Victòria més treballada del que sembla

El Barça ha aconseguit la victòria en la seva visita a Fuenlabrada en un partit marcat per l’equilibri entre el tir exterior en el qual han destacat Nico Laprovittola i Kyle Kuric i el joc interior amb Brandon Davies d’actor principal.

Com és habitual al pavelló Fernando Martín, els locals han intentat posar les coses difícils als rivals. Ho han assolit en la primera meitat, però després del descans ha estat quan l’equip visitant ha pogut desplegar el seu joc, amb una direcció excelsa per part de Nick Calathes, que ha provocat un terratrèmol en la defensa local fins al punt de dominar el tram final del matx amb molta comoditat.

Ha estat el triomf de la consistència i la paciència davant els embats d’un equip local que no s’ha donat per vençut fins que el desavantatge i el temps que quedava els ha fet veure que la remuntada era una quimera.

Bon inici visitant amb reacció local

L’inici del matx ha estat clarament blaugrana. Dominant el rebot defensiu, l’encert en el tir donava als visitants un parcial 0-7 després d’un triple de Dante Exum i les cistelles de Nikola MIrotic i Rolands Smits. Reaccionaven els locals amb un triple de Ziga Samar i l’aportació en el joc interior de Kyle Alexander, que s’aprofitava del fet que Davies estava a la banqueta i Sertac Sanli no estava inscrit. Entre Laprovittola i Mirotic amplien el marge fins als sis punts, 5-11.

Un tir lliure de Samar i sis punts d’Alexander que continua traient profit del seu domini a la pintura, capgiren el marcador, 13-11, amb els blaugranes passant per un mal moment de joc. La ferida blaugrana augmenta perquè es continuen perdent pilotes i a més arriba un triple de Leo Meindl que eleva a cinc el marge local, 16-11. Mirotic, fluix partit avui pel de Pogdorica, anota dos tirs lliures, però Sarunas Jasikevicius ha de demanar temps mort amb 18-13 al marcador. Els visitants reaccionaran, triple de Laprovittola i els dos primers punts, de tir lliure, de Davies, seguits per un alley-hoop a passi de Rokas Jokubaitis pel pivot de Philadelphia pel 20-20. Una cistella de Dusan Ristic tanca l’anotació del quart amb els locals dominant de dos punts, 22-20.

Lleuger domini blaugrana en un quart molt igualat

El segon acte serà poc vistós. Tot i que els forasters pateixen en el rebot defensiu, una cistella coast to coast de Davies empata el matx a 22. Passa el mateix després de dos tirs lliures anotats per Sergi Martínez.. A partir d’aquí, el partit entra en una fase de desencert atacant amb anotació en comptagotes dels dos equips. De tant en tant arriba una cistella, com un triple de Kuric que serveix per posar al Barça al davant, 26-27.

Millora, això si el rebot defensiu culer, i això fa que els locals no tinguin segones opcions. Després d’un tir lliure anotat per Alexander, una cistella de James Nnaji fa arribar el marge blaugrana als dos punts, 27-29. Empaten els locals, però un triple llunyà d’Àlex Abrines posa les coses a lloc. Ja en el darrer minut de la primera part, Smits des de la línia i un triple sobre la botzina de Sergi Martínez donen sis punts de renda als blaugranes quan els dos equips marxen als vestidors, 31-37.

Els locals resisteixen una nova embranzida blaugrana

Els blaugranes comencen força bé a l’inici del tercer període. Una esmaixada d’Exun i un triple de Laprovittola amplien el forat al marcador, 31-42, obligant a Josep Maria Raventós, el tècnic local, a demanar temps mort. Les coses continuaran, més o menys igual perquè els catalans aprofitaran el domini de Davies a la pintura rival. Falla un addicional el de Philadelphia, abans que Obi Emegano transformi un triple pel 36-44. Un contraatac signat per Laprovittola seguit d’una cistella al pal baix de Davies tornen a ampliar el marge blaugrana, 36-48.

Amb el rebot defensiu visitant sota control, un triple de Laprovittola eleva fins als quinze punts la renda visitant, 36-51. Els locals aprofiten un triple fallat pel base de Morón per reduir en quatre punts la renda blaugrana obligant al tècnic lituà a demanar un temps mort. Anota Exum abans que els locals puguin aconseguir un parcial 0-7, amb triple de Ristic que deixa el marge foraster en tan sols sis punts, 47-53. Dues jugades de tres punts, triple de Jokubaitis i tres tirs lliures de Kuric, temperen la situació pels forasters 49-59 a manca de 48 segons per la fi del quart. Anoten els locals fent el mateix Jokubaitis abans que Ristic anoti la darrera cistella del tercer període pel 53-61.

El duet Kuric-Davies decideix, definitivament, el signe del partit

El darrer període comença amb les coses força igualades. Un tir lliure de Smits i una cistella de Jokubaitis gairebé mantenen el marge blaugrana, 57-64. A partir d’aquí les coses canvien. Entre Kuric i Davies desfaran la resistència local. Cinc punts del d’Indiana, cistella i triple i una cistella del pivot blaugrana porten el de nou el marge visitant als dos dígits, 57-68. La feina de Davies a la pintura local està sent decisiva. Seus són els següents sis punts dels blaugranes que igualen els que anoten els locals per mantenir els onze punts de marge pels blaugranes, 66-77 a manca de 3.24.

Els locals comencen a capficar-se perquè cada segon que passa és un problema per ells. Ara mateix, el matx és un galimaties per uns locals que no troben la fórmula per aturar la producció blaugrana. Per si hi mancava quelcom, Kuric recupera una pilota en defensa per acabar el contraatac amb una esmaixada. Una nova cistella de l’escorta posa el marge en dotze punts, 69-81. Els locals es quedaran bloquejats en atac mentre que els visitants finalitzen la feina arribant al màxim avantatge avui després d’un triple de Sergi Martínez i una cistella de Smits pel 69-86 final.

@FCBbasket

Estadística