Partit amb molts errors que s’emporta un Barça liderat per Kyle Kuric i Dante Exum

Partit estrany avui el disputat en el Palau Blaugrana. Tant un equip com l’altre han rivalitzat en errades, pèrdues de pilota i tirs mal dirigits fins a dir prou. És veritat que part de la culpa dels baixíssims percentatges d’encert la tenien les fortes defenses que han fet les dues esquadres i que han estat un malson pels respectius tiradors.

Només, en el tram final del matx, quan ja el cansament ha fet aparició l’encert de Kyle Kuric pels locals i de Vladimir Lucic pels teutons, han pogut anotar amb certa comoditat. Fins aleshores el matx ha estat d’aquells de mastegar molta sorra tot esperant que els blaugranes trobessin un desllorigador. Aquest ha estat un brillant Dante Exum qui ha liderat l’equip des del tram final del tercer quart. Seguint la seva estela, els locals han fet prou per endur-se’n una victòria que poc abans semblava difícil d’aconseguir. Ja des del salt inicial, el matx es presentava com difícil pels dos equips.

Les respectives defenses no permeten cap alegria

Cap de les dues defenses permetia tirs còmodes, fins al punt que la primera cistella arribava quan ja havien passat gairebé dos minuts de joc. El triple de Nikola Mirotic, ha estat, però, un miratge perquè els locals acumulaven més errades que punts. Això permetia que un triple de Leon Radosevic posés als visitants al davant, 3-5.

Els homes de Saras Jasikevicius no podien desempallegar-se de l’enganxosa defensa alemanya que feia de l’atac blaugrana un despropòsit. Els locals sotmetien a la mateixa medicina als atacs del rival i el marcador se’n ressentia. Una assistència de Nick Calathes permet al de Pogdorica empatar a 5 quan mancaven tan sols 3.09 per la fi del primer capítol. Dos tirs lliures de Brandon Davies avancen als culers, tot i que els visitants li donen la volta al marcador abans que Kuric anotés l’empat a 9 a 20 segons per la fi del quart. L’increïble marcador no es mou en el poc que queda deixant un 9-9 per la història de l’Eurolliga.

Frec a frec en un segon quart amb més punts

Els que primer desperten són els visitants. Qui anota de bon principi és un vell conegut, Deshaun Thomas, i més tard Andreas Obst, transformant un triple cadascú que posen en avantatge als teutons, 9-15. Jasikevicius es veu obligat a tallar el matx per recompondre el seu equip. La resposta dels catalans arriba de les mans de Kuric, qui anotarà un parell de triples per restablir l’empat, 15-15. Ara qui demana temps mort és Andrea Trinchieri.

El rebot defensiu dels locals continua funcionant bé i això serveix per mantenir les coses en un frec a frec. Anota Rolands Smits avançant els locals, i poc després ho fa Sertac Sanli, al pal baix, per empatar altre cop, ara a 19. Smits anotarà tant de tir lliure com una nova cistella també al pal baix per deixar als locals manant de dos, 23-21. Després de quatre punts seguits dels homes de Trincheri, un triple de Calathes torna a capgirar el lluminós, 26-25. I el mateix passa quan Mirotic anota, 28-27. Una cistella final de Zan Mark Sisko deixarà l’escarransit 28-29 amb el qual s’arriba a la mitja part.

L’atac blaugrana amb problemes

L’inici de la segona meitat és una còpia calcada del començament del partit. Fortes defenses i errades per les dues bandes. Fins i tot des del tir lliure, com li passa a Davies que no transforma cap dels dos tirs lliures que prova. El rebot defensiu local, molt treballat, continua impedint segones opcions al rival, i això sempre és una bona notícia.

Continuant la sèrie de despropòsits, el de Phladelphia falla de forma increïble una esmaixada que semblaven dos punts segurs pels locals. Per sort, en defensa les coses es continuen fent bé i no es permet cap punt de moment als visitants. Finalment, anota Kuric, primer des de la línia i després transformant un triple, 33-29. Quatre punts que de moment són el màxim avantatge del matx pels locals. Trinchieri no vol mantenir l’statu quo i demana un temps mort.

Dante Exum pren, en el tram final del període, les regnes de l’equip

A partir d’aquí, l’encert blaugrana cau en picat, Calathes fallarà també dos tirs lliures, mentre que ara els alemanys trenquen amb certa facilitat la fins al moment ordenada defensa catalana. Thomas fallarà un addicional, per tancar un parcial 0-8 que els dona el comandament a l’electrònic, 33-37. Malgrat la caiguda del rebot defensiu local, l’equip reacciona gràcies a la determinació de Rokas Jokubaitis, igualant el parcial dels rivals, 8-0 després de cistella del jove lituà, ell mateix transforma un de dos tirs lliures, amb Davies també fallant un tir lliure, i amb Exum donant l’energia que necessita l’equip.

El de Westervile anotarà dos tirs lliures i una cistella pel 41-37, que tornen els quatre punts d’avantatge pels homes de Jasikevicius. Una nova cistella d’Exum, imparable ara per la defensa teutònica serveix per mantenir els quatre punts de renda. Sisko redueix el marge català, però gairebé sobre la botzina serà Jokubaitis qui anotant dos tirs lliures faci arribar als blaugranes dominant de quatre punts a manca del darrer període, 45-41.

Els triples dels germànics posen en perill la victòria blaugrana, però els locals reaccionen a temps

Tot i que el darrer període comença força bé pels locals, una assistència d’Exum permet a Davies anotar el 47-41, sis punts que són el màxim avantatge local en el partit, fins al moment, l’alegria dura poc. Lucic torna a trobar l’encert amb un triple i tres tirs lliures posteriors que empaten el matx a 47. Els locals no tenen continuïtat en atac i això fa que un triple de Corey Walden, avanci de nou als teutons, 47-50.

El tècnic lituà es veu obligat a tallar el matx. Calathes anota i el mateix fa al pal baix Mirotic, 51-52. De nou apareix Lucic amb un triple que respon el de Casselberry amb cistella i addicional per mantenir el marcador ajustat, 54-55. Lucic transforma el seu tercer triple del quart per donar als seus quatre punts de renda, 54-58 a 5.41 per la fi. Anota Kuric abans que Lucic falli un triple que permet a Mirotic, de nou al pal baix, reduir la renda germana a un sol punt, 60-61.

De nou la màgia del blaugrana fa la seva feina

Amb el Palau convocant una nit més la seva màgia, Trinchieri demana temps mort fent asseure a Lucic. El serbi s’estarà assegut un minut. Quan el matx es reprèn Kuric torna a anotar de tres per capgirar de forma definitiva el marcador, 63-61. Ja amb Lucic de nou a pista, la defensa blaugrana no permet res als rivals abans que Davies transformi cistella i addicional pel 66-61. Després d’una pilota perduda per Calathes, arribarà un nou triple local Exum que desferma l’eufòria d’un Palau entregat des de fa estona, 69-63 a 1.21 per la fi. Lucic torna a fallar un triple, mentre que qui no falla és Mirotic al pal baix, 71-63 a 50 segons.

Després de temps mort alemany, Ognjen Jaramaz transforma un triple a manca de 41 segons per la fi, 71-66. Incomprensiblement, la defensa alemanya pressiona, però no fa cap falta i això permet que Exum consumeixi bona part dels temps que queda. A 15 segons Davies prova un triple que va al ferro, el rebot ofensiu se l’emporta Calathes qui acaba de consumir els 13 segons que resten sense rebre tampoc falta d’uns alemanys que finalment s’han donat per vençuts.

@PBBMeritxell

Estadística