Àmplia victòria blaugrana consolidada en una segona part espectacular

El Barça ha superat amb comoditat al CP Manlleu, equip que està batallant per evitar el descens de categoria. Però aquesta victòria no ha estat tan plàcida com pot semblar pel marcador final, perquè en algunes fases del matx, sobretot en la primera meitat, els homes de Joaquim Canali han estat capaços de resistir l’atac blaugrana. De fet al final dels primers 26 minuts el resultat que hi havia al marcador era un escanyolit 3-0. Ha estat a la segona part, on el cansament ha fet estralls en els jugadors visitants, quan els blaugranes han pogut arrodonir la clara victòria final.

Als blaugranes els costa una mica inaugurar el marcador

Efectivament, les coses començaven tal com estaven previstes. Domini local que es concreta en una rematada de Pau Bargalló aturada per Xavier Arcas. A continuació, era Aitor Egurrola qui patia un esglai en una arribada per banda dreta de Didac Alonso que obliga el pop a fer una aturada de mèrit. A partir d’aquí, les arribades visitants no han sovintejat. Els locals, que havien fallat en la clara ocasió d’Alonso, s’han aplicat en les transicions defensives donant poc marge als forasters.

El domini local ara és intens fins al punt de fer una sèrie de rematades que de moment salva Arcas, el porter dels osonencs. Fins que una jugada de Pau Bargalló darrere la porteria, el seu territori preferit, acaba en una passada que el de Sant Sadurní posa amb summa delicadesa al cor de l’àrea on Ignacio Alabart apareix per fer una primera rematada que rebutja Arcas. La pilota torna a ser controlada pel jugador blaugrana per fer a continuació una rematada subtil per sobre les guardes del porter dels osonencs. És el minut 6.46 quan s’inaugura el marcador. El gol blaugrana, que feia una estona que es veia venir pel setge al qual estaven sotmetent als visitants, no canviarà gens el plantejament de partit que han fet els manlleuencs.

El domini local té premi

De fet, el domini local continua amb la mateixa intensitat que abans del gol. I no tarda a arribar el segon gol blaugrana. És una jugada per la dreta de l’atac local conduïda per Bargalló qui fa una passada en diagonal buscant el segon pal per on apareix Sergi Llorca per rematar de forma inapel·lable el 2-0 que puja al marcador en el minut 13.18. Tot i el resultat favorable, els locals no acaben de tenir la precisió necessària per fer més gols. Segurament la intensitat defensiva dels quadribarrats té alguna responsabilitat en això.

El marcador, tot i que el matx continua àmpliament dominat pels locals, no es mourà durant una bona estona. Una passada d’Alabart en diagonal divideix l’àrea visitant permetent que sigui Sergi Panadero que faci, amb un toc suau, passar l’esfèrica per damunt Arcas. És el minut 19.47 quan el 3-0 puja al lluminós. En els pocs més de cinc minuts finals de primera part, només hi hauran dos cops en els quals ha d’intervenir Arcas a rematades de Joao Rodrigues i Alabart. Però no acaben de concretar-se, arribant a la fi del primer temps sense que es torni a moure el marcador.

L’atac blaugrana ofega al Manlleu

La segona part comença amb un canvi a la porteria visitant, Oriol Codony substitueix a Arcas. El matx continua sent dominat per uns blaugranes que ara trobaran més espais en la defensa osonenca. De nou és Bargalló qui lidera l’atac local amb un parell de clares ocasions que salva Codony. En una jugada un pèl embolicada, la pilota queda solta dins de l’àrea forastera per on apareix Helder Nunes per fer una rematada rasa que supera a Codony. És el minut 31.23 quan puja el 4-0 a l’electrònic. Vuit segons més tard és el jove Kyllian Gil qui fa el cinquè gol després d’una passada de Nunes.

El matx continua dominat pels locals i això permet que en el minut 36, Marc Pujadas després d’una recuperació de pilota al mig de la pista, faci una ràpida cursa que culmina amb un xut que supera a Egurrola pel 5-1. Gol rebut amb molt entusiasme per part tant dels jugadors com dels seguidors de l’equip osonenc que hi ha a les grades del Blaugrana. En el minut 37.37, una jugada de Nil Roca per darrere la porteria acaba amb un passi en diagonal que recull Joao Rodrigues per aixecar i picar superant Codony, és el 6-1.

Els dos gols dels visitants motiven als homes d’Edu Castro

En el minut 37.59 els àrbitres assenyalen un penal sobre Panadero. L’encarregat de fer el xut és Rodrigues, qui no pot superar al porter visitant. Amb la defensa manlleuenca atabalada per la pressió local, una jugada de Rodrigues per darrere la porteria visitant acaba amb un passi a Panadero qui després de fer un pas enrere remata creuat superant per sota a Codony. És el minut 41 quan el 7-1 puja al marcador.

Els visitants no renuncien a fer més gols i per això trenen alguna jugada que desbarata la defensa dels locals fins que una combinació entre Pol Franci i Biel Solà acaba amb una doble rematada del primer que finalment supera a Egurrola pel 7-2 en el minut 41.51. Poc després, en ple desgavell defensiu visitant, serà Bargalló qui després de fer una pujada per banda dreta remata entre les cames d’un defensor visitant per superar altre cop a Codony, 8-2, en el minut 42.02.

El festival blaugrana no s’atura

El partit s’ha trencat definitivament i ara és un atac i gol dels blaugranes. Una jugada clàssica de contraatac amb passi en diagonal de Nunes a Bargalló acaba amb un altre passi de primeres també en diagonal al segon pal per on apareix Sergi Llorca per superar a Codony. És el minut 43.08 quan el 9-2 puja al marcador.

Els locals tornaran a marcar poc després en una magnífica jugada conduïda per Bargalló per banda dreta fins que decideix passar per darrere la porteria. Sense aturar-se es dona la volta per fer un passi enrere a Nunes que l’estava seguint. El de Barcelos fa una rematada creuada de primeres que supera inapel·lablement a Codony pel definitiu 10-2. Una darrera ocasió, de les poques que han tingut, dels visitants i un parell de rematades d’Alabart ja en el darrer minut de partit, posen el punt final a una segona part trepidant.

@PBBMeritxell