La defensa blaugrana i Sergi Fernández han estat claus en la victòria local

Després d’un grandiós partit de la defensa blaugrana liderada per un imperial Sergi Fernández, el poder devastador de l’atac local ha acabat la feina emportant-se la victòria en el clàssic de l’hoquei català. Tant Jordi Garcia com Edu Castro, els tècnics dels respectius equips, han plantejat un partit obert i amb ganes de gresca des de la sacada inicial.

Els dos equips han jugat buscant sense embuts la porteria rival i com passa en aquest tipus de matx, la victòria s’ha decantat cap a l’equip que arribava en millor estat de forma. I aquest ha estat un Barça, que com hem dit, ha fet una defensa de les transicions modèlica i en atac, ha estat a un nivell, com en els darrers partits, demolidor.

El domini al joc és altern, fins que els locals desfan la defensa reusenca

El matx començava amb el Reus buscant les pessigolles a Sergi Fernández, però el de Calvià respondria com en ell és habitual. Els locals trobaven la manera de contrarestar la sortida forastera amb una arribada de Joao Rodrigues, qui en la seva primera rematada trobava el pal esquerre. Els reusencs no es rendien i continuaven pressionant, tot i les seves arribades, la defensa blaugrana aguantava bé l’escomesa visitant i quan no arribaven era Sergi Fernández qui resolia.

De mica en mica, els locals han controlat el joc i fruit de la pressió arribava una targeta blava assenyalada a David Gelmà, que òbviament protestava com també ho feia la seva banqueta. L’encarregat de fer el llançament directe ha estat Pau Bargalló qui de forma magistral superava a Martí Zapater. Era el minut 10.40 quan el marcador s’inaugurava. Immediatament, Jordi Garcia demana un temps mort. Després de l’aturada, arribava una rematada perillosa d’Ignacio Alabart que anava al pal esquerre. El domini era, tot i el temps mort, d’uns blaugranes que estaven intensos i pràcticament no deixaven travessar la línia de mitja pista a un Reus que ho estava passant força malament.

I arriba el segon gol

Després d’una nova ocasió d’Alabart qui davant Zapater no el supera per ben poc, arribava el segon gol culer. Una transició blaugrana acaba amb la bola controlada per Nil Roca, qui puja pel centre de la pista sol. Fent una trajectòria cap a la seva dreta, es queda encara més sol, veient que davant d’ell hi ha un espai que no ocupa cap jugador roig-i-negre, el d’Arenys ho aprofita per fer una rematada creuada que sorprèn Zapater. És el minut 14.25 quan puja el 2-0 al lluminós.

Els forasters es troben de cop i volta per sota al marcador. Aquest gol els ha deixat força trasbalsats. Tant que després d’un parell més d’arribades locals, serà Alabart qui faci el tercer. La jugada comença amb un Barça dominant la bola fins que arriba al d’A Coruña col·locat en l’angle superior dret de l’àrea forastera. Els defensors visitants el deixen sol fins al punt que el gallec fa una cursa perpendicular a la línia de gol, fins que amb una finta es desfà de Zapater que queda vençut a terra. Ja només és qüestió de fer passar la bola per l’espai que hi ha entre la guarda i el pal. És el 3-0 que puja a l’electrònic en el minut 17.45.

Després del 3-0, els forasters revifen

Tot just després d’aquest tercer gol, es produeix el primer temps mort demanat per Edu Castro. El matx canvia poc, però ho fa. Ara els reusencs que han aprofitat la pausa per rearmar-se moralment, tenen una clara oportunitat de Sergi Aragonès que Sergi Fernández salva in extremis. A aquesta clara oportunitat visitant la segueixen un parell de molt clares per part blaugrana, però Matías Pascual no pot en dues ocasions superar al porter visitant.

A 1.19 per la fi del primer temps, Edu Castro demana de forma inexplicable un segon temps mort, que dona la sensació no ser necessari, ni per com van les coses ni pel poc temps que queda per arribar al descans. Qui aprofita millor l’aturada és l’equip visitant, fins al punt que a 55 segons pel descans, una jugada per la banda dreta del Reus acaba amb un xut escarransit d’Aragonès que entre Sergi Fernández i Joao Rodrigues no poden treure l’esfèrica de damunt la línia, la bola acaba traspassant la línia de gol pel 3-1 en el minut 24.05. A més del desencís del gol, quaranta segons més tard, una clara falta d’Helder Nunes a Raúl Marín és castigada amb targeta blava. El xut és executat pel mateix Marín qui no pot superar a Sergi Fernández, acabant-se a continuació la primera part.

