Treballada victòria d’un Barça força exigit

Victòria ajustada d’un Barça força exigit per un AS Monaco que fidel al seu estil ha estat a punt de provocar un daltabaix al Palau quan el matx semblava estar quasi decidit. Per solucionar el problema, Saras Jasikevicius ha tret a pista al cinc que millor li ha funcionat avui i a còpia de millorar en defensa, tancar el rebot defensiu i escollir les millors opcions en atac, han estat capaços de tirar endavant un matx que s’havia complicat i força.

Els locals igualen el bon inici francès

El partit començava de manera molt ajustada. Els primers compassos del joc eren pels homes grans. Sertac Sanli per part blaugrana Donatas Motiejunas per part francesa. Una assistència de Nikola Mirotic permetia una cistella còmoda de Nick Calathes, 4-2. L’avantatge es mantenia gràcies a la feina de Sanli al pal baix, però quan ha despertat el joc exterior dels visitants, les coses s’han complicat pels locals.

Els forasters s’avançarien gràcies a una cistella de l’exblaugrana Leo Westermann i cinc punts de Mike James, triple i dos tirs lliures, 6-11. En l’emergència apareix Sanli, anotant un triple al qual segueix una contra culminada per Calathes per l’empat a 11. Un nou triple visitant, Alpha Diallo, torna a avançar als del principat. Dante Exum tot i fallar un addicional retalla el marge foraster avanç que un triple de Nikola Mirotic empati el matx a 16.

A hores d’ara, tothom al Palau és conscient que la victòria no serà gens fàcil pels homes d’en Saras. Amb l’entrada de Rokas Jokubiatis, el cinc blaugrana troba solucions en forma de punts del jove lituà. Seus són les dues següents cistelles que posen de nou als locals al davant, 20-18. Ja en el tram final del primer capítol, una cistella de Brock Motum, empata a 20. Empat que no canviarà una cistella de Nigel Hayes-Davis perquè era fora de temps, com certifiquen els col•legiats a l’instant replay.

Els blaugranes aprofiten els darrers minuts de la primera part per agafar un petit avantatge

La igualtat continua a l’inici del segon període. De fet, hi haurà un intercanvi de cistelles amb els primers 9 punts dels blaugranes en aquest quart anotats per un inspirat Hayes-Davis, triple inclòs. Els visitants faran gairebé el mateix, també pel que fa al triple, aquest anotat per Dwayne Bacon, 29-29. Un triple d’Exum torna a avançar als de casa, aprofitant que Diallo ha fallat un tir lliure, 32-30, però el matx continua molt ajustat. Millora el rebot defensiu culer i entre això i l’augment de revolucions que provoca el joc de Jokubaitis, fan que les coses millorin pels locals.

Una cistella d’Exum i un triple del jove lituà són el primer avís dels blaugranes. Una pilota recuperada en primera línia per Nico Laprovittola, gris en aquesta primera meitat, acaba en falta antiesportiva de Westermann que el de Morón aprofitarà per anotar els dos tirs lliures i un triple posterior per fer arribar el marge local als vuit punts, 42-34. En els darrers 10 segons de la primera meitat una cistella de Will Thomas posa el punt final a la primera meitat amb els locals dominant de sis, 42-36.

Tot i arribar a perdre de setze punts, els francesos es refan

Aquesta bona ratxa blaugrana al final del primer temps, tindrà continuïtat a l’inici del tercer quart. Dues cistelles, Exum i Sanli, més un triple de Mirotic amb assistència màgica de Calathes, és el segon avís, 49-38. Els locals que ara poden superar amb facilitat la defensa rival posen fil a l’agulla. Anota Calathes cistella i addicional abans de repartir un parell més d’assistències màgiques que primer aprofita Exum per dos cops i posteriorment, Mirotic, per anotar un triple, que porten el marge culer fins als setze punts, 57-41.

Obradovic, tot i que ha demanat un temps mort, de moment no troba solucions per aturar l’atac blaugrana, però el que si passa és que la defensa local es relaxa un pèl més del compte. Tot sembla sota control, però és un control enganyós. Anota Kyle Kuric després d’una altra assistència de Calathes i també ho fa Brandon Davies al pal baix. Després de dos tirs lliures anotats pel pivot de Philadelphia arriba un triple de Bacon, 63-52. Davies torna a anotar des de la línia amb Motiejunas fallant un addicional.

Ja fa estona que la defensa del principat no permet cistelles fàcils i ara és Mirotic qui anota un tir lliure, tot just abans que dos tirs lliures transformats per Westermann i un parell de triples força llunyans anotats per Bacon deixin al Palau un pèl estabornit, perquè de cop i volta les coses s’han complicat i molt, 66-62. Un triple fallat per Kuric finalitza el tercer període amb les sensacions sota mínims per part dels locals.

El partit en un puny

Els problemes s’aguditzen a l’inici del darrer quart. Es perd el control del rebot defensiu i el matx queda empatat per una cistella de Motiejunas. El joc local s’empantanega una mica i ha d’aparèixer en l’emergència Calathes qui anota un parell de penetracions, 70-68. Tres tirs lliures transformats per James, serveixen per posar al davant als visitants. El de Portland continua furgant en la ferida local i seva és una nova cistella que fa arribar el marge francès als tres punts, 70-73. Després de dos tirs lliures transformats per Laprovittola, un triple fallat per Westermann permet que una nova penetració de Calathes, capgiri altra volta el marcador, 74-73.

En els minuts decisius, Dante Exum serà clau

Queden 4.16 per jugar-se. Els locals ja fa una estona que han arribat al bonus en les faltes i han de defensar amb molt de compte. Anota Bacon abans que ho faci l’australià sense por. Exum avança de nou als seus. Avantatge que creix amb una esmaixada de Davies pel 78-75 a 2.52 per la fi. Obradovic demana un temps mort. Tot i que Motiejuna falla un tir lliure, el rebot és francès i Diallo empata el matx a 78 quan queden per jugar-se 1.48. Exum no falla des de la línia i després d’una recuperació en defensa de Calathes, qui tampoc falla el tir és Davies pel 82-78 a 1.09.

Ja fa una estona que la màgia s’ha fet present al Palau. Obradovic demana un temps mort. El tir de Diallo no entra i Davies falla un tir lliure a 48 segons per la fi, 83-78. Anota Westermann, però Exum no falla des de la línia, 85-80 a 33 segons. Una innocent falta en atac de Diallo permet a Mirotic anotar un sol tir lliure, 86-80.

La jugada visitant acaba amb un triple de James a 14 segons, 86-83. Increïblement, els francesos no faran cap falta fins que a manca d’un segon per la fi, envien el menys indicat a la línia. Exum anota els dos tirs lliures pel definitiu 88-83 amb el qual finalitza el matx perquè el triple que intenta James en aquest darrer segon és un brindis al sol.

@PBBMeritxell

Estadística