Una bona primer part dona el triomf al Barça que es manté com a líder de l’Eurolliga

Una brillant primera part, amb moments esplèndids, del Barça, li han permès viure una mica de rendes en una segona part de menys brillantor local i amb Nikola Ivanovic oficiant d’home orquestra pels forasters. Ell pujava la bola i ell mateix era qui acabava anotant. Quan la inspiració se li ha acabat, el seu equip no ha trobat substitut per mantenir el ritme d’anotació. Entre això i el rellotge que s’apropava inevitablement al final, han fet impossible que els serbis poguessin aspirar a la victòria.

Calathes i Mirotic lideren als locals en el primer quart

El matx començava igualat gràcies als punts que aportaven per part local Dante Exum, bon partit de l’australià i Nikola Mirotic des del tir lliure. Per part visitant era Ognjen Dobric qui anotava un triple pel 4-3. Després d’un parell de cistelles del duet màgic blaugrana, el geni de Pogdorica i Nick Calathes, fins a quatre pilotes perdudes pels locals permeten que els homes de Dejan Radonjic agafin un lleuger avantatge, encara amb Dobric d’anotador.

Pels locals apareix el de sempre, Mirotic, qui amb facilitat anota triple i cistella per tornar a donar avantatge als seus, 13-11. Renda que manté ell mateix jugant al pal baix. Després de l’empat a 15, serà Nico Laprovittola qui amb el seu únic triple de la nit, posi als blaugranes al davant, 18-15. Una nova assistència de Calathes a Mirotic, altre cop al pal baix, fa que el marge local continuï creixent. Com passa després d’una cistella del mateix Calathes pel 22-15 amb el qual finalitza el primer capítol.

Els blaugranes fan els seus millors minuts del matx amb Jokubaitis de director d’orquestra

Ja en el segon període, Brandon Davies es fa l’amo de la pintura. Seus són els quatre punts locals en aquest inici de quart, estirant el parcial fins al 11-0 pel 26-15 amb Radonjic sense trobar solucions ni en atac ni en defensa. Rokas Jokubaitis ara és qui es converteix en el director de l’orquestra blaugrana. Dos tirs lliures seus més un triple de Kyle Kuric, en l’únic moment en el qual s’ha pogut escapar del marcatge especial ideat per Radonjic, fan pujar el marge local fins als 14 punts, 31-17.

El tècnic visitant ha de demanar un temps mort que serveix perquè Saras Jasikevicius prepari el següent atac local que acaba amb alley-hoop de Davies a passi de Jokubaitis. Aquesta jugada es tornarà a repetir poc després per aixecar al Palau i alhora enlairar el marge fins als 18 punts, 35-17. El parcial és ja de 20-2, amb la defensa local destrossant l’atac serbi. Ara es produeix un intercanvi de cistelles. Les locals anotades entre el jove lituà i Davies que fan arribar el marcador a un clar 39-21. Un triple del mateix Jokubaitis serveix per ultrapassar els 20 punts de renda, 42-21 a manca de 4.21 per la mitja part.

Estem en els moments més espectaculars del joc blaugrana que han arribat massa aviat per mantenir-los fins al final del partit. Una lleugera reacció visitant, 42-24, obliga el tècnic lituà a demanar temps mort. Quan el joc es reprèn, Jokubaitis transforma un triple, però, tot i això, les coses no es fan bé en defensa. Saras ha de tornar a tallar el partit perquè tan sols es domina de setze punts, 45-29. Un alley-hoop del jove James Nnaji a passi de Jokubaitis fa tornar els 18 punts de renda que quedaran en quinze després del triple convertit per Dobric. 47-32.

Els serbis resisteixen

Comencen bé les coses pels blaugranes a l’inici de la segona meitat. Entre Rolands Smits qui anota després de rebot ofensiu i posteriorment un triple i una cistella de Calathes, els locals semblen recuperar el senderi en atac, 57-34 després d’una cistella de Mirotic. Però tot serà foc d’encenalls, perquè entre Luka Mitrovic i Stefan Markovic reduiran el marge local tot i una cistella al pal baix de Smits, 59-40.

Quatre punts més dels serbis preocupen a Saras que ha de demanar un temps mort per aturar la sagnia. Ara les cistelles locals són una excepció, com la que anota al pal baix Mirotic, 61-44. El problema és que la defensa local és massa tova, obligant a què sigui l’atac el que aguanti el tipus. Com ho fa Davies des de la línia, 63-49. Una cistella d’Àlex Abrines serveix per mantenir els 14 punts de renda al final del tercer acte, 65-51.

Tot i l’esforç de Nikola Ivanovic, els blaugranes s’emporten la victòria

Amb els serbis defensant molt fort a Kuric, ha de ser Nigel Hayes-Davis, inèdit fins al moment qui anoti el 67-53. Quan el marge català arriba als vuit punts, 67-59, Saras ha de tallar altre cop el matx perquè la victòria que semblava segura s’està complicant. Qui agafarà la responsabilitat és l’australià sense por. Seves són les següents accions ofensives dels locals. La primera acaba en dos tirs lliures que transforma, la segona en un una cistella i la tercera finalitza amb una esmaixada pel 73-63 a 6 minuts per la fi.

Per part visitant qui ara porta el timó i fa, com hem dit, d’home orquestra és Ivanovic. Seus són els punts que mantenen dempeus al seu equip, triple inclòs que responen primer Mirotic, de nou al pal baix, i Exum amb cistella i un posterior tir lliure per mantenir els deu punts de marge, 78-68. La bona notícia pels locals és que només queden per jugar-se 3.05.

De nou apareix Ivanovic, que s’està convertint en un malson, però de cop i volta se li acaba l’encert al serbi. Un tir seu fallat acaba en rebot defensiu blaugrana i Exum s’encarrega d’augmentar el marge local, 80-70 certificant la victòria dels blaugranes perquè només queden per jugar-se 1.47.

A partir d’aquí tot són males notícies per l’atac visitant. Calathes recupera una pilota, Davies li posa un tap a Mitrovic i finalment qui recupera una pilota és Hayes-Davis que l’acaba enfonsant en la cistella que defensen els visitants en una esmaixada sense pietat. És el definitiu 82-70, ja que en els 23 segons que queden, els visitants tornen a perdre la possessió, en aquest cas Nate Wolters quan al partit li queden només 11 segons per jugar-se. Jasikevicus ordena la finalització de les hostilitats i el matx acaba amb encaixades per tothom. El Barça continua líder a la competició.

@PBBMeritxell

Estadística