Una primera part de somni dels locals, encarrila la victòria

Nova victòria del Barça a l’ACB en un partit que ha tingut dues cares. De fet, els locals han obert un forat molt ample al final dels primers 20 minuts per aconseguir dues coses, la primera deixar el matx mig decidit, i la segona i no menys important, reservar al màxim els jugadors pels compromisos que afrontarà la setmana vinent amb tres partits en set dies. Com dèiem, la segona part ha estat diferent perquè entre altres raons, l’equip ha tret el peu de l’accelerador tant en atac com, sobretot, en defensa i això comportava que els forasters milloressin el seu atac.

Rolands Smits i Nikola Mirotic són els primers a obrir forat al marcador

Al principi del matx, a la pista s’ha vist un duel, gairebé individual entre Artem Pustovyi, l’exblaugrana rebut amb devoció per qui va ser la seva afecció, i Rolands Smits. Ambdós jugadors rivalitzaven en cistelles i rebots. Seus eren els primers 15 punts del matx, 9 pels locals, amb quatre cistelles del letó una d’elles triple i sis pels canaris amb tres cistelles de l’ucrainià. A més, el duel era cara a cara perquè es defensaven mútuament.

Dos tirs lliures transformats per Calathes trencaven aquesta dinàmica, abans que aparegués Nikola Mirotic qui un cop més donava proves de la seva classe. Un parell de cistelles del montenegrí seguides de tres triples del de Pogdorica, comencen a dinamitar el matx. En un tres i no res, els grocs es veuen per sota al marcador per catorze punts, 24-10. Després de quatre punts dels visitants, s’apunta al carro Rokas Jokubaitis, abans que Brandon Davies anoti sobre la botzina pel 28-16 amb el qual acaba el primer capítol.

Àlex Abrines pren el relleu en atac

En el segon quart les coses han anat si fa o no fa com en el primer. Després de dos triples fallats per Jokubaitis i Sergi Martínez, tornava la punteria ara de la mà d’un encertat Àlex Abrines. El mallorquí veia l’anella com una piscina. Posteriorment, una cistella de Davies i un triple de Nigel Hayes-Davis fan arribar el marge local als 20 punts, obligant a Porfirio Fisac el tècnic visitant, a demanar un temps mort de forma urgent.

Les coses no canviaran gaire després de la pausa. Una cistella visitant tindrà com a resposta, dos triples d’Abrines, entremig una cistella de Hayes-Davis i dos punts més de Sergi Martínez per enlairar la renda fins als 28 punts, 46-18, amb el tècnic dels grocs buscant respostes a situacions de difícil solució.

Per posar sal a la ferida, apareix Jokubaitis qui eleva el marge local fins als 30 punts, renda que es manté després que Nick Calathes anoti un parell de cistelles, la segona al més pur estil López Iturriaga, i Hayes-Davis també anoti pel 54-24. Amb el Gran Canària sense saber com superar l’asfixiant defensa local, entre Dante Exum de tir lliure i Mirotic amplien la renda fins als 34 punts, 58-24. Anoten els homes de Fisac abans que Exum signi amb un triple una primera part de somni, 61-28.

Els canaris aprofiten la relaxació local per recuperar part del desavantatge

A l’inici de la segona meitat qui apareix pels locals és Abrines qui continua demanant més protagonisme. Seus són els primers 8 punts dels locals, dos triples i una cistella, per fregar els 40 punts de renda, 69-30. A partir d’aquí les coses comencen a variar. La defensa blaugrana ja no és tan intensa com ho ha estat fins al moment i en atac les coses no acaben de sortir. Tot i el petit canvi de tendència no sembla que la victòria local corri perill, però si que evidencia que toca controlar el ritme del matx per no desgastar-se massa.

Calathes falla tres tirs lliures de forma consecutiva i això permet que els grocs continuïn la seva reacció, més per orgull que per creure en una possible victòria. Una cistella amb addicional de Dylan Ennis, seguida d’una nova cistella amb addicional ara de Khalifa Diop, retallen la renda local fins als 27 punts, 69-42. Jokubaitis intenta trencar la ratxa amb dues bones accions, cistella i addicional i posteriorment dibuixa un alley-hoop que culmina Davies, 74-44.

Després d’una recuperació en defensa, Hayes-Davis és qui anota amb una esmaixada per mantenir els 30 amunt, 76-46. Apareix John Shurna, el jugador amb el tir més peculiar del món del bàsquet, per convertir un triple. Pels locals, Davies anota tan sols un tir lliure, 77-51. Els problemes en el rebot defensiu continuen, però un triple de Jokubaits, amb assistència del pivot de Philadelphia, el món al revés, fa arribar el marge altre cop fins als 27 punts, 80-53. Després de dos punts dels visitants, un tap d’Olek Balcerowski sobre Davies evita una cistella clara del pivot, tancant el tercer període amb 80-55.

Els locals mantenen el partit controlat tot i els esforços del rival

No es preveu que les coses canviïn en el darrer període. I aquesta previsió s’acabarà confirmant, entre altres raons perquè els 25 punts de renda fan que la remuntada groga sigui una quimera. De moment, la renda augmenta després d’una cistella de Hayes-Davis, però serà una flor que no farà estiu perquè l’atac blaugrana s’estavella contra la bona defensa que ara fan els homes de Fisac.

Quan el marge local queda en 19 punts, 82-63, Jasikevicius ha de demanar temps mort. Tot i l’aturada les coses no canvien, perquè el marge continua desfent-se, fins que un triple de Davies revifa les bones sensacions locals, 85-65. Tot i això, el rebot defensiu local ara és un petit problema. Una cistella d’Abrines amb addicional serveix per augmentar fins als 23 punts la renda local, 88-65.

Poc abans d’entrar en els darrers 5 minuts de partit, un triple del sorprenent Balcerowski, torna a deixar l’avantatge blaugrana en 20 punts, 88-68. Dues cistelles anotades per Kyle Kuric i Nico Laprovittola fan pujar el marge per sobre dels 20 punts, 92-68. Anoten un parell de cops els grocs amb resposta de Hayes-Davis. Ell mateix anotarà dos tirs lliures pel 96-75 ja en el darrer minut del partit. Un triple de Balcerowski precedeix a una cistella al pal baix de James Nnaji abans que sigui Javier López qui posi la fi al partit anotant sobre la botzina el definitiu 98-80.

@PBBMeritxell

Estadística