Aquest cop no hi ha remuntada

Un Barça intermitent no ha estat capaç de guanyar en la seva vista al Basket Hall de Kazan. Només en comptades ocasions, l’atac blaugrana ha superat a una brillant defensa russa, liderada per un John Brown àvid en la recuperació de possessions. Tot i la tornada de Nick Calathes a les pistes, als homes de Saras Jasikevicius els ha mancat la suficient continuïtat en atac per evitar llacunes anotadores que al cap i la fi els han provocat la cinquena desfeta de la temporada a Europa.

Els blaugranes es refan tot i un mal inici de partit

L’inici del matx ha estat premonitori. Tan sols un triple, Nico Laprovittola, en els cinc primers minuts de joc. Per sort, els locals tampoc estaven massa encertats, llevat de John Brown qui anotava 5 dels primers 7 punts del seu equip. Tres tirs lliures anotats per Nigel Hayes-Davis, 7-6, servien per dissimular el galdós paper que estaven fent els visitants en atac. Continuaven acumulant-se les pèrdues de pilota, però al marcador no es notava gaire, 9-8 després d’un petit ball de Brandon Davies a la pintura russa.

A part de les pèrdues, hi havia un altre departament amb números vermells, el rebot defensiu que com que no es controla permet segones oportunitats als locals. I d’això se n’aprofiten per marxar fins al 13-8. En atac desperta Cory Higgins, qui avui ha jugat a bon nivell, acompanyant-lo apareix Rokas Jokubaitis per mantenir les coses més o menys sota control,15-12. Una bona acció defensiva de Davies li permet finalitzar una contra amb una esmaixada pel 15-14. John Brown tanca el primer capítol anotant dos de tres tirs lliures pel 17-14.

Un gran inici de segon quart permet al Barça arribar a la mitja part manant al marcador

Els visitants que havien millorat el seu rendiment en el tram final del primer quart, continuen jugant a bon nivell a l’inici del segon període. Dos triples d’Higgins i dues cistelles de Rolands Smits, la segona una espectacular esmaixada després de rebot ofensiu a triple fallat per Higgins, obliga a Velimir Perasovic a tallar el matx perquè els blaugranes gràcies al 0-10 aconseguit, dominen de set punts, 17-24. Tot i l’aturada, els visitants mantindran l’avantatge obtingut gràcies a cistelles de Davies, de nou ballant a la pintura i el mateix Smits, 21-28.

Quan Mario Hezonja, anota cistella i addicional, la resposta blaugrana és un triple de Laproviitola pel 24-31. A partir d’aquí, l’encert blaugrana en atac caurà en picat, i això permet que els locals retallin el marge, tot i un temps mort demanat pel tècnic lituà. El parcial local, 6-0 de moment, el talla Sertac Sanli amb un tir des de cinc metres, però, tot i això, l’atac foraster torna a ser molt espès. Com que els pivots blaugranes tenen problemes de faltes, apareix a pista el jove nigerià James Nnaji. Seus seran els dos següents punts dels forasters gràcies a un alley-hoop que dibuixa Laprovittola. S’arriba al final del primer temps amb el Barça dominant de quatre punts, 31-35.

Els locals, gràcies a una bona defensa, li donen la volta al partit

A l’inici de la segona meitat, les coses semblen funcionar bé pels visitants. Una esmaixada de Davies, dos tirs lliures d’Higgins i una cistella de Laprovittola, serveixen per ampliar lleugerament la renda catalana, 35-41. Tot sembla anar bé, fins que tot canvia en un tres i no res. Tornen les pèrdues de pilota, els atacs sense idees i la davallada en el rebot defensiu. Ara costa deu i ajuda superar l’entramat defensiu dissenyat per Perasovic i l’equip blaugrana cau en un pou sense llum. Un triple d’Hezonja fa arribar el marge local als sis punts, 47-41.

El parcial que han aconseguit els russos, 12-0, obliga a Jasikevicius a demanar temps mort. Quan el joc es reprèn, arriba un triple de Kyle Kuric que dona esperances als blaugranes, 47-44. Millora el rebot defensiu i això es tradueix en una nova cistella del d’Indiana a 1.23 per la fi del quart. Ara qui ha de demanar temps mort és Perasovic. Una cistella d’Higgins manté el punt de desavantatge abans que un triple d’Andrey Vorontsevich faci arribar la renda russa als quatre punts, 52-48. Renda que augmentarà perquè Smits falla un triple i Hezonja anota pel 54-48 quan el partit arriba al seu darrer quart.

Tot i intentar-ho, els visitants no poden recuperar el terreny perdut

 

Les coses tornen a millorar a l’inici de l’últim període. Es captura un rebot defensiu tot just abans de cistella i addicional d’Higigns, 54-51. Però serà només una il·lusió. John Brown torna a liderar la defensa russa i l’atac blaugrana no se’n surt. Es fallen triples, es perden pilotes i tornen els problemes en el rebot defensiu. Un triple de Lorenzo Brown, 59-51, obliga a Jasikevicius a demanar temps mort. Les coses no rutllen. Torna a funcionar l’atac, mentre que en defensa hi ha un forat que permet massa cistelles fàcils a uns russos que es limiten a fer un estèril intercanvi de cistelles que només els afavoreix a ells.

Entre cinc punts de Davies i un triple de Kuric s’aconsegueix mantenir les coses iguals, 66-59 a manca de 2.48. El tècnic lituà demana als seus homes un darrer esforç. Per un instant sembla que el miracle serà possible. Anota Hayes-Davis i en defensa es recupera la pilota. El clar contraatac acaba amb triple d’Higgins. Mira que si entra…però no, la pilota toca el ferro i la darrera possibilitat s’esvaeix. Queda 1.45 per la fi i la victòria és una quimera. Dos tirs lliures transformats per Lorenzo Brown posen el cadenat a la victòria local, 68-61 a 1.37. Per fer-ho més dolorós Davies perd la possessió. Hayes-Davis i Calathes fallen un triple cadascú abans que Hezonja des de la línia certifiqui la desfeta blaugrana. El triple sobre la botzina final de Brandon Davis és un brindis al sol, 70-64 i cap a casa.

@FCBbasket

Estadística