Els errors propis condemnen al Barça en la seva vista al Pireu

Un Barça poc consistent, sobretot en els darrers trams del tercer i quart períodes, ha acabat perdent davant l’Olympiacos de Georgios Bartzokas. Els blaugranes que havien encarat bé el matx, han arribat a dominar de 9 punts, no han sabut, no han pogut, superar la defensa grega en aquests minuts finals dels dos darrers quarts. Un punt en gairebé sis minuts del tercer període i sis punts els últims 5.51 minuts de partit. Aquesta baixa producció ha fet impossible que l’equip blaugrana superés la prova de l’Estadi de la Pau i l’Amistat.

Bon inici dels visitants

Com hem dit, el matx començava bé pels visitants que dominant el rebot defensiu i sense complicar-se la vida en atac, els donaven un lleuger avantatge inicial. Les cistelles de Nick Calathes, Sertac Sanli i Nikola Mirotic, més dos tirs lliures del mateix geni de Pogdorica i una cistella de Michael Caicedo, sorprenent titular avui el d’Inca, donaven un marge de vuit punts als forasters, 2-10, obligant a Bartzokas a demanar temps mort.

Després del passi per la banqueta, les coses canvien poc fins que, després d’una cistella de Sanli, un parell de triples locals, Tyler Dorsey i un vell conegut, Sasha Vesenkov, ajusten el marcador, 10-12. Un triple d’Àlex Abrines que respon amb cistella i addicional Dorsey, manté les coses iguals abans que a conseqüència d’una bona defensa visitant, entre Dante Exum, que durant una bona part de la primera meitat del matx oficiarà de base, i dos tirs lliures transformats per Sergi Martínez deixin el 13-19 amb el qual acaba el primer capítol.

Els blaugranes continuen dominant en un bon segon quart

Després d’una cistella de Rolands Smits, el rebot defensiu blaugrana comença a passar per moments complicats. Un parcial 6-0, obliga a Saras Jasikevicius a demanar un temps mort, quan els seus guanyen de quatre punts, 19-23. Nigel Hayes-Davis des de la línia augmenta el marge català que es redueix per culpa de les errades en el tir de tres, departament en el qual avui els blaugranes no han estat especialment afortunats.

Tot i això, un triple convertit per Abrines, el segon i últim d’avui, recupera una mica la renda forastera fins a fer-la arribar als cinc punts, 23-28. Marge que es mantindrà gràcies a Sanli i Calathes, abans que un triple de Livio Jean-Charles la deixi en tan sols dos punts, 30-32. Tornaran els cinc amunt després de l’aportació del joc interior blaugrana, un tir lliure de Sanli i una cistella del seu substitut James Nnaji, 30-35. Tot i que les pèrdues de pilota perjudiquen l’atac blaugrana, els visitants augmentaran lleugerament el seu avantatge. Cistella de Kyle Kuric i a un triple inversemblant de Calathes pel 33-40 que hi ha al marcador quan els dos equips marxen als vestidors.

Arribar als nou punts d’avantatge i començar a passar-ho malament

Malgrat que els locals redueixen l’avantatge culer amb un triple de Thomas Walkup, les cistelles de Mirotic i Sanli, fan tornar els vuit punts de renda pels visitants, 36-44. L’atac local no acaba de superar a una defensa blaugrana que fa prou per mantenir les coses sota control. Un punt de tir lliure de Nico Laprovittola, inèdit en la primera part, seguit d’una cistella al pal baix de Mirotic, fan arribar el marge blaugrana als nou punts als quals ens referíem a l’inici, 38-47.

Ha estat justament a partir del moment d’arribar a aquest màxim avantatge en el partit quan les coses han començat a empitjorar pels blaugranes. L’únic factor favorable pels forasters eren les errades en el tir lliure dels grecs. En atac, als visitants els costava deu i ajuda superar l’agressiva defensa grega, amb permís arbitral, que convertia la seva pintura en un infern. En defensa, els blaugranes començaven a patir força.

Un triple anotat, altre cop, per Vezenkov deixava el marcador en un puny, però encara favorable als blaugranes, 45-47, moment en el qual el tècnic lituà demana temps mort. Amb els visitants incapaços de trobar bones posicions de llançament, es passaran gairebé quatre minuts sense anotar cap punt. Finalment una cistella de Hassan Martin avança per primer cop en el matx als grecs, 48-47. Un tir lliure de Sanli, empata el matx abans que un triple de Shaquielle McKissic tanqui el tercer període amb l’Olympiacos dominant de tres punts, 51-48.

Un altre nefast tram final de període penalitza, definitivament, als forasters

Els blaugranes recuperen la punteria a l’inici del darrer capítol. Entre una cistella de Laprovittola, una esmaixada de Smits i una cistella de Kuric, es posen al davant altre cop, 53-54. Lleuger avantatge que manté Hayes-Davis i que una cistella al pal baix de Smits, la fa arribar als tres punts, 55-58. Tot i que una pilota perduda per Laprovittola permet que McKissic iguali el marcador després d’anotar cistella i addicional, una cistella lateral de Kuric deixarà per darrer cop en el matx al Barça al davant a l’electrònic, 58-60.

Queden 5.52 per la fi. A partir d’aquí, com ja havia passat en el tram final del tercer període, l’atac blaugrana es converteix en un erm. S’acumulen pilotes perdudes i tirs fallats, i en defensa es perd el control del rebot defensiu, en definitiva tot el que es pot fer malament es fa pitjor. Sense donar amb la tecla per solucionar els innombrables problemes que ara mateix pateix l’equip blaugrana, els grecs se senten més i més còmodes.

McKissic convertit en l’home del sac blanc-i-vermell, avança als locals, abans que Mirotic empati a 62, queden 2.27 per jugar-se. Mirotic anota només un tir lliure per mantenir encara viu al seu equip, 64-63. Un nou triple de Walkup desfà les poques esperances que li quedaven a l’equip visitant. Quan Kostas Papanikolaou, un altre exblaugrana, anota, les coses ja s’han tornat impossibles, 69-63 a 1.04. De res servirà el temps mort que demana en Saras, tot i que un triple de Sanli sembla revifar als forasters, però el cert és que ningú de la banqueta blaugrana creu en una remuntada. Quatre tirs lliures convertits per McKissic posen el punt final al partit, 73-66.

@FCBbasket

Estadística