El Barça supera al tercer classificat de l ‘Asobal més clarament del que diu el marcador

Tornava l’handbol al Palau Blaugrana després de l’habitual pausa del mes de gener per les competicions internacionals i ho feia amb un partit dels grans. L’equip local rebia al tercer classificat de l’Asobal que sobre el paper hauria de posar en problemes a l’equip blaugrana. A l’hora de la veritat, això s’ha complert tot i que amb certa relativitat.

Perquè el cert és que l’equip de La Rioja, tot i estar en un frec a frec amb els locals sobretot en la primera meitat, amb l’ajustament defensiu que els homes de Carlos Ortega han fet l’inici dels segons trenta minuts ha estat suficient per obrir un forat al marcador, que ha arribat a ser de 10 gols. Això ha estat definitiu per decidir la victòria blaugrana. Ja en el tram final del matx, amb els locals relaxats, els homes de Miguel Ángel Velasco han pogut reduir el marge local per deixar-lo en quatre gols. Aquell que no hagi vist el matx, podria pensar que els visitants han tingut opcions de victòria. Fet que no ha estat així ni de bon tros.

Els locals comencen dominant

L’inici del partit, òbviament, ha estat igualat. Més per errades locals que per encert d’uns visitants que aprofitaven el fluix rendiment defensiu d’un equip local que semblava lluny de la seva millor versió. Els gols de Luka Cindric i Dika Mem eren igualats pels anotats per Tomás Pereira que des dels sis metres feia força mal a Leo Maciel. De fet, els forasters s’avançarien amb un gol d’Antonio Serradilla, aquest des dels nou metres, amb immediata resposta catalana de la mà d’Ali Zein i Aleix Gómez, aquest des dels set metres.

L’avantatge local augmentaria després d’un parell de bones accions defensives. Entre Aitor Ariño i de nou Mem, feien pujar el marge local fins als dos gols, 6-4. Marge que es mantindrà una estona perquè la defensa blaugrana pateix a l’hora de protegir a un Maciel que està tocant molt poques pilotes. Els gols de Zein, Ariño i Cindric obren una escletxa un pèl més profunda al lluminós, 9-5. Marge que es manté poc després quan anota altre cop Cindric pel 10-6.

Els visitants es refan

L’equip de La Rioja reacciona gràcies a Jorge Pérez, el porter titular que li atura un xut a Zein i això fa que dos gols anotats per Ángel Rivero retallin un altre cop el marge català. Renda que entre Ariño, Blaz Janc i Aleix Gómez estabilitzaran en els tres gols a menys de 10 minuts per la fi de la primera meitat, 14-11. Una embranzida forastera, amb gols de Leonardo Domenech i Mario Dorado ajusta força el marcador, 14-13, obligant a Carlos Ortega a aturar el matx. La cosa encara es complica més perquè mentre Aleix Gómez falla un set metres i també el tir posterior. Qui no falla des dels set metres és Mario Dorado per l’empat a 14.

Domen Makuc, que com és habitual està més encertat en el tir que en la direcció del joc, anota per tornar a avançar als locals. Hi haurà un intercanvi de gols. Un anotat per Cindric i una aturada de Maciel permet arribar altre cop als tres de marge pels locals després dels anotats per Youssef Ben Ali i Fàbregas, aquest culminant un contraatac pel 19-16. Amb l’ordre restablert, un parell de gols més anotats per Aleix Gómez, el segon des dels set metres, mantindran el marge aconseguit quan arriba el descans, 21-18.

Un espectacular inici de segona part dels locals, deixa el matx pràcticament decidit

El segon temps s’iniciarà amb canvi a les dues porteries. Per part catalana surt a pista Gonzalo Pérez de Vargas, mentre que a la visitant és Aliaksandr Makelau qui ocupa el lloc sota els pals. Aquest començament de segona part serà determinant. Els blaugranes milloren força el seu rendiment, tant en atac com sobretot al darrere i això fa que la ferida pels forasters al marcador sigui de consideració.

Amb Haniel Langaro, de punta de llança, curiosament no havia jugat gents en el primer temps, els locals es dediquen a dinamitar el matx. Dos gols del brasiler, més els tres anotats per Janc, Cindric i Ángel Fernández, inèdit també en el primer temps, fan que el marge blaugrana s’enfili fins als vuit gols, 26-18. Velasco, conscient del qual està passant, atura el partit per recompondre les coses al seu equip. Tot i un tercer gol de Langaro, les instruccions funcionen i l’equip de La Rioja retalla el marge fins al 27-20 perquè Gonzalo continua amb la persiana abaixada. Un parell d’aturades més del de Toledo fan que el marge local arribi als deu gols, 30-20, després dels anotats per Fàbregas, Mem i Fernández. Sens dubte són els millors minuts dels locals en el partit.

La manca d’intensitat local permet als forasters maquillar el resultat

Malauradament, no duraran gaire més, perquè després d’un gol de Fàbregas, els homes de Velasco aprofiten una bona colla d’atacs malbaratats pels locals per retallar el marge català fins als set gols, 31-24. Avantatge que torna a rebaixar-se després d’un parell més de gols del Logroño, 32-26. En el minut 19.16 ha de ser Carlos Ortega qui demani un temps mort. Les coses no milloren perquè en defensa no es treballa prou bé. Sort que en atac els locals estan prou resolutius per mantenir el domini a l’electrònic, 35-29 amb gols de Ben Alí i Makuc.

Que les coses no acaben de funcionar ho demostra el fet d’una certa relaxació amb baixada de tensió inclosa que fa que els atacs dels visitants no trobin massa resistència de la defensa catalana, mentre que en l’altra banda de la pista, els gols dels blaugranes han arribat en comptagotes. Anota Langaro, 37-31 quan queda poc menys de tres minuts de joc. Els homes d’Ortega no tornaran a anotar mentre que els visitants si que ho faran, tant des dels set metres, Dorado, com des de la primera línia, Ismael El Korchi, deixant el definitiu 37-33 amb el qual finalitza el matx.

@PBBMeritxell

Estadística