Còmoda victòria d’un Barça molt superior

En un duel força desequilibrat, el Barça ha guanyat còmodament a un voluntariós Voltregà que a mesura que avançava el partit ha hagut de capitular davant la demostració tant en atac com en defensa que estava fent l’equip barcelonista. Els blaugranes perfectes al darrere i eficients i efectius en atac no han semblat haver notat l’aturada de competició del mes de desembre. Ans el contrari han tornat encara més en forma.

Els locals s’avancen molt aviat

El Voltregà fidel al tarannà del seu entrenador, Manel Barceló, ha plantejat un enfrontament de tu a tu, buscant sorprendre en alguna arribada davant Sergi Fernández l’avui titular sota els pals locals. De fet, la primera ocasió clara de gol del matx ha estat un remat dins de l’àrea del capità dels osonencs Eric Vargas. I aquí es feia evident l’estat de forma del porter de Calvià. Sense problemes ha desviat la bola evitant el que semblava el primer gol. A partir d’aquí, els locals han fet el que saben que és portar el ritme de joc i començar a dominar el matx amb molta cura de recuperar la pilota com més aviat millor un cop acabada la jugada en atac.

Després d’un parell de xuts locals aturats per Miquel Estrada, el porter visitant, arribava el primer gol del partit. Una jugada per banda dreta d’Helder Nunes acaba amb un passi cap a l’esquerra on es troba Pau Bargalló. El de Sant Sadurní avança una mica per fer el que sembla un passi al segon pal on és Joao Rodrigues. La bola s’enverina i entre l’estic del d’Oeiras, el porter i el pal esquerre de la porteria, la bola acaba superant la línia de gol. És el minut 1.53 quan els locals s’avancen 1-0.

El gol blaugrana és una mala notícia pels plans de Barceló que no contemplaven de cap de les maneres anar per sota al marcador tan aviat. A partir d’aquí el domini local s’intensifica. En el minut 5.08, Matías Pascual culmina una jugada prodigiosa des de la zona defensiva blaugrana en la qual va superant als rivals que li surten al pas fins a arribar al cor de l’àrea on també supera amb una finta final a Estrada per anotar amb comoditat el 2-0. Un gol excel•lent que ha trencat definitivament el partit.

La reacció visitant no es reflecteix al marcador

Dotze segons després, Manel Barceló, demana un temps mort per refer el pla de joc. El domini del joc continua sent local, però hi ha algunes espurnes dels blanc-i-blaus, com una rematada creuada d’Humbert Serra que va al pal dret de la porteria blaugrana. Tot i un parell d’arribades més dels barcelonistes, el ritme de joc local s’afluixa un pèl i això permet que els forasters es refacin. Edu Castro, el tècnic local, ha de demanar un temps mort per solucionar el que està passant.

Tot i l’aturada, els blaugranes no se’n surten i això es reflecteix en un domini visitant que posa a prova a Sergi Fernández. El de Calvià respon amb seguretat com quan atura una rematada perillosa d’Arnau Canal. Durant uns minuts els visitants són els que controlen el joc fins el punt de negar-los als locals la possibilitat d’atacar.

La situació es complica tan que el tècnic de Vigo ha de demanar un segon temps mort. Fet que és molt poc habitual. El matx continua un tant empantanegat amb els locals sense poder crear ocasions de gol, més enllà d’alguna aïllada, però amb poc perill. Barceló demana el seu segon temps mort, però el matx continua tenint poca velocitat fins que Bargalló fa un xut creuat des de l’esquerra que va al pal i canvia la situació.

El tercer gol local acaba per sentenciar el matx

Poc després arribarà el tercer gol local. És una jugada en solitari del mateix Bargalló. El de Sant Sadurní puja per l’esquerra tot sol fins que arriba a uns cinc metres de l’àrea, des d’on fa un xut creuat que supera a Estrada per l’escaire contrari al pal que defensa el porter dels osonencs. Aquest gol, aconseguit en el minut 22.09, cau com una llosa sobre els jugadors visitants que no reaccionen i això permet que arribi el quart.

