L’atac blaugrana supera clarament la defensa verd-i-negra

Un atac demolidorament sostingut dels blaugranes sotmet a un bon Joventut. Els badalonins que arribaven al Palau Blaugrana com l’equip emergent de la competició, tercer classificat a l’ACB, cap de sèrie a la copa, al cap i la fi no ha pogut superar a un Barça molt encertat en atac, sobretot des de la línia de tres, 15 de 27 amb un estratosfèric 56% d’encert.

Tant Nico Laprovittola, Nikola Mirotic, com Brandon Davies, ben acompanyats per Kyle Kuric i Rokas Jokubaitis, han posat el llistó tan alt que els forasters no han tingut més remei que acceptar la desfeta de forma inapel·lable.

Bon inici d’un Barça força intens

Ja des de l’inici del matx s’ha vist que les coses serien complicades pels verds-i-negres. Mirotic anotava tres dels seus quatre primers triples intentats per donar un clar avantatge als locals, 9-2. Els homes de Carles Duran responien com podien, però tot i dos tirs lliures fallats per James Nnaji, el jove nigerià que suplia la baixa de Sertac Sanli, una primera cistella de Laprovittola, un triple posterior de Jokubaitis i dos tirs lliures transformats per Dante Exum, feien arribar la renda local als 10 punts, 16-6.

El marge continuaria creixent perquè Exum demostrava que també sap anotar de tres. Una nova cistella de Jokubaitis enfilava el marcador fins al 21-8 a manca de 2.19 per la fi del quart. El matx estava sent una festa pels locals, però els forasters no volien ser tan sols uns convidats de pedra. Un triple de Brandon Paul dona fe de vida del tir exterior visitant. Un tir lliure transformat per Jokubaitis i dos de Kuric deixen el 24-13 quan el primer capítol arriba al seu final.

En el segon quart, les coses canvien

El segon acte serà un pèl diferent. Amb la defensa forastera treballant millor, ara els locals tenen problemes per anotar. En el joc interior Davies ho passa malament davant Simon Birgander qui treu profit de la seva major envergadura. Els problemes en atac dels locals permeten un parcial 0-5 que talla el pivot de Philadelphia des de la línia, 28-18. El que funciona força bé és el rebot defensiu dels culers.

Un primer triple de Laprovittola eleva el marge per sobre els deu punts, 31-20, abans que un parcial 0-4 obligui el tècnic blaugrana a demanar un temps mort. Una cistella al pal baix de Nnaji, seguida d’una nova cistella de Mirotic refan les coses, però un triple de Derek Willis ajusta molt el marcador, 35-31. Al rescat apareix Laprovittola amb el seu segon triple del partit, abans que anoti una bombeta Nick Calathes i que una cistella final d’Ante Tomic deixi el 40-35 amb el qual s’arriba al descans.

L’ofensiva culer desfà la resistència rival

La segona part comença amb les dues defenses patint força. La que pateix més és la badalonina, perquè els locals tornen a estar encertats. Un triple fallat per Exum és corregit amb un cop de palmell per Mirotic. Tres tirs lliures de Vladimir Brodziansky retallen un pèl la renda blaugrana, tant se val perquè és una qüestió momentània, ja que després d’una cistella del mag de Morón, arriben cinc punts, amb triple inclòs, de Calathes que disparen altre cop el marge local, 49-40. Aquest marge de nou punts es mantindrà gràcies a dos tirs lliures i una cistella que anota Davies, 53-44. Una cistella de Tomic seguida d’un tir lliure de Ferran Bassas per la inevitable falta tècnica assenyalada a Saras Jasikevicius, retallen el marge culer fins als sis punts, 53-47.

La situació es restableix gràcies a un triple de Nigel Hayes-Davis que avui juga més de quatre que de tres. Els blaugranes que ara estan molt més intensos que els rivals tornen a ampliar la renda gràcies a una nova cistella de l’ex del Zalgiris, 58-47. Amb la defensa blaugrana treballant força bé, dos tirs lliures de Kuric augmenten encara més el marge local. Marge que mantindrà en els tretze punts, Hayes-Davis des de la línia, 62-49. El de Westerville falla dos tirs lliures abans que Bassas transformi un triple per baixar dels 10 punts per sota, 62-54. L’avantatge local torna a créixer, ara des de la línia, gràcies als dos tirs que anoten tan Jokubaitis com Hayes-Davis qui sembla haver recuperat la punteria. Una cistella final de Gerard Vives, mal defensada pels locals, tanca el tercer capítol amb els homes de Jasikevicius dominant de 10, 66-56.

En el millor moment de l’equip visitant, els blaugranes es refan amb una pluja de triples

Les bones sensacions que fins al moment ha transmès l’equip local s’esvairan a l’inici del darrer capítol. El joc blaugrana s’ensopeix una mica i ni tan sols un triple de Smits el fa reaccionar. En canvi, una cistella des de més enllà del 6,75 de Vives deixa el marge blaugrana en sis punts. Veient que les coses no estan anant bé, en Saras tira pel dret. En dues tongades canvia el cinc que hi ha pista i a més a més demana un temps mort. Una cistella amb addicional de Davies comença a refer les coses, 72-65.

El base de Morón transforma dos tirs lliures que serveixen per mantenir els set punts de renda, 74-67. Fa el mateix Mirotic amb una cistella abans que arribi una d’en Davies que en primera instància és donada de tres, però que els àrbitres convertiran en cistella de dos després de revisar-la. A continuació, l’atac local continua desbocat. Anota Calathes, al que seguiran dos triples de Kuric i un de Laprovittola que disparen la renda local, 89-73.

El Blaugrana dempeus gaudeix amb l’equip mentre que Duran no té més remei que tallar el matx. Un nou triple de l’argentí continua augmentant la renda fins als divuit punts. Vives amb dues jugades de tres punts, primer cistella amb addicional i després un triple, la pot retallar, així i tot, la resposta arriba de les mans del base de Morón que posa la rúbrica al seu gran partit en transformar un triple, el cinquè de set intents, pel 95-80 a manca de 1.27 per la fi. Smits i Jokubaitis, aquest des de la línia, deixen el definitiu 99-84 amb el qual finalitza el matx.

@PBBMeritxell

Estadística