Superada amb nota la prova de la Pionir

El Barça ha sobreviscut a la prova del cotó que significava la seva visita a la mítica Pionir de Belgrad, gràcies al fet que els seus jugadors no han defallit i al seu encert des de la línia de tres. La bona defensa que han fet els homes de Saras Jasikevicius en la defensa del tir exterior dels locals, no deixant posicions clares de llançament, han provocat un daltabaix en el percentatge d’encert dels serbis fins al punt de ser el departament que ha decidit un matx que, per altra banda, ha estat molt igualat.

Els visitants comencen forts

La posada en escena dels visitants ha estat impecable. Sense deixar-se intimidar per una Pionir cridanera i exaltada, els blaugranes feien el que volien a pista, sobretot Sertac Sanli que recordava la seva actuació a Istanbul. Entre això i els punts que aportaven Nikola Mirotic, cistella i addicional, i Sergi Martínez, amb un triple, permetien que els forasters marxessin de set punts tot i els evidents problemes en el rebot defensiu, 3-10. El marge encara creixeria gràcies a dos triples més, Sanli i altre cop Sergi Martínez fins al 5-16 a 4.44 per la fi del primer capítol.

Dejan Radonjic no té altre remei que demanar un temps mort. A partir de la pausa les coses canviaran en la defensa sèrbia que serà molt més agressiva. Tant que ja no permet cap tir còmode a uns visitants que no troben la manera de desfer-se dels enganxosos marcatges que fan els locals. Tot i que Saras va rotant els jugadors a pista, no hi ha manera d’arribar a llançar en condicions. Per sort, els locals no aprofiten la sequera visitant, fen només quatre punts en aquesta fase del partit. Finalment i després de gairebé tres minuts sense anotar, Pierre Oriola captura un rebot ofensiu per fer el 9-18. Anoten els locals abans que ho faci Brandon Davies. Luka Mitrovic anota una cistella per deixar el 13-20 que hi ha al final del primer acte.

La defensa sèrbia ho posa difícil

La mala ratxa atacant els blaugranes continua a l’inici del segon període. L’agressiva defensa local no permet res de res a un Barça que té molts problemes. El rebot ofensiu és inexistent i així no hi ha manera de poder anotar. El tècnic lituà demana un temps mort per intentar reconduir la situació. Tot i l’aturada els locals empaten a 20. Anota de tir lliure Nigel Hayes-Davis abans que un triple de Nate Wolters avanci als serbis, 23-22. Els visitants reaccionen immediatament amb una esmaixada de Sanli i una cistella de Rolands Smits després d’assistència de Nico Laprovittola, 23-26.

Radonjic demana un temps mort. Els locals tornen a empatar el matx després que Kyle Kuric anoti un sol tir lliure, però de nou arriba la reacció culer. Anota Mirotic i fa el mateix Smits amb una esmaixada després de rebot ofensiu, 29-31. Arriba la clàssica falta tècnica a Saras que Nikola Kalinic erra. No han passat ni 30 segons quan la tècnica li cau a Radonjic. Kuric transforma el tir lliure i també anotarà els dos de la falta que ha provocat les protestes del tècnic local. De tot plegat, els blaugranes surten amb cinc punts de renda, 29-34, que són tot un tresor. El rebot defensiu blaugrana continua sense control i això permet una cistella d’Ognjen Kuzmic pel 31-34 que hi ha al marcador quan arriba la mitja part, ja que la darrera jugada blaugrana acaba amb un triple impossible de Mirotic.

El començament de la segona meitat serà determinant

L’inici de la segona meitat serà determinant pels blaugranes. Els homes d’en Saras aprofitaran uns moments de debilitat defensiva dels locals per anotar tres triples consecutius. Dos de Laprovittola i un de Hayes-Davis. En un tres i no res, els visitants han marxat de vuit punts, 35-43. Avantatge que manté Hayes-Davis abans que Radonjic cridi a capítol als seus homes. Com havia passat en el primer període, després de passar per la banqueta, la defensa sèrbia millora. Torna a anotar Hayes-Davis, però el marge visitant s’ha reduït als sis punts.

Un triple de Kalinic, l’únic que anotarà avui, no té massa efecte perquè a continuació arribaran un parell de triples, Smits i Hayes-Davis, per ampliar la renda catalana, 44-53. Avantatge de nou punts que el letó manté després d’una esmaixada. Amb els locals un pèl tocats, la renda forastera torna a créixer després que Hayes-Davis anoti dos tirs lliures, 46-57. El marge es manté gràcies a una cistella de Davies. Stefan Markovic falla un tri lliure i això permet que una cistella de Rokas Jokubaitis faci arribar la renda blaugrana al seu màxim avui ,dotze punts, quan s’arriba al darrer quart, 49-61.

Els blaugranes resisteixen davant l’embranzida local

Tot i que els serbis volen prémer l’accelerador perquè se’ls acaba el temps, els blaugranes responen. Entre Smits i Sanli anoten per donar onze punts de renda als visitants, 54-65. De nou s’entra en una fase de forta defensa local que no permet alegries als forasters, però en contrapartida els de Radonjic no troben una via de producció continuada. Millora un pèl el rebot defensiu blaugrana amb Davies anotant al pal baix, 57-67 a 6.18 per la fi. Els blaugranes cometen una sèrie d’errors en atac que els locals aprofiten per aconseguir un parcial 6-0 que encén la Pionir. Queden 3.30 i el tècnic lituà ha d’aturar el matx. Apareix Mirotic, molt apagat avui, amb cistella i addicional pel 63-70.

El matx serà un frec a frec fins al final. Kuric falla un tri lliure, cosa rara i que avui ha succeït dos cops, abans que un triple de Markovic torni a encendre la Pionir, 68-71. Després d’un nou atac malbaratat pels visitants, Austin Hollins fallarà un triple que podia haver empatat el matx i el rebot el captura Hayes-Davis. La jugada serà clau perquè Mirotic no perdona des del tir lliure pel 68-73 a 1.14 per la fi. Nou temps mort de Radonjic. Markovic torna a fallar un tir lliure, el rebot és serbi. Els triples que proven primer Makovic i després Kalinic troben el ferro mentre que Kuric transforma el que llança pel definitiu, 69-76 a 29 segons per la fi. El darrer atac local acaba com l’anterior, triple fallat de Markovic, rebot local i un nou triple fallat per Kalinic.

@FCBbasket

Estadística