Nou triomf per tancar l’any al Palau

Tot i les tres baixes per COVID que patia el Barça, els homes d’Edu Castro han fet un exercici de rigor tàctic i de gestió perfecta dels recursos que els ha permès superar a un Lleida que arribava al Palau en tercera posició de la Parlem OK Lliga. Els lleidatans afrontaven el matx amb el líder també castigat per les baixes. De fet, els de la terra ferma només disposaven de vuit jugadors disponibles per jugar, comptant que una de les places era ocupada pel porter suplent, Carles Fillat. Una altra baixa a tenir en compte era la del seu entrenador Albert Folguera, qui ha pogut veure el partit assegut a la primera fila de la grada, darrere la banqueta que ocupava el seu equip. Qui avui feia de primer entrenador era Eduard Amat.

Per part blaugrana, es completava la convocatòria pel partit amb els joves Joan Pascual i Oriol Llenas. Cap dels dos ha sortit a pista. Per tant, els dos equips disposaven d’una rotació de sis jugadors. Com no podia ser d’altra manera, el matx ha estat molt competit, fins al punt de fer-se en algun moment força espès. Els locals, això si, han fet un matx perfecte al darrere amb un sensacional Sergi Fernández, mentre que en atac han gaudit de la pólvora d’un encertat Joao Rodrigues complementat per un gol excepcional de Matías Pascual.

Els locals que dominen el joc amb solvència, anoten el primer gol de la nit

Com hem dit, el matx a priori no era gens fàcil de gestionar i això s’han dedicat els dos entrenadors. Tot i les baixes, que ja hem comentat a bastament, els dos equips jugaven des de la sacada inicial de tu a tu. Era primordial no cometre cap errada en defensa, capítol en el qual els dos equips han estat molt focalitzats, conscients que els petits detalls podien acabar de decidir l’enfrontament. Els homes d’Edu Castro portaven el pes del partit, mentre el Lleida no desaprofitava les poques ocasions que els locals els permetien. Això si, el joc dels dos equips estava un pèl llastrat per la necessitat de no cometre errors i això feia que els atacs fossin llargs en les dues àrees.

No hi havia massa rematades entre els tres pals, fins que una jugada per l’esquerra conduïda per Sergi Panadero, estranyament sol, acaba amb un passi perpendicular a la línia de gol a un Joao Rodrigues que està situat tot just davant de la porteria lleidatana. Amb un toc suau i subtil, el d’Oeiras desvia l’esfèrica per sota, lluny de les guardes de Martí Serra, el porter visitant. És el minut 12:07 quan l’1-0 puja al lluminós. Immediatament, després del gol es produeix el temps mort que havien demanat amb anterioritat des de la banqueta forastera.

El domini blaugrana es consolida amb un segon gol

Edu Castro aprofita l’avinentesa per fer els primers canvis del partit. Un cop es reprèn el matx, Sergi Fernández ha de fer una gran aturada en una jugada de molt perill. Tot i l’ensurt el matx varia poc. Atacs llargs per part local, en canvi, els homes dirigits avui per Eduard Amat fan atacs una mica més curts obligats pel fet d’anar per sota al marcador. En defensa, el Lleida pressiona amb més intensitat i el matx s’iguala obligant al tècnic de Vigo a demanar un temps mort en el minut 17:29. Continuen les rotacions per part blaugrana.

El matx torna a ser dominat per un Barça que està molt atent en defensa sense perdre boles en atac. Una recuperació defensiva d’Helder Nunes acaba amb un passi a Joao Rodrigues situat a la banda esquerra de l’atac local. El canoner d’Oeiras fa una rematada de cullera buscant l’angle contrari superant altre cop a Martí Serra. Un gran gol que fa pujar el 2-0 quan estem en el minut 21. Amb els blaugranes seguint el pla de partit establert, Amat ha de demanar un altre temps mort en el minut 22:58 perquè els seus homes no troben la manera de superar la defensa blaugrana que està fent un partit esplèndid. Sense que hi hagi cap més ocasió de gol, s’arriba al descans.

La segona meitat comença amb el Barça dominant clarament

La segona meitat comença sota els mateixos paràmetres que s’han vist en la primera. Control de joc blaugrana, amb un ritme força contingut en el qual prima el fet de no cometre errors. En aquest sentit el joc local està sent, i ho serà fins al final, modèlic. El pes de l’atac recau en els dos portuguesos que posen a prova a Serra en dues rematades perilloses. En la primera el porter de Sant Hipòlit atura una rematada de Rodrigues i en la segona és el travesser qui evita un nou gol local.

Els forasters que comencen a notar la pressió que els provoca la marxa del cronòmetre, tenen també dues arribades perilloses, sobretot la segona en la qual Sergi Fernández atura una rematada de Sergi Folguera que tenia molt males intencions. El que si estan fent molt bé els blaugranes és la transició d’atac a defensa sense deixar cap escletxa a un Lleida cada cop més pressionat. En el minut 34:01 arriba la desena falta visitant. L’encarregat de llançar el tir directe és Matías Pascual, qui no pot superar a un encertat Martí Serra. Els llargs atacs blaugranes tenen la virtut de moure la defensa rival i alhora fer avançar el rellotge. De totes maneres, els locals continuen dominant el matx sobretot tàcticament. Martí Serra s’ha d’escarrassar en rematades de Matías Pascual i Sergi Panadero, abans que Amat torni a demanar un temps mort en el minut 36:38. Tot i l’aturada res no canvia en el joc.

Dos gols més certifiquen la clara victòria davant el tercer classificat de l’OK Lliga

Els homes d’Edu Castro estan fent un exercici perfecte de com portar un partit amb limitacions i continuen duent el pes del partit. Després de rematades de Nunes i Sergi Llorca, arribarà una oportunitat pels forasters que atura Sergi Fernández. Serà l’antesala del tercer gol local. Una recuperació defensiva blaugrana acaba amb un contraatac conduït per Ignacio Alabart. El d’A Coruña abans d’arribar a mitja pista fa un passi a Matías Pascual situat a la banda esquerra de la porteria rival totalment demarcat. El de San Juan remata de primeres a l’escaire esquerre superant a l’ex del CP Calafell. És el minut 44.05 quan el 3-0 puja al marcador.

Pel que s’ha vist fins ara, sembla totalment impossible que els lleidatans siguin capaços de remuntar la renda blaugrana. Tot i això, ho intenten, però amb poca grapa i poques rematades. A 3:07 per la fi, Amat torna a demanar un temps mort. En el minut 47:30 Sergi Folguera comet una clara falta que és castigada amb targeta blava. L’encarregat ara d’executar el tir directe és Joao Rodrigues. El d’Oeiras amb un xut per l’esquerra de Martí Soler anota el definitiu 4-0, completant un altre hat-trick. Tot i que queda molt poc temps, els forasters disposaran d’una rematada perillosa de Jepi Selva aturada magníficament Sergi Fernández com farà en la darrera rematada visitant a 10 segons per la fi. Gran triomf d’un Barça que ha fet un partit, en tots els sentits, rodó.

@PBBMeritxell