A semis!!

El Barça s’ha classificat per les semifinals de copa superant clarament a un Manresa que fins ara havia guanyat als blaugranes els dos cops que s’havien enfrontat. Avui ha estat diferent. Els homes de Saras Jasikevicius, avisats del bon joc manresà s’han pres el partit de forma molt seriosa. A més a més han efectuat una demostració defensiva d’alt nivell fins al punt de bloquejar el joc rival. Si això li afegim un atac consistent, ja tenim la fórmula guanyadora d’un partit que s’havia iniciat amb un encertat Manresa fins que els blaugranes han dit prou.

Els blaugranes són capaços d’aturar la sagnia

El matx començava bé pels blaugranes que responien la primera cistella manresana amb dos triples, Sertac Sanli i Dante Exum. Però a partir d’aquí no trobarien la manera de superar l’entusiasme dels del Bages. De fet, els homes de Pedro Martínez aconseguirien un parcial 0-16 que els donava dotze punts de renda, 6-18. Els avui locals, no anotaven ni de tir lliure, amb Brandon Davies fallant els dos que provava.

Finalment, els barcelonistes reaccionaven, primer millorant en defensa i a continuació sent més efectius en atac. Una cistella amb addicional del pivot de Philadelphia acompanyat d’una nova cistella d’Exum, redueixen el marge rival, 11-18. Entre un tir lliure del mateix Davies i dos tirs lliures, fallant-ne un de Kyle Kuric es mantenien a vuit punts del rival, 14 -22. Desavantatge que és mantindrà després d’una cistella de Davies al pal baix.

Amb la millora defensiva es tanca bé el rebot defensiu i això permet que primer Sergi Martínez faci un espectacular alley-hoop a passi de Nick Calathes, seguida d’una nova cistella d’un insistent Davies, redueixin el marge del rival fins als quatre punts, 20-24, marge que es mantindrà al final del primer capítol després de cistella de Calathes, 22-26,

El Barça posa la directa

Superat el mal tràngol, el Barça no tardarà a donar-li la volta al marcador. Apareix Rolands Smits, cistella i triple per avançar als seus 27-26. Després de cistella rival, dues d’anotades per Nikola Mirotic al pal baix comencen a obrir forat al marcador, 31-28. Chima Moneke, una de les estrelles dels del Bages té l’oportunitat de tornar a empatar el matx, però falla l’addicional. Una cistella d’Exum obliga Pedro Martínez a demanar un temps mort.

El triple de Joe Thomasson empata a 33. Serà el cant del cigne pels del Nou Congost, perquè un parcial 7-0 amb triple i cistella de Rokas Jokubaitis, culminat amb cistella de Mirotic avança als blaugranes de set punts, 40-33. Avantatge que continuarà creixent tot i una cistella rival per les anotades per Nico Laprovittola i Exum, 44-35. Nou punts de renda que mantindrà el base de Morón des de la línia.

A 2.31 per la mitja part fa la seva entrada a pista l’Àlex Abrines, després de gairebé sis mesos de baixa. El mallorquí no tardarà a anotar un parell de tirs lliures pel 50-37. El Manresa encara té forces per reduir la renda blaugrana amb un parcial 0-5 tot i un temps mort demanat pel tècnic lituà. Davies des de la línia deixarà en 10 punts l’avantatge dels blaugranes quan s’arriba al descans.

Aclaparador tercer quart blaugrana


La posada en escena dels homes de Jasikevicius a l’inici del segon temps serà espectacular. Defensant prou bé i encertats en atac deixaran als manresans molt tocats. Dues cistelles de Mirotic, la segona un triple, una de Calathes i una esmaixada d’Exum culminant una contra obren un forat al marcador del qual els manresans no es recuperaran, 61-42. Els homes de en Saras no en tenen prou i continuen encertats. Triples de Laprovittola i Mirotic per fer arribar la renda als 23 punts, 67-44.

Pedro Martínez es queda sense solucions i tot i que prova de canviar el cinc a pista, no pot aturar la sagnia que provoca un Barça desbocat, Davies anota dos tirs lliures i cistella. En ple desgavell rival, un triple del de Morón fa arribar el marge als 29 punts, 75-46, Marge que es manté després de cistella de Nigel Hayes-Davis. Francisco té esma per anotar un triple, però la resposta blaugrana no es fa esperar, cistella de Sanli i triple de Kuric. Jokubaitis fallarà dos tirs lliures, però es rescabalarà anotant una cistella posterior pel 84-51. Dos tirs lliures del base lituà i una cistella de Hayes-Davis tanquen el tercer període amb el Barça dominant de 35 punts, 88-53.

Al darrer quart el Barça no afluixa en defensa


Amb el matx decidit, Jasikevicius fa el que toca que és repartir els minuts amb lògica. De fet, Abrines jugarà tot el darrer quart. Quan sembla que els blaugranes no posaran gaire interès, almenys en atac, és en defensa on l’equip no afluixa. Entre Kuric i Smits, aquest amb esmaixada, mantenen les coses, 92-57. Posteriorment, seran Jokubaitis i Sanli qui anotin per augmentar la renda fins als 36 punts, 96-60. Un nou triple de Francisco dona fe de vida de l’atac manresà, però els homes de en Saras continuen sense afluixar. Ara és Abrines qui anota cistella i addicional pel 99-65.

El matx ara mateix no té massa història i la poca que hi ha ve de la part blaugrana. Sergi Martínez fa que el marcador superi els 100 punts pel seu equip, amb Abrines anotant després de recuperar una pilota solta a la pintura manresana. Dos tirs lliures anotats per Smits, tenen com a resposta un triple de Dani Garcia abans que Abrines certifiqui la victòria blaugrana per 107-70. Cal dir que els homes de Jasikevicius s’han emportat, també, el darrer quart. El Barça s’enfrontarà al UCAM Múrcia per una plaça en la final de copa.

@PBBMeritxell

Estadística