El Barça celebra el títol de Copa amb una bona victòria davant l’Andorra

El Barça ha celebrat el seu 27è títol de Copa davant la seva entregada afecció amb una clara victòria davant el nou Andorra de David Eudal. Els del país dels Pirineus, han plantat cara en un primer quart en el qual han pogut gaudir de la manca de defensa local. Fet que els permetia tirs còmodes des de l’exterior que produïen força punts.

El problema pels del Principat era que l’atac local també funcionava i això volia dir que en el moment en el qual funcionés la defensa blaugrana, ho passarien malament. I això és el que ha acabat passant, sobretot, a la segona meitat, quan ja no hi havia temps per rectificacions.

Els andorrans aprofiten la fluixa defensa inicial dels locals

Com hem dit abans, les coses començaven amb un duel de pistolers. Conor Morgan amb un triple iniciava les hostilitats mentre que per part local qui prenia les responsabilitats era un encertat Nico Laprovittola. El mateix base de Morón tornava a anotar de tres abans que Clevin Hannah transformés triple i addicional per donar tres punts de renda als dels Pirineus, 6-9. Anotava Nick Calathes, però David Jelinek reincidia en el triple anotant-ne un parell de forma consecutiva, 8-15.

A la banqueta local ningú es posava nerviós, entre altres coses perquè el MVP de la Copa, Nikola MIrotic apareixia per anotar cinc punts, cistella i triple, que servien per reduir el marge foraster a quatre punts, 13-17. Cap de les dues defenses estava fent bé la feina i això era un problema evident pels andorrans que tard o d’hora patirien l’efecte devastador de la defensa blaugrana. Sertac Sanli és l’encarregat del joc interior local i seus són un cop de palmell i una cistella per reduir, encara més, el marge visitant, 17-19.

Un triple de Codi Miller-McIntyre augmenta als cinc punts el marge foraster, abans que Calathes respongui tot i fallar l’addicional. Una nova cistella andorrana és el precedent d’un triple amb addicional de Laprovittola, que posa per primer cop en el partit al Barça al davant, 25-24. De nou serà Miller-McIntyre, una versió reduïda de Lebron James, qui torna a posar aigua al vi pel 25-27. En el tram final del primer quart, qui està fent mal per part andorrana és Víctor Arteaga castigant el rebot defensiu local. Tot i un triple de Brandon Davies, és de nou Arteaga qui deixa el 28-33 amb el qual arribem a la fi del primer capítol.

Els blaugranes reaccionen en defensa i les coses s’igualen

El tècnic lituà reclama als seus homes una mica més de treball defensiu. L’inici del segon quart serà, en aquest sentit determinant. Els locals ara tanquen bé els seus punts febles, mentre que en atac apareix el d’Indiana. Kyle Kuric anota cistella i triple per deixar en dos punts l’avantatge rival. En defensa, els locals fan un parell de cops una zona 2-3 fet que despista a un Andorra que queda tocat en el seu atac. Les cistelles de Rokas Jokubaitis i Sergi Martínez tornen a avançar als locals, 37-35, obligant el tècnic andorrà a tallar el joc.

Tot i un triple de Hannah, que capgira el marcador, els locals continuen produint amb consistència. Ho fa Davies i a continuació anota Kuric pel 40-38. Una cistella de Miller-McIntyre amb addicional inclòs fa esclatar a Saras qui rep la seva inevitable falta tècnica. Hannah anota el tir lliure per la tècnica, però Miller-McIntyre falla l’addicional, 41-41.

Després d’una nova cistella forastera, qui demana temps mort és el tècnic lituà. Quan el joc es reprèn s’ajunten dos factors. Una bona defensa local i un Kuric excels. El d’Evansvile aconseguirà ell sol un parcial 0-7, dues cistelles i entremig un triple per disparar la renda local, 48-43. Tot i una falta antiesportiva de Rolands Smits, l’Andorra treu poc profit, un sol punt, mentre Calathes anota des de la línia, 50-44. Un triple de Miller-McIntyre qui continua fent la guerra pel seu compte, deixa en tres els punts d’avantatge pels locals. Anota Mirotic des de la línia, abans que Arteaga torni a treure els colors al joc interior local, deixant el 52-49 amb el qual s’arriba al descans.

El Barça prem definitivament l’accelerador

Les coses continuen, si fa o no fa, igual a l’inici de la segona meitat. Anota Dante Exum de tir lliure, mentre que Drew Crawford converteix un triple que deixa en només dos punts la renda culer. A partir d’aquí, les coses canvien. Començar a funcionar bé el joc interior blaugrana amb Sanli de referència en atac. Seus seran cincs punts consecutius, cistella i addicional més una esmaixada. Si això li afegim que la defensa local és més sòlida i que torna a aparèixer Laprovrittola per anotar culminant una contra i després de rebot ofensiu entenem perquè s’amplia el marge local fins als onze punts, 63-52.

Després d’una nova cistella de Calathes, els locals continuen castigant el joc interior visitant, ara gràcies a un mòbil Davies que aconseguirà fins a sis tirs lliures consecutius dels quals n’anota 5 pel 70-58. Amb els grocs patint força els arriba un nou triple de Laprovittola que porta el marge local als quinze punts, 73-58, moment en el qual David Eudal ha de demanar temps mort. Un triple de Nacho Llovet és un accident abans que els blaugranes continuïn anotant. Tornen els tirs lliures, primer de Davies, qui anota els dos que llança i posteriorment de Smits, amb 3 de 4, pel 78-62 a manca de 1.09 per la fi del tercer capítol. Les cistelles de Sergi Martínez i Morgan deixen les coses iguals quan queda per jugar-se el darrer període, 80-66.

Amb el partit decidit, el Palau gaudeix amb el seu equip

Per si no quedava clar que el partit estava mig decidit, apareix Jokubaitis anotant un triple que ho acaba de certificar, 83-66. Amb Saras Jasikevicius repartint els minuts, recordem que dijous hi ha partit d’Euroliga, un cop de palmell d’Àlex Abrines seguit de cistella i addicional de Sanli i un contraatac de Jokubaitis són el precedent d’un alley-hoop d’esquenes protagonitzat per Smits a passi de Jokubaitis pel 92-98 a 7.48 per la fi.

El Palau ja fa estona que és una festa. Mentre Miller-McIntyre continua anant a la seva, però fent punts, una esmaixada de Sergi Martínez i un triple de Kuric fan arribar la renda local als vint-i-dos punts, 97-75. Pels visitants qui ara té uns bons minuts és Mario Nakic, però el joc dels forasters és massa individualista.

Un triple d’Abrines fa arribar els 100 punts al caseller local abans que Smits anoti un sol tir lliure, 101-80. Per fi anota Nigel Hayes-Davis, era l’únic jugador local que no ho havia fet, mentre que una cistella d’Exum i dos tirs lliures de Smits són les darreres anotacions d’uns locals que han fet el que s’esperava, guanyar amb claredat. Miller-McIntryre fidel al seu estil, anotarà dos triples després de pujar la pilota i no voler saber res dels companys, deixant el definitiu 107-88 amb el qual finalitza el matx.

@FCBbasket

Estadística