Els blaugranes s’esperen als darrers minuts per enllestir la feina

El Barça ha aconseguit la quarta victòria en quatre partits, dos d’ACB i altres dos d’Eurolliga en vuit dies. Una veritable bogeria. Sigui com sigui els blaugranes, tot i que en molts moments del matx, feien la sensació de patir un comprensible esgotament, més mental que físic, han estat prou intensos per no perdre cap quart, i negociar els quaranta minuts de menys a més, per trobar el premi d’una clara victòria final, més contundent en el marcador que en el joc desenvolupat.

La consistència de Nikola Mirotic, dobles figures en punts i rebots, la direcció de Nick Calathes i la intensitat de Brandon Davies, juntament el domini del rebot defensiu, només han concedit quatre captures als gallecs en la pintura local, han acabat de decidir un matx que el conjunt dirigit per Moncho Fernández, havia fet aspre una bona part dels minuts, però la classe al cap i la fi sempre és determinant.

Frec a frec en el primer quart

Que el matx no seria còmode, s’evidenciava des del salt inicial. Álex Suárez, anotava un triple, els seus únics punts en el partit, per avançar als gallecs. Calathes buscava atacar el pal baix que era per on li donaven la volta al marcador entre Mirotic i Sertac Sanli. Amb el rebot defensiu sota control, les cistelles de Nico Laprovittola i de nou Sanli, fan arribar el marge català als tres punts, 8-5. L’alegria local duraria poc perquè Henry Ellenson transforma cistella i addicional per empatar el matx a 8.

Sanli cometia la seva segona falta que l’enviava a la banqueta. Aprofitant l’avinentesa, Moncho Fernández fa entrar a Laurynas Birutis, sobre el paper superior físicament al de Philadelphia. Però el pivot blaugrana pot treure un parell de faltes de les quals anota els quatre tirs lliures. Primer per donar dos punts de renda als locals i més tard per empatar a 12.

Quan les coses no funcionen en atac pels locals, una de les coses que busquen és el joc al pal baix de Mirotic, que fa el 14-12. Després de quatre punts seguits dels forasters, arriba el primer triple local, Nigel Hayes-Davis pel 17-16. Una cistella de Rokas Jokubaitis manté als locals al davant. Avantatge que es desfarà després d’una cistella de Birutis pel 19-19 amb el qual s’acaba el primer capítol.

Malgrat que els locals obren forat, els gallecs resisteixen

A l’inici del segon període, l’atac blaugrana continua sense funcionar prou bé. D’això treuen profit els gallecs que agafen un marge de quatre punts, 19-23, tot i que el rebot defensiu blaugrana funciona molt bé. Jokubaitis des de la línia i Calathes, al pal baix, poden empatar a 23. Empat que es manté després d’un tir lliure anotat pel de Casselberry. Tornen a dominar els locals, malgrat la cistella amb addicional que anota Birutis, gràcies a una cistella, dos tirs lliures i un triple de Mirotic, 31-27.

L’embranzida local té continuïtat amb un triple de Rolands Smits, que eleva el marge fins als set punts, 34-27. Però quan sembla que tot apunta a una fractura en el frec a frec, arriba un triple de Kassius Robertson amb falta acumulada que transforma Viny Okouo. El mateix Okouo anota per empatar el partit, ara a 34. Saras Jasikevicius demana temps mort a manca de 25 segons. La jugada es desenvolupa de forma perfecta i el triple a dos segons que anota Sergi Martínez deixa el 37-34 amb el qual s’arriba al descans.

Per fi, els locals poden obrir una escletxa al marcador

La segona meitat comença amb els locals endollats. En defensa no concedeixen tirs fàcils i en atac estan prou encertats per fer arribar la seva renda als vuit punts, després d’un parcial 7-2, amb cistelles de Hayes-Davis, Calathes i triple de Davies, 44-36. Els homes de Moncho Fernández no responen amb la contundència que el seu tècnic espera i el marge local continua ampliant-se. Dos tirs lliures de Davies i una cistella de Laprovittola deixen el marge català en deu punts, 48-38.

Aquest cop tampoc s’acaba de trencar el matx perquè els gallecs troben la manera de superar l’ara pansida defensa local. Un triple de Robertson culmina un parcial 2-9 que ajusta força el marcador, 50-47. Immediatament, demana temps mort el tècnic lituà. Un triple de Smits sembla la redempció blaugrana, però el següent triple és de Braydon Hobbs pels forasters que serveix per deixar, òbviament, les coses iguals. Dante Exum anota un parell de tirs lliures, mentre que Smits falla de forma consecutiva dos cops des de la línia. Un contraatac segellat per Mirotic tanca el tercer quart amb el Barça dominant de set punts, 57-50.

Els gallecs reaccionen fins que quatre triples dels locals desfan qualsevol resistència

L’Obradoiro continua batallant a l’inici dels darrers deu minuts de partit, anotant quatre punts seguits que tornen a ajustar el marcador. Exum mostra la seva determinació aconseguint una esmaixada de força mèrit que no impressiona als gallecs que poc després tornen a empatar el matx amb cert segell lituà. Cistella de Birutis i triple de Laurynas Beliauskas per l’empat a 59.

Estem en els darrers set minuts de partit i el més calent és a l’aigüera. Els blaugranes despertaran tot seguit. Una bombeta de Calathes seguida de dos tirs lliures anotats per Mirotic són el punt de partida. La cosa continua a tota màquina pels locals que anotaran fins a tres triples, Kyle Kuric, inèdit fins al moment, Calathes i altre cop el d’Indiana pel 72-61 a 4.14 per la fi.

En un tancar i obrir d’ulls, els gallecs han perdut el que tant els havia costat obtenir. Un quart triple, Mirotic, finalitza la feina, 75-63 a 3.19. Moncho Fernández demana un temps mort, però és més formal que altra cosa. La ferida continua creixent, ara des de la línia on Hayes-Davis transforma dos tirs lliures per donar tretze punts de renda. Una cistella de Laprovittola després de recuperació defensiva augmenta el marge fins als quinze punts, 78-63. A una cistella de Robertson li segueix un triple de Mirotic, 21 punts pel de Pogdorica. Ja en el tram final del matx, Thomas Scrubb anota abans que Exum tanqui el partit amb una darrera cistella pel definitiu 83-67.

@PBBMeritxell

Estadística