El desencert en el triple condemna al Barça

La visita al Municipal de Badalona no ha estat profitosa per un Barça molt castigat per les lesions. Aquest cop, el seu poc encert en el tir exterior, tan sols un escarransit 25% d’encert en el triple (6 de 24), ha estat una de les causes de la derrota. De fet, l’equip blaugrana ha anat pràcticament a remolc durant tot el matx. Només en un parell d’ocasions s’ha posat al davant, ben poca cosa per intentar guanyar a la pista del quart classificat. A més de la desfeta, l’equip de Saras Jasikevicius ha patit una més que probable lesió de Brandon Davies que ha hagut de marxar als vestidors després de caure en la darrera jugada del matx a 3 segons per la botzina de final de partit.

El Joventut agafa avantatge molt aviat

El matx començava amb una cistella de Dante Exum i un posterior triple de Nick Calathes que posaven al Barça al davant primer 0-2 i després 4-5. I fins aquí durava el domini visitant al marcador perquè immediatament un triple d’Andrés Feliz capgirava el resultat. Una assistència de Calathes permetia a Nikola Mirotic empatar a 7, que era el precedent a l’escapada definitiva dels locals en anotar un parell de cistelles que els donava quatre punts de renda. Exum anotava dos punts de tir lliure abans que Pau Ribas convertís un triple pel 14-9.

Els locals defensaven bé el tir de tres aturant a Àlex Abrines. Qui feia mal en la pintura blaugrana era Simon Birgander qui portava 10 punts dels primers 16 del seu equip. Una cistella després de rebot ofensiu d’Abrines, seguida dels dos primers punts en el matx de Davies mantenen les coses ajustades, 16-13. Nigel Hayes-Davis conserva des de la línia els tres punts per sota com farà, després que tres atacs dels forasters acabin amb tres pilotes perdudes, Sergi Martínez anotant el 20-17 amb el qual acaba el primer capítol.

La tova defensa dels blaugranes, permet als badalonins aconseguir 16 punts de renda

El segon període serà força decebedor pels blaugranes. Ja des del començament les coses no funcionen correctament. Ante Tomic, un exblaugrana, fa molt de mal en la pintura forastera i per aquí comencen els problemes. Es fallen triples, es perden possessions, es perden rebots, tot plegat provoca que en Saras demani un temps mort.

Pe fi anota algú per part visitant, és Davies qui fa una esmaixada pel 26-19, però el segon i darrer triple del partit de Ribas allarga l’avantatge local fins als deu punts, 29-19. Davies anota, però de nou Feliz transforma un triple per augmentar la renda local fins als onze punts, 32-21. Els blaugranes poden recuperar una mica de terreny després de cistella de Calathes i una esmaixada de Davies després de rebot ofensiu.

Arriba el darrer triple local del matx, Albert Ventura per tornar als deu punts amunt pels locals, 35-25. De nou la parella Calathes i Davies pot retallar el marge rival, 35-29, però serà un miratge perquè els locals aconseguiran un parcial 6-0 que obliga a Saras a demanar un temps mort, 41-29.

La inexistent defensa blaugrana està permetent massa cistelles fàcils a uns locals que estan jugant força còmodes. Tot i la pausa, el marge local continua creixent fins a arribar als quinze punts de renda, abans que Mirotic la retalli un pèl. Els locals continuen aprofitant els forats que té avui la defensa del Barça i ara Mirotic tan sols anota un tir lliure. Una cistella de Davies a 22 segons obté la resposta de Tomic pel 50-34 amb el qual acaba la primera meitat.

La reacció blaugrana no acaba d’arribar

Tot i un triple de Mirotic, la segona part tampoc no comença prou bé pels visitants que encadenaran una sèrie de triples fallats, que tot i la millora en el rebot defensiu, seran una rèmora. Torna a anotar Mirotic un triple, per conservar els tretze punts per sota que hi havia després del seu anterior triple, 54-41. Avantatge que es reduirà lleugerament perquè els sis punts consecutius que anota Davies, tenen resposta per part local, 59-47 a 2.58 per la fi del quart.

Tot i que es falla un triple i el rebot defensiu continua amb problemes. Dos tirs lliures de Nico Laprovittola redueixen el marge local fins als deu punts, 59-49. Avantatge que es mantindrà després d’una cistella del base de Morón i dos tirs lliures transformats per Mirotic pel 63-53 amb el qual s’arriba als darrers 10 minuts de partit.

Els visitants no troben la manera de reduir la renda local

Amb un cinc a pista força estrany, Exum oficia de base, comença el darrer quart per part blaugrana. Un triple del de Melbourne redueix a set els punts d’avantatge local, 63-56. Però sis punts dels locals, obliguen a en Saras a moure fitxa, torna Laprovittola a pista i entre ell i Kuric, anoten quatre punts per tornar a rebaixar la renda local per sota els deu punts, 69-60.

Els visitants no poden continuar reduint l’avantatge local perquè les errades en el triple condemnen a un Barça que fa estona que no està gens còmode. Kuric manté un bri d’esperança després d’anotar triple i tres tirs lliures pel 75-66. Malauradament, només queden 3.08 per jugar-se. Els problemes en el rebot defensiu i una falta en atac de Davies acaben de condemnar al Barça.

Ja a la desesperada, un tir lliure i un triple de Calathes serveixen per arribar altre cop als 9 per sota, 79-70, quan queden 1.27 per la fi. A 59 segons Davies falla un tir lliure. Els triples fallats per Calathes i Kuric, precedeixen a la darrera jugada del matx en la qual es lesiona Davies al rebre una falta personal que acaba amb el de Philadelphia a terra a 3 segons per la fi. Després que marxi als vestidors el seu substitut Mirotic només anotarà un tir lliure pel 83-72 final.

@PBBMeritxell

Estadística