Els blaugranes superen la insistència alemanya

Saras Jasikevicius ha celebrat el seu 150è partit com entrenador del Barça amb una clara victòria en la seva visita al Max Schmeling Halle de la capital alemanya. L’indiscutible triomf s’ha basat en el domini del rebot defensiu pràcticament en tot el matx i en el fet que els blaugranes tallessin de soca-rel qualsevol revifada local. Amb saviesa i bon canell, els forasters s’han emportat 3 dels quatre períodes, empatant únicament el segon, fent de la voluntat local un exercici estèril.

Un bon primer quart dels visitants els dona avantatge al marcador

El matx començava amb un triple de Nico Laprovittola que desfeia l’inicial avantatge berlinès. A partir d’aquí, el domini del rebot defensiu permetia que el parcial foraster s’allargués fins al 0-7 gràcies a dos tirs lliures de Dante Exum i a una cistella de Rolands Smits jugant de pivot. Arribava la primera reacció local que ajustava el marcador fins al 6-7, però com hem dit abans, els blaugranes responien immediatament gràcies a un actiu i encertat Smits. A continuació tornava a anotar el base de Morón per recuperar crèdit pels visitants, 6-11.

Una cistella amb addicional de Ben Lammers permetia que després d’una pilota perduda per Laprovittola, el matx quedès empatat a 11. La defensa dels berlinesos estava sent més agressiva que en els primers minuts i això es notava. En un moment important res millor que l’aparició estel·lar del geni de Pogdorica. Un triple més una cistella posterior de Nikola Mirotic avacen als forasters i a més tenen un efecte intimidador pels locals que aprofiten primer Brandon Davies, després Nigel Hayes-Davis i més tard Rokas Jokubaitis per aconseguir un parcial 2-5 que deixen un marcador prou clar favorable als catalans al final del primer capítol, 13-21.

Els locals reaccionen en el tram final de la primera part

Ja en el segon període, les coses continuaran igual. Cistella de Kyle Kuric i dos tirs lliures transformats per Hayes-Davis. Arriba una nova reaccio local, amb triple de Yovel Zoosman, que obliga el tècnic lituà a demanar temps mort amb els seus homes dominant de set punts, 18-25. Després d’un triple anotat per Kuric, els locals faran una nova revifada amb cistella i addicional de Tamir Blatt, un triple de Maodo Lo i dos tirs lliures de Yovel Zoosman que deixen l’avantatge foraster en només dos punts, 26-28.

Quan sembla que les coses van mal dades, qui apareix per fer mal de debò és Àlex Abrines qui continua demostrant que està de tornada. Una cistella i dos triples del mallorquí desencisen l’afecció local que estava a punt d’enfervorir-se, 26-36. El marge català encara creix una mica més aprofitant que els locals només anoten un tir lliure, mentre Smits transforma els dos que prova, 27-38. Torna a haver una revifada local, amb vuit punts dels quals sis són anotats per Jaleen Smith, cistella i addicional i triple, mentre que part local només anota una cistella Smits, per deixar el marcador en un 35-40 que obliga a Saras a demanar un temps mort.

Les coses continuen anant malament amb pèrdua de pilota de Calathes que aprofiten els locals que retallar encara més el marge català, però altre cop hi ha reacció blaugrana en forma de cistella de Calathes. Una nova cistella local té com a resposta un triple del base de Casselberry a 1 segon per la fi de la primera part a la qual s’arriba amb 39-47 al lluminós.

Un bon tercer quart, dona als forasters un avantatge de quinze punts

L’inici del segon temps serà espectacular pels blaugranes, Defensant força bé, tancant el rebot defensiu i sense deixar cap escletxa en el joc posicional, els forasters ampliaran la ferida local amb dues cistelles de Smits, dos tirs lliures de Hayes-Davis i un triple de Laprovittola que amplien el marge fins als 16 punts, 40-58. Israel González, el tècnic dels locals ha d’aturar el matx abans que la sagnia sigui irreversible.

Ara els dos atacs superen a les defenses, i això fa que no es modifiqui gaire el marge que tenen els catalans. Entre una cistella al pal baix i un triple de Mirotic i una cistella de Calathes fan arribar l’avantatge culer als 20 punts, 45-65, moment en el qual es produeix una nova revifada local amb quatre punts consecutius que talla Jasikevicius amb un temps mort.

Un cop el joc es reprèn, un triple de Mirotic, recupera part del botí, 49-68. Els blaugranes treballen bé el rebot defensiu i tot i dos triples fallats pel montenegrí, una cistella al pal baix de Davies i un posterior triple convertit, ara si, per Mirotic fan arribar el marge foraster al seu màxim avui, 51-73. Quan sembla que el matx quedarà totalment decidit, un parcial 7-0 amb un triple final de Blatt sobre la botzina, deixa les coses un pèl obertes quan finalitza el tercer període, 58-73.

Tot i que els alemanys ho intenten, els blaugranes mantenen el comandament al marcador

Davies comença molt bé el darrer capítol, amb una cistella al pal baix, però a continuació encadena un parell de pilotes perdudes que treuen de polleguera al tècnic barcelonista. Un nou parcial 7-0 dels locals, que no té massa efecte per l’ampli marge visitant, és respost per un triple de Kuric, 65-78. No obstant això, les coses s’han ajustat i ho fan encara més quan els àrbitres li assenyalen una falta tècnica.

La resposta dels jugadors blaugranes serà determinant. Cinc punts seguits de Kuric, cop de palmell i triple, que fa tornar l’avantatge visitant als 15 punts a 5.34 per la fi, 68-83. Un triple de Jonas Mattisseck vol retornar la moral als seus companys, però les coses no passaran d’aquí perquè a continuació hi ha un intercanvi de cistelles, amb Davies, Calathes i Kuric anotant per part blaugrana, aquest últim de tres, pel 75-90 quan queden tan sols 1.47 per jugar-se. En el poc temps que queda no hi ha espai per cap sorpresa acabant-se el partit per part blaugrana amb un triple de Hayes-Davis i un alley-hoop de James Nnaji dibuixat per Laprovittola. Una cistella final dels locals, concretament d’Óscar Da Silva tanca l’anotació del matx pel definitiu 79-95.

@PBBMeritxell

Estadística