A la final!!

Al revés del què acostumen, els blaugranes han aconseguit el passi per la final de copa gràcies a un atac demolidor. Per segon partit consecutiu han superat els 100 punts i això és força significatiu. L’UCAM Múrcia, tal com es preveia ha plantat cara a base d’esforç defensiu i també de talent atacant, amb Thad McFadden i Isaiah Taylor com puntes de llança, obligant als homes de Saras Jasikevicius a demostrar que ells també poden anotar.

El duel de pistolers s’ha acabat decantant a favor del qui ha comès menys errors. De fet, els barcelonistes han dominat, això si, àmpliament, el primer i el darrer quart, on han estat especialment encertats. A aquesta darrera embranzida dels avui local, els murcians no han tingut resposta, i més després de la lesió patida per McFadden en el tram final del matx.

El Barça surt a tota màquina

Com hem dit, al començament les coses funcionaven força bé pels catalans. L’encert de Nikola Mirotic, tot i el rigorós marcatge al qual el sotmetia Sadiel Rojas, ben secundat per Nico Laprovittola amb un triple, un punt de tir lliure de Sertac Sanli i una esmaixada de Dante Exum, permetia als avui locals, dominar, de forma contundent, al marcador, 8-2.

Tot anava com oli en un llum per uns blaugranes molt inspirats, malgrat la certa duresa emprada per l’equip murcià. Les embranzides blaugranes no s’aturen, triple del de Morón, cistella i addicional de Sanli i els blaugranes dominant de 10, 16-6. Sito Alonso no troba la manera d’aturar el degoteig de punts dels rivals. I encara sort per ell que els seus també anoten, com James Webb qui converteix un triple pel 16-9.

Amb l’entrada de Brandon Davies en lloc del pivot turc, les coses continuen rutllant per un Barça esplèndid. Quatre punts del de Philadelphia fan arribar el marge català als onze punts, 20-9. Serà després d’un segon triple de Webb quan les coses es compliquen pel Múrcia que rep una pluja de triples. Primer de Kyle Kuric, posteriorment en dues jugades calcades, Rolands Smits, i per arrodonir la festa és Sergi Martínez sobre el temps de possessió qui converteix un altre triple que estira la renda blaugrana fins als setze punts, 32-16. Resultat amb el qual s’acaba el primer capítol del partit.

L’atac blaugrana es desfà a l’inici del quart

Tot aquest meravellós panorama canviarà a l’inici del segon quart. Els catalans comencen a trobar-se incòmodes a l’hora de tirar, molta part de culpa la té la millora defensiva murciana, i entre això i el fet que s’obliden del joc interior les coses es comencen a complicar. La renda catalana inicia una davallada que un triple d’Emanuele Cate deixa per sota dels 10 punts, 32-24. Han passat gairebé 3 minuts del quart i és quan els homes de Jasikevicius anoten per primer cop en aquest període. Ho fa Sanli, al qual per fi descobreixen en atac.

Una protesta generalitzada de la banqueta murciana és castigada amb falta tècnica, que Mirotic aprofita per tornar a superar els deu d’avantatge després d’anotar dos tirs lliures més, 37-26. Poc després és el torn de Saras de rebre una falta tècnica, que transforma McFadden. Taylor s’apunta a la festa amb cistella i addicional per rebaixar el marge blaugrana que queda en tan sols cinc punts, 37-32. Tot i una cistella al pal baix de Sanli, un nou triple de McFadden, rebaixarà encara més el marge català, 39-35, amb Jasikevicius sense trobar solucions al problema que ara pateixen els seus homes, desconeguts en atac, tous en defensa.

El Barça desperta a temps desprès de la remuntada murciana

Una cistella de Laprovittola és una benedicció, però el que no funciona és la defensa. El tècnic lituà ha de tallar el partit, però McFadden dinamita el partit amb un altre triple, 41-40. Els avui locals necessiten desesperadament retrobar la línia de producció i per això fa tornar a pista a Sergi Martínez i Mirotic. El de Rubí surt per intentar aturar a McFadden, mentre que Mirotic surt per obligar a tancar-se a la defensa murciana. Amb ell a la pista, els blaugranes recuperaran el tir exterior. D’entrada el de Podgorica transforma dos tirs lliures.

