Victòria còmoda davant un fluix rival

Un Barça força consistent s’ha desfet amb comoditat d’un Panathinaikos en hores baixes. L’equip de Dimitris Priftis ha evidenciat el que s’ha pogut veure en tota la temporada, un equip sense massa ànima, sense un pla de joc coherent i sense capacitat de superar les adversitats. En aquest escenari, els blaugranes han fet els deures sense complexos controlant el rebot defensiu i sent eficients en atac. Complint amb els que s’esperava, d’ells, els jugadors locals han brillat, tot i que en alguns moments ho han fet fins al punt d’intentar coses que no tocaven. Però si un partit se’l podien prendre per gaudir del joc era el d’avui.

Els locals comencen bé, mentre els grecs aguanten gràcies a les esmaixades de Papagianis

Els locals s’avançaven gràcies a una cistella de Nikola Mirotic que responia des de l’exterior un triple d’Elefterios Bochoridis. Aquest triple marcaria el primer capítol, perquè semblava mostrar la manera de fer mal a la defensa blaugrana. Tot quedarà en un foc d’encenalls. Una recuperació de Nick Calathes en defensa li permet tornar a avançar als locals, abans que Daryl Macon Jr, avancés per segon i darrer cop als verds, avui de blanc, en el matx. Els locals exploten la superioritat física de Sertac Sanli a la pintura. Dues cistelles del turc posen al davant als locals. Alhora es controla el rebot defensiu.

Una cistella de Kyle Kuric amplia el marge fins als cinc punts, 10-5. Els visitants retallaran la renda local amb dues cistelles abans que Sanli esmaixi pel 12-9. Tres punts de renda que es mantenen gràcies a una cistella després de rebot ofensiu de Mirotic. Per part grega ja ha fet la seva aparició a pista, Georgios Papagiannis. Un pivot alt i poc comunicatiu, que inexplicablement ha començat el matx a la banqueta. Ell es dedicarà a matxucar l’anella local sense pietat. Un triple de Kuric talla la ratxa de Papagianis que apareixerà un altre cop per fer el 17-15 amb el qual s’arriba al final del primer acte.

Un excel·lent Nigel Hayes-Davis dinamita el matx

Prifits decideix innovar a l’inici del segon període, disposant que els seus homes defensin en zona, concretament una 2-3, que Dante Exum aprofita per clavar un triple lateral. El rebot defensiu blaugrana continua funcionant força bé mentre que la mobilitat de l’australià és un veritable problema pels grecs. Seus seran els següents sis punts locals, quatre des de la línia i una cistella, pel 26-17 tot i un temps mort demanat per Priftis. En defensa s’aconsegueix aïllar el perill que suposa Papaginais i això fa créixer el marge local gràcies a una esmaixada després de contraatac de Rolands Smits i a una cistella de Rokas Jokubaitis. El parcial blaugrana arriba al 13-2.

Ara mateix la defensa grega és un garbuix qui ni ells mateixos entenen, mentre els blaugranes fan el que volen. Un parell de mals atacs locals permeten que el seu marge es redueixi després de dues cistelles visitants. Nigel Hayes-Davis anota per iniciar un parcial pels locals que arribarà al 13-0. Aconseguiran fins a tres triples seguits, Calathes i per dos cops Hayes-Davis als que cal afegir un parell de tirs lliures del de Westerville pel 43-21 que pràcticament deixarà el matx decidit. Tot i això, els tirs lliures que proven tan Papagianis com Macon Jr serveixen per donar un petit respir als d’Àtenes. També des de la línia anota Hayes-Davis culminant el seu gran segon període, 12 punts pel d’Ohio, tancant la primera part amb el Barça dominant de 20 punts, 45-25.

Igualat tercer quart

A l’inici de la segona meitat, els locals continuaran el seu bon ritme anotador que els serveix per ampliar la renda malgrat que els forasters han tornat a la defensa individual. Brandon Davies al pal baix, Calathes i un triple de Mirotic estiren la renda blaugrana fins als 27 punts. 54-27 amb Priftis prenent-se amb molta filosofia i cap escarafall la desfeta que pateix el seu equip. Una cistella amb addicional d’Okaro White, és una minsa millora perquè Hayes-Davis continua entonat, en anotar després de rebot ofensiu pel 56-30.

Ara els locals baixen el pistó en atac i això ho aprofiten els grecs. Tornen a defensar en zona 2-3, per millorar la seva situació. Un parcial 2-6, obliga a Saras Jasikevicius a demanar temps mort, 58-38 al lluminós. Malgrat que arriba un triple d’Exum, bon partit del de Melbourne, la defensa blaugrana i el seu rebot defensiu se’n ressenten de la baixada de tensió. Un cop de palmell de Sanli i un tap d’Exum a Macon Jr tanquen el tercer capítol amb els locals dominant de 21 punts, 63-42.

Dante Exum tambè funciona com a base

Amb tot el peix venut, comença el darrer quart. A un tir lliure transformat per Eleftherios Mantzoukas, li segueix un triple de Nico Laprovittola qui per fi trenca la seva ratxa de desencert en el tir, que va començar en el matx davant el Bayern Munich i que havia durat fins aquest triple ja en el darrer període. El marge local creix després d’un contraatac de Jokubaitis, amb els grecs que només presenten algun perill quan apareix Papagianis, sense dubte el millor del seu equip.

Després d’una cistella, ara de dos, del base de Morón, Saras decideix fer experiments. Sembla un bon moment per fer-ho perquè queden poc més de vuit minuts de joc i dominen de 25 punts. El tècnic lituà asseu de cop i volta a Laprovittola i Jokubaitis. Com que Calathes ja fa una estona que està assegut i no té pinta de tornar a pista, qui ha de fer de base és Exum. Està clar que és una prova. I pel que s’ha vist, la prova ha funcionat prou bé.

Amb el matx decidit, James Nnaji posa dempeus un Palau entregat

Després d’un triple de Smits, 73-47, el tècnic lituà fa una volta més a la situació fent sortir al jove Nnaji qui ocupa el lloc de Sanli. Un minut 28 segons després de sortir a pista, el jove nigerià tindrà un duel a la pintura amb Papagianis, com hem dit abans el millor dels grecs. El joc de peus que fa Nnaji entusiasma a un Palau entregat que brama com si fos una cistella guanyadora quan la pilota entra a la cistella, perquè el duel amb Papagianis se l’emporta el jove blaugrana.

En el següent atac local, de nou l’afecció s’entusiasma, així com els companys de banqueta que salten tots a una, quan Nnaji culmina un alley-hoop dibuixat per Exum. Una cistella al pal baix de Sergi Martínez, fa arribar la renda local als 27 punts, 79-52. Jasikevicius, satisfet amb l’experiment, torna a l’ortodòxia posant altre cop a Jokubaitis de base a pista.

Els grecs aprofiten una petita davallada de tensió local per aconseguir rebaixar el desavantatge fins als 21 punts després d’un parcial 0-6. Un triple i una cistella del jove base lituà refan la situació. Sergi Martínez culmina un contraatac amb una espectacular esmaixada, tot just abans que una cistella de Macon Jr deixi el definitiu 86-60, amb el qual finalitza el partit, que ha estat tan tranquil que no ha tingut l’habitual falta tècnica assenyalada a Saras Jasikevicius. Sens dubte, la notícia del matx.

@PBBMeritxell

Estadística