Victòria còmoda d’un Barça força superior

El Barça ha aconseguit una merescuda i convincent victòria davant un Asvel que tot i la seva evident superioritat a la pintura en cap moment ha posat en perill el triomf blaugrana. De fet, ja des del primer atac, els locals s’avançaven al marcador i no han deixat de manar al lluminós en els quaranta minuts de joc.

Un parcial 10-2 obre el camí de la victòria

Efectivament, ha estat un triple de Nikola Mirotic el que obria les hostilitats i a partir d’aquí tot ha anat sobre rodes per un Barça molt superior. Responia James Gist, membre de la santíssima trinitat del joc interior francès, que formen amb Kostas Antetokounmpo i Youssoupha Fall, qui de moment estava a la banqueta. Una nova cistella de Mirotic amb assistència marca de la casa de Nick Calathes, seguida d’un triple de Nico Laprovittola i contraatac després de recuperació en primera línia defensiva del de Morón, conformaven un parcial 7-0 pels locals. TJ Parker, es veu obligat a demanar un temps mort per aturar la sagnia, 10-2.

Amb els blaugranes preocupats de defensar força bé el tir exterior francès, l’única escletxa per on podien fer mal en atac els forasters era dins la pintura. Antetokounmpo li estava guanyant la partida primer a James Nnaji, tot i la bona feina en el rebot defensiu del jove nigerià, i més tard a Brandon Davies que apareixia a pista per la segona falta de Nnaji. Però tot i els evidents problemes en el joc interior, els locals s’espavilaven prou per dominar el seu rebot defensiu.

Malgrat la millora en atac dels francesos, entre un triple de Laprovittola, dos tirs lliures anotats per Mirotic i una cistella costa a costa de Davies es manté l’avantatge local en vuit punts, 17-9. Marge que es conservaria després de cistella de Rokas Jokubaitis i dos tirs lliures més del pivot de Philadelphia, després d’una falta antiesportiva de Fall, 21-13. Un triple de Cory Higgins i una nova cistella de Jokubaitis eleven la renda blaugrana als 13 punts, 26-13. Manquen 1.29 per la fi el primer capítol. L’envergadura de Fall no fa gaire mal gràcies al dinamisme que mostra un Barça que té la moral molt reforçada. Els rivals retallen l’avantatge que es quedarà en onze punts, quan s’acaba el quart, 28-17.

Els blaugranes no afluixen

Les coses no milloren pels francesos a l’inici del segon període. Entre Nigel Hayes-Davis i un contraatac de Jokubaitis fan tornar els tretze de marge, 32-19, obligant Parker a tallar el joc. Tot i l’aturada els locals continuen ampliant el seu avantatge. Hayes-Davis des de la línia i Dante Exum, tot i fallar l’addicional, el deixen en disset punts, 36-19. El matx que està sent còmode pels locals, no varia malgrat que els locals fallen un parell de triples que permeten als forasters retallar una mica el desavantatge.

Torna a aparèixer Mirotic anotant a passi de Calathes, abans que un triple, el primer dels visitants, Elie Okobo, deixi el marge local en tretze punts, 38-25. Saras Jasikevicius, demana temps mort per refer les coses. Si bé el rebot defensiu continua sota control, el marge es reduirà un pèl. Després de cistella de Calathes, altre cop Okobo transforma un triple, 40-28. Mirotic anota dos tirs lliures i Kyle Kuric un triple per deixar el 45-30 amb què acaba el primer temps. En els darrers 42 segons del primer temps cap dels dos equips tornarà a anotar.

Laprovittola desfà la poca resistència francesa

Un tir lliure fallat per Gist, permet que una cistella de Kuric amplií la renda local. Marge que augmentarà després de cistella de Calathes i triple de Mirotic, 52-35. Ara mateix els homes de Parker no oposen gaire resistència en defensa i això permet que els locals anotin de forma continuada. Davies al pal baix i Mirotic després de rebot ofensiu fan arribar la renda als dinou punts, 56-37.

Amb els francesos incapaços de contrarestar el joc local, Laprovittola demana la seva quota de protagonisme. Seus seran els següents dotze punts blaugranes. Sense que cap jugador francès trobi la manera de desactivar-lo, el de Morón fa el que vol. Primer dues cistelles, seguides de dos triples per acabar la seqüència amb cistella després de contraatac. 68-45 a manca de 45 segons per la fi del tercer acte. Una cistella amb addicional transformats per Dylan Osetkowski i una altra d’Okobo redueixen un pèl la ferida d’un partit que sembla decidit. 68-50 a manca dels darrers deu minuts de joc.

Després d’arribar al màxim avantatge, els blaugranes es relaxen en els darrers 5 minuts de partit

Amb la victòria gairebé assegurada, Jasikevicius decideix amb bon criteri reduir desgast. Els locals intercanvien cistelles amb els forasters sense necessitat d’esforçar-se massa en atac per la manca de tensió defensiva que mostren els homes de Parker. Un parell de cistelles de Davies i una de Rolands Smits després d’un impressionant rebot ofensiu, fan arribar el marge als 20 punts, 74-57. Un nou triple d’Okobo, el darrer dels francesos avui, dona fe de vida de l’atac visitant. Però els serveix de poc perquè un tir lliure anotat per Davies, precedeix a una fase amb protagonisme de l’australià Exum qui amb cistella, triple i dos tirs lliures, fa arribar l’avantatge local al seu màxim avui, 25 punts, 84-59.

Queden 5.35 per la fi i el matx, ara si, està decidit. A partir d’aquí, els locals es dedicaran a anar fent sense desgastar-se gaire, ni en atac ni en defensa. Els forasters, sobretot gràcies a Fall, qui s’aprofita de la manca de tensió en la defensa blaugrana, reduiran el marge rival fins a deixar-lo en els tretze punts finals. Els homes de Jasikevicius no anotaran cap punt més, ni de tir lliure perquè Nnaji falla els dos que prova. El matx acaba amb una esmaixada de Fall pel 84-71 culminant un parcial final dels francesos de 0-12.

@PBBMeritxell

Estadística