Clara victòria d’un Barça dominador amb un Nico Laprovittola imperial

Gràcies a un atac demolidor, amb un Nico Laprovittola excels, i a una bona actitud defensiva, els blaugranes surten de la seva visita al Fernando Buesa Arena com a líders de l’ACB. Els homes de Saras han dominat els quatre períodes amb una actuació seriosa i molt productiva sabent explotar les debilitats dels locals i aprofitant la producció d’un Laprovittola tocat pels deus del bàsquet. Els seus vuit triples aconseguits avui, que són per cert el seu nou record personal en un partit, han completat una remarcable actuació que ha estat reconeguda pel mateix tècnic lituà fent-li una reverència com a símbol de reconeixement.

Els blaugranes dominen des del començament gràcies al tir exterior

Ja en els inicis del matx es podia comprovar que l’actuació blaugrana no defraudaria als seus seguidors. Tot i un cert problema inicial en el rebot defensiu, el joc al pal baix de Nikola Mirotic i Brandon Davies mantenia les coses igualades, 4-4. El de Morón havia fallat un intent de tres que ha semblat de calibratge perquè en els següents dos atacs anotaria en dues jugades calcades dibuixades per Nick Calathes. Dos triples que donaven la primera renda important pels visitants en el partit, 4-10. Curtcircuitat per l’encert de l’argentí, Baskònia no tenia clar ni com atacar ni com defensar i això ho aprofitaven els visitants per ampliar la renda després d’una esmaixada del pivot de Philadelphia, 4-12.

Neven Spahija ha de demanar temps mort perquè li comença a veure les orelles al llop. Pels locals, el jugador més entonat és Simone Fontecchio, que manté el tipus en atac. Després d’una cistella seva arribarien altres dos triples de Laprovittola per fer pujar la renda visitant fins als dotze punts, 6-18. Alec Peters anota de tres, però els visitants continuen fent feina. Anota Dante Exum i posteriorment Calathes qui fa pujar 11-22 al lluminós. En el darrer tram del primer capítol, mentre Fontecchio, continua anotant, ara ho fa de tres. Baixa el ritme de producció forastera i això permet que el marge en el marcador només sigui de sis punts amunt pels blaugranes, 16-22.

En el segon període, les coses continuen igual

Ja en el segon període, l’atac visitant torna a agafar embranzida. Dirigits ara per Rokas Jokubaitis, anoten, primer Sertac Sanli una esmaixada, a continuació ho fa Kyle Juric i posteriorment és el mateix base lituà qui anota per mantenir les coses sota control, 20-28. Millora el rebot defensiu dels catalans i això permet que el marge foraster creixi després de cistelles altre cop de Kuric i Jokubaitis, 22-32.

Deu punts de renda que manté Mirotic amb assistència de Calathes. Després d’un tir lliure i una cistella dels locals, un triple de Mirotic serveix per conservar els deu punts d’avantatge abans d’un triple de Steven Enoch. Una cistella de Mirotic i un triple de Kuric desfan la mini recuperació local pel 31-42 amb el qual s’arriba al descans.

Els visitants no permeten que els vitorians es refacin

La segona part comença amb el mateix ritme anotador que han demostrat abans els visitants. Una assistència de Mirotic permet a Laprovittola anotar el seu cinquè triple de la nit. Rolands Smits fa el mateix i el marge foraster creix fins als disset punts, 31-48. Un triple de Matt Costello sembla refer la moral local, però immediatament hi ha resposta blaugrana en forma de triples. De nou apareix el base Morón, que ja en porta sis de convertits i a més apareix MIrotic per transformar també un triple. Tot plegat per fer arribar el marge català als 20 punts,34-54.

Neven Spahija, desesperat, ha de demanar temps mort perquè les seves pors s’estan fent realitat. Després de l’aturada, els seus homes anoten un parell de cistelles fàcils, però els blaugranes no afluixen en atac. Anota Mirotic i a continuació ho fa Smits que a més transforma l’addicional, 38-59. I com els visitants no en tenen prou, torna a anotar de tres, el setè de la nit, Laprovittola. Els homes d’en Saras dominen al marcador de vint-i-dos punts 40-62. Els vitorians necessiten refer-se, però anoten de dos mentre que ara és Sergi Martínez qui converteix un triple per fer encara més gran la ferida, 42-65. A partir d’aquí, l’atac visitant afluixa un pèl. Això permet que els locals recuperin l’autoestima, en aconseguir un parcial 8-2, amb cistella visitant de Davies, que no acaba de tancar el partit quan queden només 10 minuts de joc, 52-67.

El joc al pal baix de Brandon Davies, desfà la defensa local

L’inici del darrer quart serà definitiu. Els blaugranes busquen i troben a Davies qui ara al pal baix es permet el luxe de superar a Enoch. Cistella i addicional, dos tirs lliures i una esmaixada culminant un contraatac després de recuperar la bola en defensa, fan arribar el marge als 18 punts, 56-74 a manca de 8.22. El de Philadelphia no en té prou i torna a anotar al pal baix, per mantenir els 18 de marge, 58-76. Spahija ha de tallar el joc, però en el barret no li queden més conills. Per acabar de fer mal, l’atac blaugrana s’adorna amb un alley-hoop de Smits a una sola mà, l’esquerra, dibuixat per Álex Abrines que fa emmudir el Buesa Arena, 58-78.

Amb la defensa blaugrana treballant força bé, anoten primer Jokubaitis i a continuació el mateix Smits pel 60-84 a 5.09 per la fi. Després de tres punts locals, Saras fa sortir a pista a Laprovittola ordenant una jugada per l’argentí. Després de dos tirs lliures anotats per Exum, arriba la jugada que permet al de Morón anotar el seu vuitè triple del partit, que com hem dit és el seu nou record personal, pel 65-86. A 2.23, Jasikevicius ordena el canvi de l’argentí al qual rep amb la reverència esmentada abans per la fita aconseguida.

El matx entra ja en la seva fase final. Abrines es reivindica després de fallar un parell de triples, convertint-ne el tercer que prova pel 67-92. Amb la defensa visitant un pèl relaxada arriba un triple de Marinkovic. Nigel Hayes-Davis, qui fins al moment ha estat força desencertat en atac, anota el 70-94. A 46 segons és Exum qui fa la darrera cistella forastera abans que entre Marinkovic i Costello facin un parcial 5-0 que deixa el definitiu 77-96 amb el qual acaba el partit.

@FCBbasket

Estadística