Els visitants surten per l’empat a l’inici de la segona meitat

La segona meitat comença amb un jugador menys a pista per part blaugrana. Això provoca que els reusencs aprofitin el jugador de més per tancar als locals en la seva àrea, tot i això, Matías Pascual disposa d’una clara oportunitat que Zapater resol. Els visitants intenten com sigui treure profit del seu avantatge a pista, malgrat això els locals resisteixen. Fins que quan està a punt d’esgotar-se els dos minuts de penalització, Marín fa una rematada des de fora l’àrea i des de la dreta del seu atac que supera a Sergi Fernández per la seva dreta. És el minut 26.34 quan el marcador s’ajusta, 3-2.

A partir de la recuperació dels quatre jugadors de pista per part blaugrana, la situació canvia. Els locals tornen a sortir amb perill del seu cau, però el joc s’embolica força. A la pista hi ha un cert descontrol amb pèrdues de pilota per part dels dos equips, amb el comptador de faltes desfermat, 9 pels de casa, només 2 pels forasters.

Sergi Fernández un mur a la porteria blaugrana

Després d’una nova clara oportunitat forastera que Sergi Fernández atura, es produeix un clar penal de Marín sobre Nunes. El de Barcelos és l’encarregat d’executar-lo amb aturada de Zapater. La frustració que sent el portuguès el fa cometre, pràcticament, a continuació una clara falta que és la seva segona targeta blava. Ara és Marín qui l’executa. Magistralment, Sergi Fernández atura el llançament.

Els blaugranes resistiran la nova escomesa forastera, no sense patir. Aquest cop no encaixen cap gol. Els reusencs no anoten ni quan Marc Julià llança la falta directa per la desena falta local perquè Sergi Fernández fa de Sergi Fernández. El domini del joc és altern amb els visitants intentant com sigui empatar el matx. Se succeeixen un intercanvi de rematades que els dos porters salven amb prou solvència. Del joc obert, qui de mica en mica torna a portar el pes del matx és l’equip local gràcies a un Sergi Panadero marcant com només ell sap fer-ho, el ritme de joc.

Després de resistir les embranzides dels rivals, l’atac blaugrana decideix

Amb els blaugranes controlant el joc, les urgències inciten a Jordi Garcia a demanar un temps mort. Un parell de minuts més tard, Edu Castro fa tornar a pista a Pau Bargalló. El de Sant Sadurní serà la clau de volta. Després del que sembla una bola perduda per l’atac blaugrana, Bargalló la recupera en banda dreta fora de l’àrea, torna a entrar dins l’àrea de càstig amb bola controlada i la seva rematada a mitja volta, supera inapel•lablement a Zapater. És el minut 43.27 quan el 4-2 puja al marcador.

Aquest quart gol fa molt de mal a un Reus que estava posant tota la carn a la graella per aconseguir l’empat. En canvi, el que està passant és que els locals han assolit definitivament el control del joc. A 3.56 per la fi, un nou temps mort del Reus vol tallar la precipitació dels seus homes, però el joc no canvia i això afavoreix als locals. Una bola recuperada en defensa per Alabart, és l’inici d’una obra d’art. El blaugrana fa una conducció que no pot aturar cap jugador rival fins que el d’A Coruña arriba davant el porter al qual supera amb comoditat per sota. És el minut 47.21 quan el 5-2 puja al lluminós.

Després del gol, els reusencs deixen de jugar en equip fent la guerra cadascú pel seu compte i això només pot acabar d’una manera. Un atac sense solta ni volta del Reus és tallat per Matías Pascual qui fa un passi endavant a Sergi Panadero que es troba tot sol davant Zapater. Després de controlar la bola, fa un parell de passes i quan té a Zapater venut, el supera amb un xut suau. Ës el definitiu 6-2 que reafirma al Barça com a líder destacat de l’OK lliga.

@PBBMeritxell