El Barça supera al Veszprem en una gran segona meitat

Un Barça que es jugava en aquest partit bona part de les seves possibilitats per quedar segon a la fase de grups, i d’aquesta manera evitar l’eliminatòria de vuitens de final, ha superat, brillantment, a un Veszprem que ho ha posat força difícil, sobretot a la primera meitat en la qual un excepcional Gonzalo Pérez de Vargas ha mantingut a l’equip amb les seves aturades.

Ja en els segons trenta minuts, les coses han canviat. Ha estat arran d’un canvi defensiu dels locals, que han passat a defensar en 5-1, amb Blaz Janc d’avançat, quan s’ha provocat un curtcircuit a l’atac hongarès, fet que ha estat convenientment aprofitat pels locals, per obrir una bretxa al marcador que, al cap i la fi, ha estat decisiva.

Les aturades de Gonzalo mantenen als blaugranes

Els blaugranes començaven el matx amb un gol de contraatac d’Aleix Gómez, però els homes de Momir Ilic no han tardat gens a reaccionar avançant-se al marcador després de dos gols consecutius. L’atac blaugrana, dirigit a pista per Luka Cindric, funcionava força bé, traient profit de les aturades que anava fent un immens Gonzalo. Gràcies a això, els de Carlos Ortega tornaven a dominar al marcador, 3-2, amb gols que anotaven primer Aleix Gómez, des dels set metres, i posteriorment Haniel Langaro.

El partit, tal com es preveia, estava sent un frec a frec constant. El duel s’estenia a les porteries on Rodrigo Corrales rivalitzava amb Gonzalo. Tornen a avançar-se els hongaresos, Manuel Strlek, amb brillant resposta blaugrana gràcies a un fly de Cindric culminat per Dika Mem, 4-4. Després del 4-5, gol anotat pel lateral dret Yahia Fathy, quatre aturades consecutives de Gonzalo permeten que els locals puguin agafar un parell de gols d’avantatge, que no en són més per culpa de Corrales que està fent també, una gran feina a la porteria visitant.

El Veszprem ho intenta sense sort

Els gols de Mem, Timothey N’Guessan i Ludovic Fàbregas, en una de les poques ocasions que els blaugranes han estat capaços de connectar amb el pivot francès, obren un lleuger forat, 7-5. Però el matx no serà fàcil i la millor mostra la tenim en el fet que els hongaresos faran un parcial 0-4 que els permeten capgirar el sentit del marcador, 7-9.

Els llums d’alarma s’encenen a la banqueta blaugrana i el tècnic malagueny ha de demanar un temps mort per redreçar la situació. Qui primer respon és Cindric qui fa el 8-9, però els forasters no es deixen superar fàcilment i mantindran els dos gols amunt una estona més. Fins que després dels gols que anoten Mem, N’Guessan i Cindric, el matx queda empatat a 11 quan entrem en els darrers cinc minuts de la primera meitat. En el temps que queda fins al descans, les coses canviaran poc. Amb Aleix Gómez i N’Guessan fent els gols locals que serveixen per empatar a 13 al final dels primers 30 minuts de joc.

El Barça sorprèn amb un canvi defensiu

A l’inici de la segona part, les coses variaran poc. De nou, Mem i N’Guessan són claus per mantenir l’empat ara a 15. Ja en el minut 33 de partit, el tècnic local ordena defensar en 5-1 amb Janc d’avançat. Aquest canvi defensiu incomoda l’atac hongarès. De moment els forasters se’n surten prou bé, anota Petar Nenadic, però és més una anècdota que una tendència.

En canvi, els locals poden capgirar el marcador gràcies als gols que anoten Fàbregas i Cindric. 17-16 a favor dels locals. Avantatge que es consolida gràcies a l’encert en atac d’uns locals que ara superen amb més comoditat la defensa hongaresa.

Entre Cindric i dos gols de Janc poden augmentar la renda fins als dos gols, 20-18. Renda que mantindrà Langaro. Gonzalo que ja havia aturat anteriorment un parell de set metres, li atura un a Gasper Marguc i això permet que el forat al marcador s’ampliï a favor dels locals després que anoti Cindric pel 22-19.

Momir Ilic, el tècnic dels hongaresos, conscient que la cosa no acaba de rutllar pels seus interessos, demana temps mort. Els blaugranes insistiran, un cop el matx es reprèn, amb la defensa 5-1 que tan bons resultats els està donant. Amb gols d’Aleix Gómez i Yussef Ben Ali, es manté el marge local, 24-21, abans que un parell de bones defenses dels locals permetin ampliar el marge fins els cinc gols després dels anotats per Mem i Aitor Ariño, 26-21. La situació per l’equip visitant és tan complicada que Ilic es veu amb la necessitat de jugar sense porter i amb 7 jugadors de pista per intentar que els locals canviïn la defensa 5-1 a la 6-0.

Intercanvi de gols que afavoreix als locals

El problema pels forasters és que ara l’atac local troba porteria amb facilitat i de tot plegat, l’únic que succeeix és que hi ha un estèril, sobretot pels homes d’Ilic, intercanvi de gols. Les dianes d’Ariño, Mem, Aleix Gòmez i altre cop Mem, mantenen els cinc amunt, 30-25, per uns locals que dominen amb suficiència la situació. De fet, no els importa que els visitants facin ara la defensa 5-1.

Per evitar sorpreses Carlos Ortega demana temps mort. Aleix Gómez anota el 31-25. N’Guessan manté els sis amunt, 32-26 quan el matx entra en els seus darrers cinc minuts de joc. En aquest tram, tot i els intentes desesperats dels forasters per reduir la renda local, no passarà gairebé res. Entre N’Guessan, Mem i Janc mantenen les coses, 35-29, responen a cadascun dels gols anotats pels homes d’Ilic.

Ja amb el temps esgotant-se, serà N’Guessan que falli una rematada que va fora, sense més transcendència pel resultat final. La victòria blaugrana deixa al Veszprem lluny de la segona posició el grup mentre que pels blaugranes la situació és molt més favorable per aconseguir-la quan queden només dos partits finalitzar la fase de grups.

@PBBMeritxell-FCBhandbol

Estadística