Un espectacular tercer quart dona la victòria als blaugranes

Després de la derrota patida al Zalgirio Arena, el Barça rebia al cuer de l’ACB. El partit, com era previsible s’ha resolt a favor dels locals, però patint una mica en el tram final del primer quart i l’inici del segon. Un cop superat aquest petit entrebanc en el qual els verds i blancs, s’han arribat a posar al davant el marcador, els blaugranes han millorat en defensa aconseguint el marge suficient per tramitar còmodament el darrer període per aconseguir la dissetena victòria a la competició.

Bon inici blaugrana amb reacció final dels visitants

El matx s’iniciava amb un triple de Nico Laprovittola després d’una assistència, marca de la casa, de Nick Calathes. Aquest triple no ha tingut continuació de moment, perquè es fallaven els dos que provava un desencertat Nigel Hayes-Davis. Els andalusos, de moment, no responien perquè fallaven tot el que llançaven. Això permet a Dante Exum ampliar el marge local, des de la línia, 5-0. Un cop els bètics han anotat, tornava l’encert en el triple blaugrana. Fins a tres triples s’han convertit de forma consecutiva, dos d’Exum i un de Sertac Sanli, per ampliar l’avantatge local fins als vuit punts, 14-6.

Un triple de Vitto Brown dona fe de vida de l’atac visitant. La resposta blaugrana arriba del seu joc interior, concretament de Brandon Davies. Bon partit del pivot de Philadelphia, qui anota un parell de cistelles per augmentar, lleugerament, el marge local, 18-9. A partir d’aquí les coses han canviat. Els forasters han aprofitat un parell de defenses incorrectes per part blaugrana que permetien tres tirs lliures primer a Dairis Bertans i posteriorment a Brown que convenientment aprofitades serveixen per retallar el marge local fins als quatre punts, 21-17, tot i un nou triple local anotat per Àlex Abrines. Amb el 21-17 al marcador s’ha arribat a la fi del primer capítol.

Els andalusos s’avancen abans de la reacció local

Un triple de Bertans a l’inici del segon quart redueix encara més el marge local i això provoca una certa angoixa en l’atac blaugrana. Tot i la pressió, anoten Rolands Smits i de nou Abrines, ara amb un cop de palmell pel 25-22. Els locals estan un pèl incòmodes perquè no poden desempallegar-se d’un rival que manté l’ambició a l’hora d’atacar. En defensa, els blaugranes permeten massa cistelles fàcils i això desespera una mica a en Saras. Després d’una nova cistella de Davies, els bètics empataran el matx després d’un triple de Shannon Evans aprofitant els problemes pels quals passa el rebot defensiu local, 27-27. El tècnic lituà no té cap més alternativa que demanar un temps mort.

Tot i l’aturada, les coses continuen anant malament per uns blaugranes que no anoten per culpa d’un espectacular tap de Jacob Wiley sobre Davies. Els forasters s’avancen fins que Sergi Martínez anota un triple lateral per tornar a posar als seus al davant, 30-29. Una recuperació defensiva permet a Calathes augmentar la renda local, marge que mantindrà Hayes-Davis, 34-31. Ara qui demana temps mort és Luis Casimiro, el tècnic dels visitants. Però qui anoten són els locals gràcies a un triple de Laprovittola pel 37-31 que ni uns ni els altres modificaran abans del descans. Durant la marxa dels equips als vestidors hi ha un petit enfrontament entre el tècnic dels visitants i el triplet arbitral que acaba com només poden acabar aquestes picabaralles, amb falta tècnica assenyalada a Casimiro.

Un esplèndid tercer quart blaugrana desfà la resistència bètica

La segona part comença amb el tir lliure per la falta tècnica que transforma Laprovittola. Tot i això, els locals no acaben d’estar fins en el tir. Dues errades en intents de tres permeten als visitants reduir altre cop el marge local, 38-35. Saras emprenyat demana un temps mort quan només s’han jugat 58 segons d’aquesta segona meitat. L’equip local reaccionarà, sobretot en defensa i això permetrà recuperar el terreny perdut gràcies a 3 de 4 tirs lliures convertits per Sanli i una nova cistella del base de Morón, 43-35.

El parcial local arriba a ser de 8-0 quan s’afegeix al compte un triple de Calathes. El de Casselberry torna a anotar per mantenir els onze de marge abans que una cistella amb tir addicional de Rolands Smits l’ampliï fins als 14 punts, 51-37. El Betis s’ha desfet com el sucre dins el cafè i en aquest tram final del tercer quart, els blaugranes fan sang. Anota Sergi Martínez, també ho fa Davies, Smits aporta un triple i el pivot de Philadelphia dona el cop de gràcia als verds i blancs, 60-39, resultat que no es mourà en els 5 segons que resten per acabar el tercer període.

Amb el partit decidit, els forasters guanyen el darrer període

Amb el matx gairebé decidit els dos equips tramitaran el darrer període uns amb la idea d’ampliar la renda aconseguida i els altres a retallar el desavantatge. Anota Rokas Jokubaitis abans que Aleksandar Cvetkovic converteixi un triple. Per part blaugrana, qui ara és el pal de paller de l’atac és Davies qui anotarà per tres cops per fer arribar la renda local als vint-i-dos punts, 68-46.

Els locals entren en una fase d’encert atacant que comença amb una cistella de Kuric després d’atrapar el seu propi rebot ofensiu i que continua amb dos triples, Abrines i Kuric, i que culmina James Nnaji amb un espectacular alley-hoop a passi de Jokubaitis, pel 78-54 a 3.51 per la fi del matx.

Ja en el tram final del matx, un nou triple d’Abrines i una cistella de Smits són les darreres anotacions locals mentre que per part bètica, aprofiten la relaxació defensiva local per emportar-se el darrer període gràcies a una cistella final d’Evans, sense dubte el seu millor jugador avui, pel definitiu 83-63 final.

@PBBMeritxell

Estadística