Victòria de caràcter d’un Barça ambiciós

Tot i les nombroses baixes, el Barça ha aconseguit una victòria tant ajustada com meritòria en la seva visita a Múrcia. L’equip murcià fidel al seu estil, ha lluitat fins a l’extenuació per endur-se’n el triomf, però davant s’han trobat a un equip blaugrana consistent i perseverant que utilitzant bé les seves armes, sobretot un excel·lent Nikola Mirotic, ha pogut redreçar el rumb del matx, després de la bona sortida local per finalment acabar imposant-se en un frec a frec final que s’ha acabat decidint en el darrer segon de joc.

La pressió murciana dificulta el joc dels blaugranes

Com hem dit, els locals començaven a tota màquina. Forts en la pressió defensiva i posant molta intensitat en el seu joc. Molt aviat es posaven al davant al lluminós, i amb un triple de Jason Davis, contrarestaven les dues cistelles que havia anotat Mirotic. Gràcies a la seva pressió des de la mateixa sacada de fons provocaven fins a tres pèrdues de possessió dels forasters que els locals aprofitaven per marxar de cinc punts, 9-4.

Pels visitants, de moment, tan sols anotava Mirotic que ara ho feia des de la línia. També des de la línia, Davis transformava tres tirs lliures per fer pujar la renda local fins als sis punts, 12-6. La ferida blaugrana es faria més gran per culpa del rebot defensiu que no es controlava i això permetia que els locals marxessin de deu punts, 16-6, moment en el qual Saras Jasikevicius talla el partit.

Tot i això, la renda local continua creixent fins al 20-6 després d’un triple de James Webb. Tot i una esmaixada de Dante Exum després de rebot ofensiu, la ratxa murciana no s’atura i ara qui anota un triple és Thad McFadden. Nico Laprovittola també anota el seu primer triple per reduir un pèl l’avantatge local que havia arribat als disset punts, 25-11. Ja en el tram final del primer capítol, dos tirs lliures de Mirotic i el segon triple del base de Morón alleugeren l’important avantatge local per deixar-lo en onze punts al final del primer període, 27-16.

La defensa permet als visitants recuperar terreny al marcador

Ja en el segon acte, la millora de la defensa blaugrana permet reduir substancialment la renda local. Després d’una cistella i un triple de Mirotic, ara els locals manen per vuit punts, 29-21, que vist com han anat les coses sembla un miracle. De fet, l’avantatge murcià es continuarà reduint després d’una cistella de Nick Calathes, una esmaixada de James Nnaji i el tercer triple de Laprovittola que deixen al lluminós un ajustat 29-28, després d’un parcial 0-10.

Malgrat una millora local, les coses no canviaran gaire. Kyle Kuric falla dos tirs lliures dels tres que llança, abans que el matx entri en una fase de duel de tiradors. Exum i Mirotic per part blaugrana i Davis per part local transformen un triple cadascú, excepte l’australià que en transforma dos, pel 40-38 a 1.35 pel descans. Tot i un temps mort local, entre dos tirs lliures transformats per Rolands Smits i un contraatac finalitzat per Kuric el partit s’empata a 42. En els 46 segons que queden, els locals anotaran dues cistelles, Isaiah Taylor i Webb, per marxar de 4 punts, 46-42, als vestidors.

En el tram final del tercer període és quan els blaugranes capgiren el marcador

La segona part comença bé pels interessos blaugranes. El jove Nnaji anota després de rebot ofensiu i posteriorment evita una cistella local amb un tap sobre Davis. Torna a anotar el nigerià per mantenir els dos per sota, 48-46. Els blaugranes, tot i la forta defensa local, continuen reduint el marge local, ara amb un triple de Laprovittola, però els locals troben una escletxa en la defensa blaugrana de la línia de fons que els murcians aprofiten per anotar amb massa facilitat. Tot i això, una nova esmaixada de Nnaji, continua mantenint els dos punts per sota, 53-51.

Els locals que continuen anotant a prop de la cistella que defensen els visitants, agafen aire, 56-51, abans d’una revifada blaugrana. Anota Mirotic i posteriorment Laprovittola anota cistella i addicional per tornar als dos per sota, 58-56. A partir d’aquí entre la defensa i els tirs lliures dels blaugranes es capgirarà el marcador. Exum transforma un tir lliure, mentre que Smits i Mirotic transformen els dos que llancen pel 60-61. El Barça, per primer cop en el matx, domina al marcador quan queda per jugar-se 1.04 del tercer període. L’avantatge visitant creix fins als quatre punts després de cistella i addicional de Smits, 60-64 a manca dels darrers 10 minuts.

Els blaugranes no s’arronsen

El darrer capítol comença amb Sergi Martínez anotant tan sols un tir lliure per augmentar la renda blaugrana fins als cinc punts, 60-65. Avantatge que es redueix després de cistella i addicional anotats per McFadden. Una assistència de Calathes permet una esmaixada de Nigel Hayes-Davis inèdit fins al moment. Els blaugranes caminen per un filferro perquè el marge que tenen és molt estret. De moment se’n surten.

Exum des de la línia manté els quatre per sobre, 65-69. Després de temps mort blaugrana, anota Laprovittola el 67-71. Ara els visitants s’ho deixen tot en una defensa que no concedeix cistelles fàcils. Exum augmenta el marge als sis punts, 67-73. Renda que manté Laprovittola abans que una cistella amb addicional de Taylor, la redueixi a tres punts, 72-75. Mirotic falla un tir lliure, però en el següent atac captura un rebot ofensiu per tornar a augmentar l’avantatge fins als sis punts, 72-78.

Tot i la pressió local, els visitants resisteixen fins a endur-se la victòria

Resten per jugar-se 2.56. El tècnic local demana temps mort. Els locals aprofitaran els tirs lliures i una pilota perduda per Laprovittola per reduir a quasi res el marge català, 77-78. A 2.13 pel final és en Saras qui demana temps mort. La jugada blaugrana acaba amb triple fallat per Hayes-Davis, però el rebot ofensiu torna a ser per en Mirotic qui transforma els dos tirs lliures, 77-80.

Després d’una bona defensa forastera, Exum finalitza el contraatac pel 77-82 a 1.48 per la fi. Un triple de Webb reviu als murcians. Mirotic no falla els dos tirs lliures que llança per mantenir els quatre punts de renda, 80-84. Després de cistella local, Augusto Lima, qui anota pel Barça és Hayes-Davis a 35 segons per la fi.

Nou temps mort local. A 25 segons per la fi, McFadden disposa de tres tirs lliures dels quals només anota un. Mirotic perd la pilota i això permet que Taylor anoti els dos tirs lliures que té per deixar la renda visitant altre cop en només un punt, 85-86. Queden 10 segons en el rellotge. Exum no falla des de la línia quan queden 7 segons de partit. Una cistella de Davis que no és triple per molt poc, precedeix a una falta rebuda per Mirotic quan al partit li queda un segon. El de Pogdorica fa el que ha de fer, anotar el primer i fallar el segon perquè el darrer segon s’esmicoli i la victòria sigui blaugrana.

@FCBbasket

Estadística