En un partit espectacular, la contundència blaugrana s’imposa

En un partit trepidant, el Barça ha superat clarament a un voluntariós CP Calafell que arribava al Palau en cinquena posició i que fidel als plantejaments del seu entrenador, Ferran López, han posat en pràctica des de la sacada inicial, la seva idea de joc directe buscant en tot moment la porteria rival, en aquest cas la blaugrana, avui defensada pel pop, Aitor Egurrola.

Aquest pla de partit, ha anat perfecte a les qualitats dels locals, que han pogut desenvolupar el seu hoquei de gran nivell sense partir la incomoditat d’una defensa tancada. Fruit de tot plegat ha estat un matx intens, jugat a gran velocitat i amb una elevada quantitat de gols. De fet, els atacs directes que proposava el Calafell, provocaven, en realitat, més possessions locals i en aquest tipus de joc, els blaugranes no tenen rivals. Els que han sortit contents del matx han estat els espectadors que han pogut gaudir d’un gran espectacle sobre rodes.

Tot i el domini local, els visitants resisteixen

Ja des del mateix inici es podia entreveure que el matx seria un frec a frec constant, perquè gairebé en la primera jugada arribava el primer gol. Després d’una rematada d’Helder Nunes, la pilota torna a poder blaugrana, ara és Matías Pascual qui la controla, situat a la zona dreta de l’atac local, una mica massa sol, el de San Juan, aprofitant que no rep cap marca, fa un gir cap a la seva dreta que acaba amb un xut que a mitja alçada supera a Alejandro Edo. Només s’havien jugat 48 segons de partit i ja s’havia inaugurat el marcador.

Reaccionen els visitants posant a prova a Egurrola, però el pop, atent, desfà el perill. En el següent atac blaugrana, Matías Pascual repeteix la jugada anterior, aquest cop la bola va al pal esquerre de la porteria d’Edo. Immediatament, Ferran López demana temps mort. Aprofitant el plantejament foraster, joc obert i directe, la velocitat i intensitat dels blaugranes és altíssima.

Els homes de López no deixen de buscar la porteria d’Egurrola, i fruit de les seves arribades, poden fer el gol de l’empat. La jugada és un pèl afortunada perquè Sergi Miras, supermotivat com sempre que davant seu hi ha samarretes blaugranes, fa un tir un pèl desviat, amb la fortuna que la pilota va on es troba Humberto Mendes. L’angolès arriba a desviar prou la bola per superar a Egurrola. És el minut 5.10 quan l’empata a1 puja al marcador. Els blaugranes continuen dominant el matx, sent capaços de descobrir les escletxes de la defensa visitant, però la bona actuació d’Edo evita, de moment, que els blaugranes anotin.

Els calafellencs responen als gols blaugranes

En el minut 7.57 arribarà el segon gol. És una jugada de Pau Bargalló qui situat darrere la porteria visitant, espera pacientment a què algun dels companys es deslliuri de la marca, finalment serà Joao Rodrigues qui arriba després d’una trajectòria en diagonal davant mateix d’Edo, guanyant la posició al seu defensor. El seu magistral remat a passi del de Sant Sadurní, permet que els locals es tornin a avançar, 2-1.

Tot i que els de la costa insisteixen, qui crea més ocasions de gol són els homes d’Edu Castro. Malgrat això arribarà l’empat. És una jugada per banda dreta que acaba amb un passi a la banda contrària on remata Arnau Xaus. El remat és desviat per Egurrola, la bola sense control acabarà sent rematada per Miras qui sol dins de l’àrea i davant mateix la porteria envia la bola a l’escaire dret. És el 2-2. A partir de l’empat, el domini local passa a ser absolut sense cap arribada visitant, mentre que els locals assetgen la porteria d’Edo. La manca d’encert i segurament la poca consistència de les combinacions aconsellen al tècnic de Vigo a demanar temps mort.

Els d’Edu Castro aprofiten la pilota aturada per avançar-se definitivament

El joc continua amb domini local que ara s’intensifica i com a producte de tot plegat arriba un nou gol local. És una jugada de Bargalló que de nou se situa darrere la porteria, el seu hàbitat natural, ara una mica escorat a l’esquerra del porter. Davant seu hi arriba Joao Rodrigues que li torna la bola, el de Sant Sadurní aprofita per tornar cap endavant mentre aixeca i pica l’esfèrica, fent inútil l’esforç d’Edo. És el minut 18.34 quan al lluminós puja el 3-2.

Poc després del gol, Ferran López demana un temps mort. I en el primer atac després de l’aturada arribarà altre cop l’empat. És una jugada de Xaus qui puja per l’esquerra del seu atac, arriba a l’alçada de la porteria i després d’un gir, tot i tenir el defensor molt a prop, fa un xut que Egurrola no pot aturar. És el minut 19.07 quan a l’electrònic puja el 3-3.

Els locals insisteixen i com a producte dels seus atacs arriba una clara empenta d’Oriol Palau a Nunes dins de l’àrea que els àrbitres castiguen amb penal. El de Barcelos supera per la seva esquerra a Edo en el minut 21.03. Aquest gol desconcerta un pèl la defensa calafellenca que permet una rematada clara de Matías Pascual que Edo salva. Poc després, els àrbitres li ensenyen a Miras la targeta blava. El llançament directe és executat per Bargalló, però la seva rematada amb Edo vençut va al pal. El rebuig l’aprofitarà Rodrigues per superar amb un toc suau i de qualitat a Edo. És el minut 21.58 quan puja a l’electrònic el 5-3.