Però tot i l’esforç del de Rubí, McFadden continua fent de les seves amb un nou triple per empatar a 43. La resposta catalana arriba del tir exterior primer és el mateix Sergi Martínez qui transforma el seu segon triple de la nit, i a continuació és Laprovittola qui aprofita els espais creats per Mirotic, per anotar un altre triple, 49-43. Sito Alonso immediatament talla el joc. Després de dos punts murcians, el de Morón torna a encertar des de més enllà del 6,75 per augmentar la renda als set punts, 52-45. Un tir lliure de Calathes permet que la renda es redueixi abans que Mirotic la torni a ampliar. Renda que quedarà en sis punts quan acaba la primera meitat, 55-49.

El partit en un puny

Com havia passat a l’inici del segon període, el partit fa un gir inesperat al començament de la segona part. Dos triples consecutius de Taylor i McFadden empaten el matx a 55. Els blaugranes ho passen malament a l’hora d’elaborar el seu joc i ha de ser Calathes qui intenti un triple que transforma, però és un mal senyal. Davies anota dos tirs lliures, abans que un nou triple de Webb torni a empatar el marcador, 59-59.

Els problemes se li acumulen al Barça. Laprovittola només anota un tir lliure mentre que es fallen dos triples. Per sort, la defensa aguanta i els murcians no capgiren, de moment, el marcador. Amb el rebot defensiu sent un calvari una cistella de Calathes és com aigua de maig. Dante Exum, anota per mantenir els tres punts amunt. Marge que es tornarà a reduir després d’un tir lliure de Calathes, perquè els murcians aconseguiran un parcial 0-5 amb triple de Tomás Bellas, que per primer cop en el matx els posa per davant al lluminós, 65-66.

Saras ha de demanar un temps mort. Tot i la pausa, l’atac blaugrana no millora i el marge murcià segueix creixent, 65-70. Dos tirs lliures de Davies apaivaguen la situació abans de la tornada a pista de Mirotic. El de Podgorica es carrega l’equip a l’esquena anotant sis punts de forma consecutiva per tornar a posar als seus al comandament, 73-72, quan arriba el darrer quart.

El bitllet per a la final no s’escapa!

Un triple de Sanli obre el foc en el darrer capítol. Els avui locals fan augmentar la seva renda gràcies a dos tirs lliures que transforma Laprovittola, 78-73. Quan tot sembla anar bé pels blaugranes tornen a aparèixer els problemes en el rebot defensiu. Entre això i un triple de McFadden, el matx s’iguala a 78. La resposta blaugrana arriba gràcies a una cistella de Jokubaitis i a una altra de Kuric.

És el moment de dues jugades claus. McFadden falla un triple, mentre que qui no falla és el d’Indiana, 85-78 a manca de 6.34 per la fi. El tècnic dels murcians demana temps mort. Malgrat això millora el rebot defensiu culer i en atac Calathes reparteix assistències, ara regala una cistella a Kuric i també n’anota pel 89-80 a 5.22. L’UCAM perd pel que queda de partit a McFadden per una revinclada al turmell, fet que perjudica i força l’atac murcià. En canvi, pels blaugranes totes li ponen. Triple de Kuric, que afegeix al seu compte un tir lliure posterior, abans que arribi un nou triple de Calathes pel 96-80 a manca de 3.46.

Sito Alonso veient que les coses han empitjorat massa decideix posar a pista al veterà Kostas Vasileiadis. El problema pels murcians és que la defensa blaugrana ha millorat i força. Una esmaixada de Sanli i una cistella del seu substitut, Davies, fan arribar els 100 punts pels blaugranes, 100-84 a manca de 2.08. Queda 1.37 de partit i Sito Alonso demana un temps mort. Vasileiadis fallarà l’únic triple que intenta abans d’una falta antiesportiva de Bellas. Jokubaitis falla els dos tirs lliures, però qui no falla és Davies en un intent de triple, 103-88. Una darrera cistella murciana deixa el definitiu 103-90 que dona als blaugranes el bitllet per la final on es trobaran al R Madrid.

@PBBMeritxell

Estadística