al Pireu. Davant aquesta proposta, els visitants han buscat bones posicions de llançament per respondre immediatament quan els locals aconseguien un parell de cistelles seguides. D’aquesta manera s’ha entrat en els darrers minuts del partit amb una còmoda avantatge visitant, que els ha permès negociar els instants finals sense patir. Tot i que els homes de David Eudal no han abaixat els braços en cap moment.

Els locals dominen el primer quart

Els homes de Saras Jasikevicius començaven manant al marcador gràcies a una cistella de Rolands Smits i dos tirs lliures de Dante Exum. Responien els locals amb un parcial 7-0, amb triple de David Jelinek inclòs. Tot i una cistella de Nick Calathes, els locals augmentaven l’avantatge després d’un triple de Codi Miller-McIntyre. Àlex Abrines també anota de tres, però Jelinek no vol quedar-se enrere i torna a anotar un triple per mantenir els quatre punts amunt pels locals, 13-9.

Exum des de la línia, bona feina de l’australià percudint la dura defensa andorrana, i Kyle Kuric, també de tir lliure, empaten a 13. Els forasters tenen problemes per superar l’agressiva defensa local que els provoca una altra pilota perduda, ara de Nico Laprovittola, i això permet que els locals es tornin a escapar, 17-13. Avantatge que es mantindrà després de dos tirs lliures del base de Morón i una cistella de Miller-McIntyre. 19-15 al final del primer capítol.

Els visitants, gràcies a un parcial 0-9, capgiren el signe del partit

Una falta tècnica assenyalada a Saras, que avui arriba molt d’hora, permet a Clevin Hannah augmentar la renda local, abans que un triple fora de guió de Moussa Diagne la faci arribar als vuit punts, 13-21. Els blaugranes milloren en el rebot defensiu, mentre que en atac apareix Sertac Sanli anotant el que serà l’inici d’un parcial 0-9 pels blaugranes que canviarà el signe del partit. A la cistella del pivot turc s’afegeixen dos punts de Sergi Martínez després de capturar un rebot ofensiu, un triple d’Exum i una cistella de Kyle Kuric, 23-24.

Després del corresponent temps mort, anoten els locals, però entre Exum i Smits, dibuixen un espectacular alley-hoop que torna a avançar als forasters. Un triple de Laprovittola i una cistella després de contraatac d’Exum consoliden el domini dels visitants al marcador que serà definitiu, 25-31. El rebot defensiu culer trontolla i d’això se n’aprofiten els locals per tornar a retallar el marge rival fins als quatre punts. Renda que es mantindrà gràcies a una cistella de Smits i a dos tirs lliures de quatre intents anotats per Sanli, 31-35. Un tap del pivot turc evita una cistella de Babatunde Olumuyiwa abans que Yannick Franke anoti un tir lliure per deixar el 32-35 amb el qual acaba la primera meitat.

Tot i un bon inici de quart dels forasters, els andorrans mantenen les esperances

Els blaugranes comencen el segon temps tornant a dominar el rebot defensiu i això els permet augmentar la renda gràcies a un altre alley-hoop dibuixat pels mateixos protagonistes que en l’anterior, Exum i Smits. Els visitants aprofitaran uns moments de descontrol local després d’una falta antiesportiva assenyalada a Clevin Hannah, per engrandir el forat que hi ha al marcador. Dos tirs lliures i un triple d’Exum, i un altre triple d’Abrines fan que la ferida local sigui força important, 32-45.

Drew Crawford apareix al rescat amb un triple, però Nikola Mirotic fa el mateix per mantenir els tretze amunt, 35-48. Anoten els locals, mentre que per part blaugrana torna a ser el montenegrí qui transforma un tir lliure, en canvi, Calathes anota els dos que llança pel 41-51. Ara és el torn de David Eudal en el repartiment de faltes tècniques. El llançament el transforma Kuric abans que Mirotic al pal baix faci el 41-54.

Un parell de cistelles locals obliguen el tècnic lituà a demanar temps mort. Sanli falla un triple, mentre qui no falla el que prova és Franke per reduir la renda forastera als sis punts, 48-54. L’atac blaugrana no se n’acaba de sortir i això fa que la renda es redueixi encara més, 50-54. Però en el tram final del quart, els blaugranes es refan. Dos tirs lliures de Laprovittola i un triple de Sanli, fan arribar el marge als nou punts abans que una cistella de Miller-McIntyre la deixi en set punts, 52-59, quan s’arriba al darrer capítol.

Els blaugranes mantenen el tipus a l’inici del darrer període

No comencen bé les coses en aquest quart període pel que fa a l’atac blaugrana. Es fallen un parell de triples, que per sort, els locals no ho aprofiten perquè tan sols anoten un tir lliure i això permet que quan Kuric anota, el marge visitant creixi fins als vuit punts, 53-61. Anoten els locals, però el d’Indiana transforma un triple pel 55-64. En una jugada que acaba amb rebot defensiu pels blaugranes es produeix una inexplicable protesta per part de Hannah que acabarà amb una primera tècnica i posteriorment una segona que significa la seva desqualificació. Kuric transforma el tir lliure per posteriorment anotar un triple augmentant la renda forastera als tretze punts, 55-68, quan queden per jugar-se 6.45.

Un altre parcial 0-9 acaba amb la resistència andorrana

Després de temps mort local, els andorrans anoten, però la resposta blaugrana els deixarà sense opcions. Un triple de Mirotic, seguit de dos tirs lliures del mateix montenegrí, acompanyats d’un tir lliure i una cistella amb addicional de Smits, signen un parcial 0-9 que enlaire la renda blaugrana fins als dinou punts, 57-76, quan queden 3.45 per jugar-se. Per fer més dolorosa la ferida, després de cistella local, qui anota de tres és Laprovittola per fer arribar l’avantatge als vint punts, 59-79.

El tècnic lituà treu a pista a Michael Caicedo i James Nnaji. Anota Sergi Martínez, abans que un cop de palmell de Nigel Hayes-Davis mantingui els 20 punts de marge, quan queden 1.16 de partit. Els locals aprofitaran una certa i comprensible relaxació blaugrana per reduir el marge foraster. Entre una falta antiesportiva assenyalada a Calathes, tirs lliures fallats, pilotes perdudes per Calathes i Sergi Martínez i un triple de Franke, els locals poden fer un parcial 9-0 que deixa una mica maquillat el resultat al marcador, 72-83. Un triple de Caicedo i la cistella final d’Olumuyiwa posen el punt final al matx, 74-86.

@PBBMeritxell

Estadística