El matx no canvia gens i tant uns com els altres disposaran d’alguna oportunitat més per anotar. En el minut 23.34 una falta de Mendes és la desena del seu equip. L’encarregat d’executar el tir directe és Rodrigues, tanmateix el d’Oeiras s’embolica en les fintes i la bola surt lluny de la porteria. Sense que hi hagi més gols s’acaba la primera part.

L’inici de la segona meitat és totalment blaugrana

El segon temps continua sota els mateixos paràmetres, com ho demostra un nou gol blaugrana, en aquest cas torna a ser Matías Pascual qui des de fora l’àrea, després de rebre un passi de Nunes situat davant de l’argentí, supera a Edo pel 6-3. És el minut 26.29. A hores d’ara ja es pot dir que el matx està trencat. Sense cap mena d’intensitat defensiva, sobretot per part d’uns visitants que continuen buscant jugades molt ràpides que l’únic que fan és proporcionar més possessions als locals. De fet, no tarda a arribar un nou gol local. Ara és una combinació entre Bargalló, Matías Pascual i Rodrigues que acaba amb una rematada inapel·lable del d’Oeiras pel 7-3 en el minut 27.12 de partit. Un minut més tard, Ferran López torna a demanar un temps mort.

El joc del seu equip no canviarà gens. Mentre el domini local continua, els costaners intenten buscar la porteria local amb poc èxit. En el minut 30.26 Joan Escala veu una targeta blava. El llançament directe el fa Ignacio Alabart, però el seu tir surt fora. Els visitants es quedaran dos minuts amb un jugador menys a pista. L’atac i gol local tanca als visitants en la seva àrea, tot i que ho intenten, no poden, de moment, superar a Edo. Un passi en diagonal d’Alabart des de l’angle superior esquerre de l’àrea rival, arriba a on és Matías Pascual qui fa un xut creuat a l’escaire impossible pel porter foraster Edo. És el minut 31.56 quan puja al lluminós el 8-3.

Els locals no en tenen prou

L’esquema de partit continua sense modificar-se gens, pocs i tímids atacs forasters i contundència local. En el minut 37.39 un contraatac iniciat per Nil Roca, combina amb Alabart qui li torna la pilota amb un passi cap enrere que deixa sol al d’Arenys de Munt. La seva rematada a plaer fa pujar el 9-3 a l’electrònic. Poc després, en el minut 38.39 es repeteix la jugada, però ara la comença Bargalló qui combina amb Nil Roca perquè el de Sant Sadurní afuselli a Edo. És el 10-3.

Amb el matx pràcticament decidit, les coses continuaran igual. De fet, els locals no en tenen prou i en el minut 40.16 arribarà un nou gol blaugrana. Bargalló, que està fent una exhibició, condueix la bola per la dreta de l’atac local, quan arriba al fons fa un passi enrere a Rodrigues que el deixa sol. El d’Oeiras remata a plaer, 11-3. Després d’una gran oportunitat malbaratada per Sergi Panadero, arribarà el quart gol visitant. És una jugada d’atac directe que acaba amb un passi que controla Martí Gabarró qui tot sol davant Egurrola el supera amb certa comoditat. És el minut 40.53 quan puja al lluminós el 11-4.

Amb el matx decidit, els blaugranes tampoc es relaxen

Els locals, una mica relaxats per l’avantatge que hi ha al marcador, concediran un penal per una falta clara de Sergi Panadero a Miras. Ell mateix és l’encarregat d’executar-lo, però Egurrola li atura el tir. En el minut 43.42 un xut del mateix Miras és desviat per Jordi Ferrer superant de nou a Egurrola per l’11-5. Cinquanta-tres segons més tard, els locals tornen a anotar. Ara és Alabart qui juga per darrere la porteria rival. Després de fer un passi enrere qui remata a l’escaire és Matías Pascual pel 12-5 en el minut 44.35.

Poc després, en el minut 44.57 s’assenyala la desena falta local. El tir directe és executat per Ferrer qui no pot amb un magnífic Egurrola. En canvi, qui si anota és Alabart al rebre un passi de Nunes que ha recuperat la possessió a mitja pista. El d’A Coruña, totalment sol, arriba davant Edo que va a terra per la finta del blaugrana permetent la rematada a plaer pel 13-5 en el minut 45.41.

Immediatament, demana temps mort Ferran López. Un minut més tard es produeix el canvi de porter a les files calafellenques, Albert Marimon substitueix a un esgotat Edo. Encara hi haurà temps per un parell de gols més. A manca d’1.33 per la fi, Sergi Llorca fa el 14-5 en aprofitar un passi perfecte de Nunes. En el minut 49.30 és Xaus qui aprofitant que ha quedat sol davant Egurrola el supera per la dreta amb un tir fluix i ben col•locat. És el definitiu 14-6 amb el qual acaba aquest espectacular partit.

@PBBMeritxell