Ara és un passi creuat d’Helder Nunes des de la dreta de l’atac local cap a l’esquerra on està situat Rodrigues qui remata de primeres fent inútil l’estirada d’Estrada. És el minut 22.44 quan el 4-0 puja al marcador. Ara les coses han tornat on eren i el domini del matx és totalment blaugrana perquè els blanc-i-blaus no troben cap argument per capgirar la situació.

Per fer encara més gran la ferida, a manca de dos segons per la fi, una jugada blaugrana acaba amb Marc Palazón tocant la pilota amb el patí i com és dins de l’àrea la jugada es castiga amb penal. Nunes el transforma pel 5-0 que, òbviament, no es mourà abans del descans perquè no hi ha més temps.

La segona part comença amb un monòleg blaugrana

Amb el marcador clarament decantat a favor dels locals, la segona meitat serà força diferent de la primera. Els homes de Barceló no tenen massa esma per intentar refer la situació i el domini local serà aclaparador. De fet, els primers minuts d’aquesta segona part són un monòleg local que obliga Barceló a demanar un temps mort per demanar més esmà als seus. Però una cosa és el que es vol fer i una molt diferent el que es pot fer. Tot i això, els forasters fan cas al seu entrenador.

Fruit del seu joc arriba la desena falta local que es castiga amb un llançament directe que efectua Aleix Molas. Sergi Fernández evita el gol visitant. El domini torna a ser dels locals i poc després una jugada d’Ignacio Alabart per banda dreta acaba amb un passi a Sergi Llorca situat al mig de l’atac un pèl fora l’àrea, des d’on fa un xut ras i molt col·locat que supera a Estrada en el minut 36.54, 6-0.

Amb els visitants enfonsats, el domini local arriba a ser angoixant amb repetides arribades que posen a prova a un Estrada molt exigit. Veient que les coses no funcionen gens bé pels seus interessos, Barceló torna a demanar un temps mort, intentant que la situació canviï, però tot continuarà igual.

Els locals no troben resposta dels rivals

En el minut 42.52 el Voltegà comet la seva desena falta. El xut directe l’executa Alabart qui no pot superar a Estrada. Poc després una jugada per banda esquera iniciada per Nunes, acaba amb una rematada de Bargalló que atura Estrada, el de Sant Sadurní no es dona per vençut i després de recuperar el control de la bola, ara ja situat a la banda contrària, aprofita que ningú el surt a marcar per fer amb qualitat per sobre el porter el setè gol dels blaugranes. Estem en el minut 43.29.

Amb el Voltregà entregat no tarda en arribar un nou gol blaugrana. Ara és una jugada per banda dreta de l’atac local conduïda per Matias Pascual. El de San Juan, fa un gir dirigint-se cap a límit superior de l’àrea, aprofitant que en direcció a la porteria circula Bargalló, li passa la pilota per alt, el de Sant Sadurní remata en direcció a la porteria sorprenent a Estrada. És el minut 44.42 quan el 8-0 puja al lluminós.

Sergi Fernández manté tancada la seva porteria

 

Un dels comptats atacs dels visitants acaba amb una falta de Rodrigues a Molas que els àrbitres consideren mereixedora de tir directe. Ara l’encarregat del llançament és Pol Molas. El xut és aturat per un immens Sergi Fernández. Encara no un minut més tard, una jugada de Nunes que fa una combinació amb Matías Pascual, acaba amb un xut de cullera de l’argentí pel 9-0 en el minut 46.01.

El matx continua sense notícies del Voltregà en atac, mentre que els locals continuen buscant la porteria rival. Fruit del seu joc arribarà el desè gol blaugrana. Ara és una jugada de Bargalló qui fa un passi a Nunes situat en banda esquerra que el de Barcelos remata de primeres amb un xut creuat que supera a un atrafegat Estrada. És el minut 47.41 quan el 10-0 puja al lluminós. Tot i que els blaugranes ho intentaran amb rematades de Rodrigues i Nunes, el marcador ja no es tornarà a moure abans que soni la botzina de final de partit.

@PBBMeritxell