Soferta victòria blaugrana davant el cuer

Victòria més soferta del previst pel fet que qui visitava el Blaugrana era el darrer classificat de l’OK Lliga. Però, tot i això, els madrilenys han sabut resguardar-se bé en defensa, mentre que els locals, un pèl espessos durant els 50 minuts de joc, no trobaven la manera de desempallegar-se de l’enganxosa defensa que feien els homes de Marcos Rey.

Malgrat tot, la lògica s’ha imposat i al cap i la fi, els locals han sumat una victòria més en la competició domèstica. S’ha de dir que aquesta victòria ha estat un triomf d’ofici més que un de brillant perquè el matx que ha plantejat l’Alcobendas ha estat, i era lògic que així fos, un exercici defensiu ben desenvolupat pels jugadors visitant.

Tot i el domini local, l’Alcobendas és qui obre el marcador

Que el partit no seria gens còmode pels locals s’ha vist des de la sacada inicial. L’Alcobendas aprofitava que no tenia res a perdre per plantar la forta defensa a la qual abans ens hem referit per protegir el més possible al seu porter Isaac Larios. Ja dins del guió del matx, els primers compassos del partit són de, òbviament, domini local, però la defensa forastera desfà amb certa comoditat les arribades sobretot de Pau Bargalló, incisiu com sempre el de Sant Sadurní.

Tot i l’evident domini barcelonista, hi ha alguna arribada dels visitants que de moment resolt Aitor Egurrola. De fet, el guió del matx és precisament el que li convé als homes de Rey. En el minut 7.19 es produeix una jugada per la dreta de l’atac foraster conduïda per l’exblaugrana Jordi Gabarra. El seu tir no sembla perillós, però s’enverina i la bola després de fregar en algun jugador supera per la dreta a Aitor Egurrola. El sorprenent 0-1 que puja al lluminós, referma el pla de partit que estan executant els visitants. El matx no canvia gens d’escenari. Els locals insisteixen en l’atac buscant l’empat, mentre que en defensa recuperen molt ràpidament la bola un cop acaben la jugada.

La tossuderia local té premi

La insistència local tindrà premi amb un penal assenyalat per una falta sobre Sergi Llorca. L’encarregat d’executar-lo és Matías Pascual. En primera instància Larios atura el llançament, però el rebuig fa tornar la bola a on és el jugador blaugrana qui fa una nova rematada. El seu tir va al travesser i la bola després de rebotar en l’esquena del porter visitant, acaba superant la línia de gol. És el minut 12.48 quan puja l’1-1 a l’electrònic.

Com era d’esperar, amb l’empat el ritme del matx no canvia. Els locals continuen dominant el partit sense donar cap mena de treva a un Alcobendas que tot i la pressió local fa una defensa molt aferrissada. Tot i això, en el minut 15.16 arribarà el segon gol local. És una jugada per fora de l’àrea visitant per on circula de dreta a esquerra Ignacio Alabart, incomprensiblement sol. Quan arriba a una posició perpendicular a la porteria rival, etziba un xut que sorprèn Larios. És el 2-1.

El jove Joan Pascual debuta amb gol

Tot i el gol local, el joc dels blaugranes continua sent poc brillant per la bona feina defensiva dels rivals. El ritme blaugrana és un pèl massa lent, fet que permet a la defensa visitant treballar bé sense deixar escletxes per on poden arribar els atacs locals. En el minut 18.01 debuta amb el primer equip el jove Joan Pascual substituint a Alabart. El jove del planter tardarà poc més de dos minuts en anotar un gol. La jugada per l’esquerre de l’atac local és conduïda per Sergi Panadero, qui fa un passi al jove Pascual que el vilanoví aprofita per fer una rematada que atura Larios, la pilota li torna al blaugrana que fa una nova rematada que aquest cop va a l’escaire esquerre sent el 3-1 que puja al marcador en el minut 20.14. El domini continua sent local amb alguna arribada dels visitants, com una rematada de Jorge López que va al pal. Sense que es torni a moure el marcador arribem al final de la primera part.

Els blaugranes són els amos del partit

Els segons 25 minuts comencen amb un Barça dominador que posa setge a la porteria de Larios. La veu cantant en aquesta fase del partit la porta Matías Pascual, però el de San Juan no supera al porter visitant. Tot i el domini local, l’Alcobendas tindrà una clara oportunitat en un xut de Marcos López que va al pal. Un temps demanat pel tècnic dels forasters és aprofitat per Edu Castro per canviar a tots els quatre jugadors de pista.

En el minut 33.42 arriba la desena falta forastera. Joao Rodrigues és l’encarregat d’executar el llançament directe, però no pot amb Larios. Tres minuts més tard arriba el quart gol local. Sergi Panadero recupera una bola en defensa iniciant un contraatac. El seu xut llunyà és rebutjat per Larios, l’esfèrica va a parar on es troba Joan Pascual. El vilanoví fa un passi a la banda dreta de l’atac local on és Joao Rodrigues. El d’Oeiras aquest cop no perdona i fa pujar el 4-1 al marcador en el minut 36.01. El domini del matx continua sent blaugrana, però com ha passat abans, sense crear ocasions clares de gol.

El líder amplia el marge en el tram final del matx

En el minut 41.52 arriba la desena falta blaugrana. L’encarregat d’executar el llançament directe és Iñigo Artacho. Egurrola amb una gran intervenció evita el segon gol visitant. Poc després, el mateix Artecho és el protagonista en fer una clara falta sobre Panadero. Els col·legiats el sancionen amb targeta blava, tot i les protestes del jugador visitant. L’encarregat d’executar el tir directe és Pau Bargalló que de manera perfecta supera a Larios. És el minut 42.31 quan el 5-1 puja al marcador.

El matx entra en la seva fase final. El ritme de joc és com el que s’ha vist fins al moment, domini aclaparador local i una bona defensa forastera que desfà les poques ocasions que els locals generen. Ja en les acaballes del matx, concretament en el minut 48.05 arriba la quinzena falta visitant. L’encarregat d’executar el tir directe és Alabart qui supera a Larios, però no al pal dret de la porteria forastera. El partit acabarà sense que es torni a moure el marcador.

@PBBMeritxell